SİNOVAC, CORONAVAC AŞISI İÇİN İKİNCİ ÜRETİM HATTI KURUYOR

SAĞLIK 22.01.2021 - 12:21, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3490+ kez okundu.
 

SİNOVAC, CORONAVAC AŞISI İÇİN İKİNCİ ÜRETİM HATTI KURUYOR

Çin menşeili aşı şirketi “Sinovac, Brezilya, Endonezya, Türkiye, Şili ve diğer bazı ülkelerden aşı siparişleri aldı. Üretim kapasitemizi artırmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.
Çin menşeili aşı şirketi Sinovac’ın geliştirdiği inaktif Covid-19 aşısının üretimini artıracağı bildirildi. Sinovac Biotech Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Yin Weidong, Çin’in resmi haber ajansı Xinhua’ya verdiği röportajda, “Sinovac, Brezilya, Endonezya, Türkiye, Şili ve diğer bazı ülkelerden aşı siparişleri aldı. Üretim kapasitemizi artırmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi. Şirketin ikinci bir üretim hattı kurduğuna işaret eden Yin, hattın şubat ayı itibarıyla işleyişe geçmesiyle şirketin yıllık aşı üretim kapasitesinin 1 milyar doza ulaşacağı bilgisini verdi. Yin, bazı ülkelere ‘yarı mamul’ aşılar ihraç edip, bu ülkelerde yerel dolum ve paketleme hatları inşa edilmesine yardımcı olarak, üretim kapasitesinin artmasına katkı sağlayacaklarını dile getirdi.   "Klinik deneylerden farklı sonuçlar çıkması normal" Sinovac Biotech CEO’su Yin, klinik deneylerden elde edilen neticelere göre, CoronaVac’ın etkinlik oranının yüksek olduğunu ve koronavirüsün farklı türlerine karşı geniş ölçekli koruma sağladığını ifade etti. Aşının üçüncü aşama klinik deneylerinin ağırlıklı olarak Brezilya, Endonezya ve Türkiye’de yapıldığını hatırlatan Yin, “Üç ülkedeki klinik deneylerin verilerine dayanarak, aşının güvenli ve etkili olduğuna güvenimiz tam” ifadelerini kullandı. Türkiye’deki klinik deneylerin aşının yüzde 91,25, Endonezya’daki klinik deneylerin ise aşının yüzde 65,3 etkili olduğunu gösterdiğine işaret eden Yin, Brezilya’daki deneylere göre de aşının ağır vakalarda yüzde 100, orta vakalarda yüzde 78 etkili olduğunu, genel etkinlik oranının ise yüzde 50,38 olarak açıklandığını söyledi. Yin, “Farklı ülkelerden muhtelif sonuçlar almak normal. Klinik deneyler, birçok faktörden etkileniyor” dedi. Yin, Brezilya’daki üçüncü aşama klinik deneylerin katılımcılarının tamamının yüksek riskli ortamlarda çalışan sağlık personeli olduğunu, bu kişilerin defalarca virüsün saldırısına uğramış olabileceğini de kaydetti.   “İngiltere'de görülen virüs varyantına karşı etkili” Yin Weidong, CoronaVac'ın koronavirüsün farklı türleri karşısında da etkili koruma sağladığını belirtti. Yin, “Çin Tıp Bilimleri Akademisi’ne bağlı Hayvan Bilimleri Laboratuvarı Enstitüsü ile yapılan iş birliği neticesinde, Sinovac aşısını yaptıran gönüllülerden alınan serumun koronavirüsün İngiltere’de görülen varyantını da etkisizleştirdiği tespit edildi. Aşının, Güney Afrika’daki virüs varyantına karşı koruma sağlayıp sağlamadığı üzerinde ise çalışmalar sürüyor, ilgili sonuçları paylaşacağız” diye konuştu.      Diğer yandan, Brezilya ve Endonezya'nın ardından Şili de Sinovac’ın geliştirdiği CoronaVac’ın acil durum kullanıi.mına izin verdi. Şili Kamu Sağlığı Enstitüsü Başkan Vekili Heriberto Garcia, CoronaVac aşısının üretim kalitesiyle ilgili olumlu sonuçlar aldıklarını belirterek “Toplum için etkili ve güvenli bir aşıyı onaylıyoruz” ded
Çin menşeili aşı şirketi “Sinovac, Brezilya, Endonezya, Türkiye, Şili ve diğer bazı ülkelerden aşı siparişleri aldı. Üretim kapasitemizi artırmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Çin menşeili aşı şirketi Sinovac’ın geliştirdiği inaktif Covid-19 aşısının üretimini artıracağı bildirildi. Sinovac Biotech Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Yin Weidong, Çin’in resmi haber ajansı Xinhua’ya verdiği röportajda, “Sinovac, Brezilya, Endonezya, Türkiye, Şili ve diğer bazı ülkelerden aşı siparişleri aldı. Üretim kapasitemizi artırmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Şirketin ikinci bir üretim hattı kurduğuna işaret eden Yin, hattın şubat ayı itibarıyla işleyişe geçmesiyle şirketin yıllık aşı üretim kapasitesinin 1 milyar doza ulaşacağı bilgisini verdi. Yin, bazı ülkelere ‘yarı mamul’ aşılar ihraç edip, bu ülkelerde yerel dolum ve paketleme hatları inşa edilmesine yardımcı olarak, üretim kapasitesinin artmasına katkı sağlayacaklarını dile getirdi.
 
"Klinik deneylerden farklı sonuçlar çıkması normal"

Sinovac Biotech CEO’su Yin, klinik deneylerden elde edilen neticelere göre, CoronaVac’ın etkinlik oranının yüksek olduğunu ve koronavirüsün farklı türlerine karşı geniş ölçekli koruma sağladığını ifade etti. Aşının üçüncü aşama klinik deneylerinin ağırlıklı olarak Brezilya, Endonezya ve Türkiye’de yapıldığını hatırlatan Yin, “Üç ülkedeki klinik deneylerin verilerine dayanarak, aşının güvenli ve etkili olduğuna güvenimiz tam” ifadelerini kullandı.

Türkiye’deki klinik deneylerin aşının yüzde 91,25, Endonezya’daki klinik deneylerin ise aşının yüzde 65,3 etkili olduğunu gösterdiğine işaret eden Yin, Brezilya’daki deneylere göre de aşının ağır vakalarda yüzde 100, orta vakalarda yüzde 78 etkili olduğunu, genel etkinlik oranının ise yüzde 50,38 olarak açıklandığını söyledi.

Yin, “Farklı ülkelerden muhtelif sonuçlar almak normal. Klinik deneyler, birçok faktörden etkileniyor” dedi. Yin, Brezilya’daki üçüncü aşama klinik deneylerin katılımcılarının tamamının yüksek riskli ortamlarda çalışan sağlık personeli olduğunu, bu kişilerin defalarca virüsün saldırısına uğramış olabileceğini de kaydetti.
 
“İngiltere'de görülen virüs varyantına karşı etkili”

Yin Weidong, CoronaVac'ın koronavirüsün farklı türleri karşısında da etkili koruma sağladığını belirtti. Yin, “Çin Tıp Bilimleri Akademisi’ne bağlı Hayvan Bilimleri Laboratuvarı Enstitüsü ile yapılan iş birliği neticesinde, Sinovac aşısını yaptıran gönüllülerden alınan serumun koronavirüsün İngiltere’de görülen varyantını da etkisizleştirdiği tespit edildi. Aşının, Güney Afrika’daki virüs varyantına karşı koruma sağlayıp sağlamadığı üzerinde ise çalışmalar sürüyor, ilgili sonuçları paylaşacağız” diye konuştu.     
Diğer yandan, Brezilya ve Endonezya'nın ardından Şili de Sinovac’ın geliştirdiği CoronaVac’ın acil durum kullanıi.mına izin verdi. Şili Kamu Sağlığı Enstitüsü Başkan Vekili Heriberto Garcia, CoronaVac aşısının üretim kalitesiyle ilgili olumlu sonuçlar aldıklarını belirterek “Toplum için etkili ve güvenli bir aşıyı onaylıyoruz” ded

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.