SOSYAL GÜVENLİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

DİĞER 11.05.2018 - 16:07, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4268+ kez okundu.
 

SOSYAL GÜVENLİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

Sosyal güvenlik il müdürlüğü olarak her yıl 2008 yılından bu yana her yıl 16 Mayıs gününün içinde bulunduğu haftayı “Sosyal Güvenlik Haftası” olarak kutlanmaktadır.
Burdur Sosyal Güvenlik İl Müdürü Bayram Balban, yaptığı açıklamada; Bu haftanın kutlanmasındaki amaç yeniden düzenlenerek kurulmuş olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun tanıtım hedefleri, çalışmaları ve ilkeleri doğrultusunda sosyal güvenlik bilincini tüm paydaşlarımıza ve ilgili kurumlara ulaştırmak ve onları bilinçlendirmektir. Vatandaşlarımızın geleceğe güvenli bakmalarını sağlayan sistemler bütünü olan sosyal güvenlik; hem aktif çalışma döneminde, hem de sonrası için bir hayat garantisidir. Bu açıdan mutlu ve güvenli bir gelecek ortamının oluşturulması Sosyal Güvenlik sisteminin sürdürebilir olmasına bağlıdır. Bu sürdürülebilirliği sağlayacak olan lokomotif kurum ise Sosyal Güvenlik Kurumudur Sosyal Güvenlik Kurumu’nun amacı sosyal sigortacılık ilkelerine dayalı, etkin adil, kolay erişilebilir, aktüeryal ve mali açıdan sürdürülebilir çağdaş standartlarda bir sosyal güvenlik sistemi yürütmek bu amaç doğrultusunda geçmişten gelen bilgi birikimi ve tecrübesi ile çağın gereklerine uygun olarak 7’den 70’e tüm insanımıza hizmet götürmektir. Hizmetlerin üretilmesi noktasında; SSK, BAĞ-KUR, ve Emekli Sandığının Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında birleştirilmesinden sonraki 10 yıllık süreçte sosyal güvenlik sistemi adına önemli reformlar yapıldı. Ülkemizde her alanda olduğu gibi sosyal güvenlik alanında da büyük bir devrim yaşandı. Kamuoyu nezdinde çok büyük karşılık bulan ve memnuniyetle değerlendirilen bu reformları yeri geldiğinde sizler aracılığıyla yeri geldiğinde ise bizzat sahaya inerek anlatmaya çalıştık. ve çalışıyoruz                                KURUMSAL BAŞARILARIMIZ DEVAM ETMEKTEDİR      Balban, Kurumun E- Devlet sistemi üzerinden paydaşlarına ulaşması kolaylaşırken, paydaşlarının da kurum olarak bizlere ulaşması gün geçtikçe kolaylaşmaktadır. Öte yandan ülke nüfusunun %60’lık olan bölümüne hizmet götürmekteyiz. Genel Sağlık Sigortası Hizmetleri bunların en önünde gelmektedir. Bu hizmetlerin en önemlilerinden olanlar sıralaması ise söyle; Şahıs ödemeleri, Gençlerin GSS sorunu üst makamların da desteği ile çözüldü. Öğrencilerin aylığı ise çalışmaları halinde bile 25 yaşına kadar süreç içinde kesilmeden devam ettirilecektir. Girişimci gençlerimizin Bağ-Kur ödemeleri ise 1 yıllık ödemeleri ise devlet tarafından ödenmektedir. Devlet ve özel bankalarda dahil emeklilere 3 yıllık süre ile maaşını aynı bankadan almak kaydı ile promosyon sağlanmıştır. Yaşlılarımızın maaşlarının ise istemeleri halinde aylıkları konutlarda ödenmektedir. Haziran ayı ilk haftasında ise Emeklilere Dini bayramlarda 1000 Lira bayram ikramiyesi verilecektir. Kurumumuzun istihdam kaynakları ile yaptıkları anlaşmalar yolu ile bu konuda seferberlik başlatılmıştır. İlave istihdam teşviki de işverenlere sağlanmaktadır. Bir senden bir benden teşviği gibi teşvikler ile desteklenen kampanyalar sürdürülmektedir dedi.    
Sosyal güvenlik il müdürlüğü olarak her yıl 2008 yılından bu yana her yıl 16 Mayıs gününün içinde bulunduğu haftayı “Sosyal Güvenlik Haftası” olarak kutlanmaktadır.

Burdur Sosyal Güvenlik İl Müdürü Bayram Balban, yaptığı açıklamada; Bu haftanın kutlanmasındaki amaç yeniden düzenlenerek kurulmuş olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun tanıtım hedefleri, çalışmaları ve ilkeleri doğrultusunda sosyal güvenlik bilincini tüm paydaşlarımıza ve ilgili kurumlara ulaştırmak ve onları bilinçlendirmektir. Vatandaşlarımızın geleceğe güvenli bakmalarını sağlayan sistemler bütünü olan sosyal güvenlik; hem aktif çalışma döneminde, hem de sonrası için bir hayat garantisidir.

Bu açıdan mutlu ve güvenli bir gelecek ortamının oluşturulması Sosyal Güvenlik sisteminin sürdürebilir olmasına bağlıdır. Bu sürdürülebilirliği sağlayacak olan lokomotif kurum ise Sosyal Güvenlik Kurumudur

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun amacı sosyal sigortacılık ilkelerine dayalı, etkin adil, kolay erişilebilir, aktüeryal ve mali açıdan sürdürülebilir çağdaş standartlarda bir sosyal güvenlik sistemi yürütmek bu amaç doğrultusunda geçmişten gelen bilgi birikimi ve tecrübesi ile çağın gereklerine uygun olarak 7’den 70’e tüm insanımıza hizmet götürmektir.

Hizmetlerin üretilmesi noktasında; SSK, BAĞ-KUR, ve Emekli Sandığının Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında birleştirilmesinden sonraki 10 yıllık süreçte sosyal güvenlik sistemi adına önemli reformlar yapıldı. Ülkemizde her alanda olduğu gibi sosyal güvenlik alanında da büyük bir devrim yaşandı. Kamuoyu nezdinde çok büyük karşılık bulan ve memnuniyetle değerlendirilen bu reformları yeri geldiğinde sizler aracılığıyla yeri geldiğinde ise bizzat sahaya inerek anlatmaya çalıştık. ve çalışıyoruz

 

                             KURUMSAL BAŞARILARIMIZ DEVAM ETMEKTEDİR

     Balban, Kurumun E- Devlet sistemi üzerinden paydaşlarına ulaşması kolaylaşırken, paydaşlarının da kurum olarak bizlere ulaşması gün geçtikçe kolaylaşmaktadır. Öte yandan ülke nüfusunun %60’lık olan bölümüne hizmet götürmekteyiz. Genel Sağlık Sigortası Hizmetleri bunların en önünde gelmektedir. Bu hizmetlerin en önemlilerinden olanlar sıralaması ise söyle; Şahıs ödemeleri, Gençlerin GSS sorunu üst makamların da desteği ile çözüldü. Öğrencilerin aylığı ise çalışmaları halinde bile 25 yaşına kadar süreç içinde kesilmeden devam ettirilecektir. Girişimci gençlerimizin Bağ-Kur ödemeleri ise 1 yıllık ödemeleri ise devlet tarafından ödenmektedir. Devlet ve özel bankalarda dahil emeklilere 3 yıllık süre ile maaşını aynı bankadan almak kaydı ile promosyon sağlanmıştır. Yaşlılarımızın maaşlarının ise istemeleri halinde aylıkları konutlarda ödenmektedir. Haziran ayı ilk haftasında ise Emeklilere Dini bayramlarda 1000 Lira bayram ikramiyesi verilecektir. Kurumumuzun istihdam kaynakları ile yaptıkları anlaşmalar yolu ile bu konuda seferberlik başlatılmıştır. İlave istihdam teşviki de işverenlere sağlanmaktadır. Bir senden bir benden teşviği gibi teşvikler ile desteklenen kampanyalar sürdürülmektedir dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.