SOSYAL MEDYA TÜRKİYE’NİN İKİNCİ HABER KAYNAĞI OLDU

KÜLTÜR 28.11.2016 - 09:28, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2528+ kez okundu.
 

SOSYAL MEDYA TÜRKİYE’NİN İKİNCİ HABER KAYNAĞI OLDU

Türkiye’de internet kullanıcılarının yüzde 73’ü sosyal medyayı bir haber kaynağı olarak görüyor ve kullanıyor.
Haber kaynağı olarak kullanılan platformlar arasında, sırasıyla internet gazeteleri, sosyal paylaşım siteleri, Facebook, Youtube, Twitter ,  Whatsapp ve Instagram gibi oluşimlerın etkilerinin büyük olduğu bilinmektedir yer aldı. Geçtiğimiz günlerde Muğla Marmaris de Türkiye Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde düzenlenen gazetecilik ile ilgili seminerde de gündemin önemli konuları arasında yer aldı. TÜRKİYE’NİN SOSYAL MEDYA KARNESİ        Türkiye haberlere ulaşmak için akıllı telefonları kullanıyor. Haberlere ulaşma oranında masaüstü ve dizüstü bilgisayarları geride bırakan akıllı telefonlar bir numaralı habere ulaşma kaynağı oldu. Türkiye’de online mecra kullanıcılarının yüzde 40’ı internet gazetelerini sosyal medya haseplerini okudukları haberlere ve okudukları haberlere güvenirken bu oran okuyucu profilinde büyük bir bölüm ise günlük ve yerel internet gazete haberlerine olan güven oranını ortaya koyarak birçok yayın organının okuyucu oranını geride bıraktı. Medya takibinin öncü kuruluşu Ajans Press Türkiye’nin sosyal medya karnesini çıkardı. Basın otoriterelerinin bütün bir yılı kapsayan incelemesinde, ulusal ve yerel yayınlarda en çok konuşulan sosyal medya uygulamaları şu şekilde oldu;  
Türkiye’de internet kullanıcılarının yüzde 73’ü sosyal medyayı bir haber kaynağı olarak görüyor ve kullanıyor.

Haber kaynağı olarak kullanılan platformlar arasında, sırasıyla internet gazeteleri, sosyal paylaşım siteleri, Facebook, Youtube, Twitter ,  Whatsapp ve Instagram gibi oluşimlerın etkilerinin büyük olduğu bilinmektedir yer aldı. Geçtiğimiz günlerde Muğla Marmaris de Türkiye Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde düzenlenen gazetecilik ile ilgili seminerde de gündemin önemli konuları arasında yer aldı.

TÜRKİYE’NİN SOSYAL MEDYA KARNESİ

       Türkiye haberlere ulaşmak için akıllı telefonları kullanıyor. Haberlere ulaşma oranında masaüstü ve dizüstü bilgisayarları geride bırakan akıllı telefonlar bir numaralı habere ulaşma kaynağı oldu. Türkiye’de online mecra kullanıcılarının yüzde 40’ı internet gazetelerini sosyal medya haseplerini okudukları haberlere ve okudukları haberlere güvenirken bu oran okuyucu profilinde büyük bir bölüm ise günlük ve yerel internet gazete haberlerine olan güven oranını ortaya koyarak birçok yayın organının okuyucu oranını geride bıraktı. Medya takibinin öncü kuruluşu Ajans Press Türkiye’nin sosyal medya karnesini çıkardı. Basın otoriterelerinin bütün bir yılı kapsayan incelemesinde, ulusal ve yerel yayınlarda en çok konuşulan sosyal medya uygulamaları şu şekilde oldu;

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.