SUÇ ÇETESİ JANDARMA TARAFINDAN ÇÖKERTİLDİ

ASAYİŞ 17.06.2016 - 16:40, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3861+ kez okundu.
 

SUÇ ÇETESİ JANDARMA TARAFINDAN ÇÖKERTİLDİ

Burdur İl J.K.lığınca sorumluluk bölgesinde suçluların ve aranan şahısların yakalanarak huzur ve asayiş ortamının tesisi maksadıyla yapılan denetimlerde suç çetesini çökertti.
Burdur İl Jandarma Komutanlığı, tarafından yapılan yazı açıklamada; “Çavdır İlçe Jandarma Komutanlığınca, 17 Haziran 2016 günü saat 11.00 sıralarında Çavdır/Bayır Mahallesi bölgesinde icra edilen önleyici hizmet kapsamında, hareketlerinden şüphelenilen bir aracın durdurularak içerisindeki biri bayan toplam (3) şahsın sorgulaması neticesinde, A.K. isimli bayan şahsın (3) ayrı “Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık” suçundan arandığı, S.C. isimli erkek şahsın ise “Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek, Bulundurmak ve Kullanmak” suçundan arandığı, ayrıca S.C. isimli şahsın (16) ayrı “Dolandırıcılık ve İflas” suçu, (5) ayrı “Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek, Bulundurmak ve Kullanmak” suçu, (1)’er “Parada Sahtecilik”, “Güveni Kötüye Kullanma”, “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti” suçları olmak üzere toplam (24) ayrı suçtan suç kaydının olduğu tespit edilmiş olup, söz konusu aranan (2) şüpheli yakalanarak haklarında gerekli yasal işlemlerin yapılması maksadıyla adli mercilere sevk edilmişlerdir.   Vatandaşlarımızın zor şartlarda emek ve alın teri ile yapmış oldukları kazanç ve birikimlerinin dolandırıcılar tarafından akıl almaz yöntemlerle gasp edilmesinin önlenmesi maksadıyla, tüm vatandaşlarımıza tuzak kurarak değişik para şekilde kazandırma vaatleriyle yaklaşan şüpheli şahıslara aldanmamaları, bu durumları ve şüpheli şahıs ile araçları Jandarmaya bildirmeleri bu şekil olayların meydana gelmeden önlenmesi için önem arz etmektedir.       Burdur İl Jandarma Komutanlığınca, sorumluluk bölgesinde huzur ortamının sağlanması maksadıyla, vatandaşlarımızın ve kamu kurum ve kuruluşlarının da katılımıyla toplum destekli kolluk anlayışı ile emniyet ve asayiş hizmetlerine 24 saat esasına göre aralıksız olarak azim ve kararlılık içerisinde devam edilmektedir.    
Burdur İl J.K.lığınca sorumluluk bölgesinde suçluların ve aranan şahısların yakalanarak huzur ve asayiş ortamının tesisi maksadıyla yapılan denetimlerde suç çetesini çökertti.

Burdur İl Jandarma Komutanlığı, tarafından yapılan yazı açıklamada; “Çavdır İlçe Jandarma Komutanlığınca, 17 Haziran 2016 günü saat 11.00 sıralarında Çavdır/Bayır Mahallesi bölgesinde icra edilen önleyici hizmet kapsamında, hareketlerinden şüphelenilen bir aracın durdurularak içerisindeki biri bayan toplam (3) şahsın sorgulaması neticesinde, A.K. isimli bayan şahsın (3) ayrı “Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık” suçundan arandığı, S.C. isimli erkek şahsın ise “Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek, Bulundurmak ve Kullanmak” suçundan arandığı, ayrıca S.C. isimli şahsın (16) ayrı “Dolandırıcılık ve İflas” suçu, (5) ayrı “Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek, Bulundurmak ve Kullanmak” suçu, (1)’er “Parada Sahtecilik”, “Güveni Kötüye Kullanma”, “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti” suçları olmak üzere toplam (24) ayrı suçtan suç kaydının olduğu tespit edilmiş olup, söz konusu aranan (2) şüpheli yakalanarak haklarında gerekli yasal işlemlerin yapılması maksadıyla adli mercilere sevk edilmişlerdir.

 

Vatandaşlarımızın zor şartlarda emek ve alın teri ile yapmış oldukları kazanç ve birikimlerinin dolandırıcılar tarafından akıl almaz yöntemlerle gasp edilmesinin önlenmesi maksadıyla, tüm vatandaşlarımıza tuzak kurarak değişik para şekilde kazandırma vaatleriyle yaklaşan şüpheli şahıslara aldanmamaları, bu durumları ve şüpheli şahıs ile araçları Jandarmaya bildirmeleri bu şekil olayların meydana gelmeden önlenmesi için önem arz etmektedir.

 

    Burdur İl Jandarma Komutanlığınca, sorumluluk bölgesinde huzur ortamının sağlanması maksadıyla, vatandaşlarımızın ve kamu kurum ve kuruluşlarının da katılımıyla toplum destekli kolluk anlayışı ile emniyet ve asayiş hizmetlerine 24 saat esasına göre aralıksız olarak azim ve kararlılık içerisinde devam edilmektedir.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.