SÜSLÜ KADINLAR BİSİKLETLER İLE FARKINDALIK YARATTI

YAŞAM 22.09.2019 - 18:21, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4563+ kez okundu.
 

SÜSLÜ KADINLAR BİSİKLETLER İLE FARKINDALIK YARATTI

Burdur da bir grup kadın girişimci tarafından bisikletin doğa dostu bir araç olmasından yola çıkarak temiz çevre adına farkındalık yarattılar.
Burdur da bu yıl üçüncü defa düzenlenen “ Süslü kadınlar bisiklet” turunu ülkemiz de 2013 yılında İzmir’de Sema Gür’ün girişimleriyle binen bir gurup gönülle kadının desteği ile ülkemizde de başlamıştır. 6 yıl içinde büyüyen bu etkinlik Türkiye de ve yurt dışında diğer şehirlerde bisiliklete binin kadınların dikkatini çekmiştir turumuz bu yıl yaklaşık 120 şehirde yurt içinde ve yurt dışı olmak üzere eş zamanlı olarak yapılmıştır.   Burdur da “Süslü kadınlar” konsepti ile bisikletleriyle temiz çevre adına fark yaratmak amacı ile bisitletleriyle şehir turu attılar. Gurup adına basına bilgi veren bir katılımcı, Doğanın dengesini biz insanlar bozduk. Bisiklet çevremizi kirletmeyen doğa dostu bid ulaşım aracıdır. Bisiklet yoğun kent trafiğine tek çözüm olabilir bir ulaşım aracı olarak algılanabilir eğer uygun bisiklet yasaları ve yolları olursa, işe veya ulaşacağımız yere rahatlıkla gidebiliriz. Biz de dünya da olduğu gibi hemcinslerimiz gibi günlük kıyafetlerimizle bisiklete binerek bu şekilde ulaşımımızı sağlayabiliriz. Buna dikkat çekebilmek amacıyla süslendik ve bisikletimizle yollara çıktık. Yollar sadece motorlu taşıtların değildir. Yollarda bisikletlilere sayg istiyoruz kadın ve erkeklerin bu toplumda aynı haklara yükümlülüklere sahip olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Eğer kadın erkek eşetliğinden bahsediyorsak, herkesin aynı fırsatlara sahip olması gerektiğine vurgu yapmak istiyoruz. Kadınız ve görünür olmak istiyoruz, görünür olmayan birçok kadın var dünyamızda. Kadın toplumun her alanında var olmalı çünkü bisiklete saygı, kadın bisikletiyle saygı istiyoruz işte biz bunun için buradayız  
Burdur da bir grup kadın girişimci tarafından bisikletin doğa dostu bir araç olmasından yola çıkarak temiz çevre adına farkındalık yarattılar.

Burdur da bu yıl üçüncü defa düzenlenen “ Süslü kadınlar bisiklet” turunu ülkemiz de 2013 yılında İzmir’de Sema Gür’ün girişimleriyle binen bir gurup gönülle kadının desteği ile ülkemizde de başlamıştır. 6 yıl içinde büyüyen bu etkinlik Türkiye de ve yurt dışında diğer şehirlerde bisiliklete binin kadınların dikkatini çekmiştir turumuz bu yıl yaklaşık 120 şehirde yurt içinde ve yurt dışı olmak üzere eş zamanlı olarak yapılmıştır.  

Burdur da “Süslü kadınlar” konsepti ile bisikletleriyle temiz çevre adına fark yaratmak amacı ile bisitletleriyle şehir turu attılar. Gurup adına basına bilgi veren bir katılımcı, Doğanın dengesini biz insanlar bozduk. Bisiklet çevremizi kirletmeyen doğa dostu bid ulaşım aracıdır. Bisiklet yoğun kent trafiğine tek çözüm olabilir bir ulaşım aracı olarak algılanabilir eğer uygun bisiklet yasaları ve yolları olursa, işe veya ulaşacağımız yere rahatlıkla gidebiliriz. Biz de dünya da olduğu gibi hemcinslerimiz gibi günlük kıyafetlerimizle bisiklete binerek bu şekilde ulaşımımızı sağlayabiliriz. Buna dikkat çekebilmek amacıyla süslendik ve bisikletimizle yollara çıktık.

Yollar sadece motorlu taşıtların değildir. Yollarda bisikletlilere sayg istiyoruz kadın ve erkeklerin bu toplumda aynı haklara yükümlülüklere sahip olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Eğer kadın erkek eşetliğinden bahsediyorsak, herkesin aynı fırsatlara sahip olması gerektiğine vurgu yapmak istiyoruz. Kadınız ve görünür olmak istiyoruz, görünür olmayan birçok kadın var dünyamızda. Kadın toplumun her alanında var olmalı çünkü bisiklete saygı, kadın bisikletiyle saygı istiyoruz işte biz bunun için buradayız

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.