SÜT FİYATLARININ BELİRLENEMEMESİ İSTİFA GETİRDİ

GÜNDEM 29.09.2020 - 10:55, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3277+ kez okundu.
 

SÜT FİYATLARININ BELİRLENEMEMESİ İSTİFA GETİRDİ

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği (TDSYMB) Genel Başkanı Kamil Özcan süt fiyatında yaşanan gelişmeler üzerine istifa silahını çekti.
Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği (TDSYMB) Genel Başkanı Kamil Özcan süt fiyatında yaşanan gelişmeler üzerine tabandan gelen feryatlara duyarsız kalmadı ve “istifamın değil istifa sebeplerimin gündemde olmasını beklerim” diyerek aşağıdaki gerekçelerle Ulusal Süt Konseyi (USK) Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti . Genel Başkan Özcan “TDSYMB Genel Başkanı olarak tabanın sesi değil tabanın ta kendisiyim. Üreticiler olarak hepimizin canı bu kadar yanarken, USK’nin şu anki yapısıyla üreticilerimizin haklarının korunmasının imkansızlığını üzülerek gördüm” diyerek istifa gerekçelerini sıraladı. - USK toplantılarında her zaman makul bir şekilde üreticimizin zarar etmemesini talep ettik sonuç alamadık. - Var olan mevzuatı ve yapısı ile adı olan ama yetkisi olmayan bir kurum olduğunu gördük. - Üretici ve sanayici arasında bir fiyat dengesi oluşturmaktan öte enflasyon hesapları ile ilgilenildiğini gördük. Bu konu üzerine enflasyonla mücadeleyi üretici üzerinden yapmanın üreticinin üretimden çekilmesi ile sonuçlanacağını defaatle dile getirdik. - Süt fiyatları 3 ay süre ile güncellensin üreticimiz maliyetler karşısında ezilmesin, süt yem paritesi güncel olarak korunsun dedik sonuç alamadık. - Üreticimizin yani bizlerin haklarını savunmak, sıkıntılarımızı aktararak üreticimiz lehine sonuçlar almak üzere girdiğimiz kurumun üreticinin haklı öfkesine hedef gösterilmiş bir kurum olmaktan daha fazlası olmadığı acı gerçeğiyle yüzleştik. Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu Üyeliğim boyunca her toplantıda bizim yani üreticilerin haklarının korunması için mücadele ettim. Düzenli olarak güncel maliyetlerimizi gerçekçi bir şekilde USK ve yetkililerle paylaştık. Merkez Birliğimiz ve şahsım adına yukarıda belirtmiş olduğum sebeplerden dolayı üreticilerimizin haklarını savunmak amacı ile bulunduğum Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu Üyeliğimden istifa etmiş bulunmaktayım.  
Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği (TDSYMB) Genel Başkanı Kamil Özcan süt fiyatında yaşanan gelişmeler üzerine istifa silahını çekti.

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği (TDSYMB) Genel Başkanı Kamil Özcan süt fiyatında yaşanan gelişmeler üzerine tabandan gelen feryatlara duyarsız kalmadı ve “istifamın değil istifa sebeplerimin gündemde olmasını beklerim” diyerek aşağıdaki gerekçelerle Ulusal Süt Konseyi (USK) Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti .

Genel Başkan Özcan “TDSYMB Genel Başkanı olarak tabanın sesi değil tabanın ta kendisiyim. Üreticiler olarak hepimizin canı bu kadar yanarken, USK’nin şu anki yapısıyla üreticilerimizin haklarının korunmasının imkansızlığını üzülerek gördüm” diyerek istifa gerekçelerini sıraladı.

- USK toplantılarında her zaman makul bir şekilde üreticimizin zarar etmemesini talep ettik sonuç alamadık.

- Var olan mevzuatı ve yapısı ile adı olan ama yetkisi olmayan bir kurum olduğunu gördük.

- Üretici ve sanayici arasında bir fiyat dengesi oluşturmaktan öte enflasyon hesapları ile ilgilenildiğini gördük. Bu konu üzerine enflasyonla mücadeleyi üretici üzerinden yapmanın üreticinin üretimden çekilmesi ile sonuçlanacağını defaatle dile getirdik.

- Süt fiyatları 3 ay süre ile güncellensin üreticimiz maliyetler karşısında ezilmesin, süt yem paritesi güncel olarak korunsun dedik sonuç alamadık.

- Üreticimizin yani bizlerin haklarını savunmak, sıkıntılarımızı aktararak üreticimiz lehine sonuçlar almak üzere girdiğimiz kurumun üreticinin haklı öfkesine hedef gösterilmiş bir kurum olmaktan daha fazlası olmadığı acı gerçeğiyle yüzleştik.

Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu Üyeliğim boyunca her toplantıda bizim yani üreticilerin haklarının korunması için mücadele ettim. Düzenli olarak güncel maliyetlerimizi gerçekçi bir şekilde USK ve yetkililerle paylaştık. Merkez Birliğimiz ve şahsım adına yukarıda belirtmiş olduğum sebeplerden dolayı üreticilerimizin haklarını savunmak amacı ile bulunduğum Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu Üyeliğimden istifa etmiş bulunmaktayım.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.