TARİHİ MISIRLILAR EVİ TURİZM SEKTÖRÜNE KAZANDIRILDI

KÜLTÜR 08.03.2019 - 18:34, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3424+ kez okundu.
 

TARİHİ MISIRLILAR EVİ TURİZM SEKTÖRÜNE KAZANDIRILDI

Burdur’da çeşitli nedenler ile kullanılan, Burdur oluklar altı semtinde 18. Yüzyılda yapıldığı belirtilen. Konuk yeniden restore edilerek “Turizm” amaçlı hizmete açıldı:
Burdur 18. Yıl dönemine ait Mısırlılar evi olarak bilinen tarihi konağın açılışını Burdur Valisi Hasan Şıldak ve protokol üyelerinin katılımı ile “Turizm” amaçlı olarak hizmete açıldı. Hünnaplı ev olarak da bilinen ev çeşitli tarihlerde restorasyon geçirmesine rağmen günümüze kadar dönemin örneği olarak kalmaktadır. Aynı sokakta aynı mimari olarak yaptırılan başka evler olmasına karşılık iç mimarisi ile de döneminin en iyi yapılarından biri olarak günümüzde isminden bahsettirmektedir.   BURDUR TARİHİ AÇISINDAN ÖNEMLİ KONAKLAR ARASINDADIR Burdur Valisi Hasan Şıldak, açılışta yaptığı konuşmada; şehrimize gelen konuklarımızın gezebileceği içinde verilecek hizmetlerden faydalanacağı bir mekan olarak hizmet verecektir. Sizler ismine ne derseniz deyin biz buranın ismini “Konuk Evi” olarak isimlendireceğiz. İşletmeci olarak burasını çalıştıracak Öğretmenevi müdürlüğü ile yapılan protokolde de ismi öyle yer almaktadır. Çalışmanın yapılması için birçok kurum ve kuruluşun yanında vali yardımcısı Ali Nazım beyin emeği büyüktür.               BURDUR TURİZM’İ İÇİN FARKLI ALANLAR YARATACAĞIZ Kültür bakanlığı tarafından korunan tarihi mekanların restore edilmesi çok zaman alıyor. Bu zorluk güzel bir neticeyle sonuçlardı. Milli emlak müdürlüğü tarafından öğretmen evine kiraya verildi. Öğretmenevi tarafından halkımızı ve kenti ziyaret eden konuklarımıza hizmet verecektir. Bahar aylarından itibaren ise kentimizde bulunan “Baki bey” konağında da “Etnografik” eserlerin var olduğu bir Burdur evi yapılandırmasına giderek Burdur Turizm’ine katkı sunacağız.
Burdur’da çeşitli nedenler ile kullanılan, Burdur oluklar altı semtinde 18. Yüzyılda yapıldığı belirtilen. Konuk yeniden restore edilerek “Turizm” amaçlı hizmete açıldı:

Burdur 18. Yıl dönemine ait Mısırlılar evi olarak bilinen tarihi konağın açılışını Burdur Valisi Hasan Şıldak ve protokol üyelerinin katılımı ile “Turizm” amaçlı olarak hizmete açıldı. Hünnaplı ev olarak da bilinen ev çeşitli tarihlerde restorasyon geçirmesine rağmen günümüze kadar dönemin örneği olarak kalmaktadır. Aynı sokakta aynı mimari olarak yaptırılan başka evler olmasına karşılık iç mimarisi ile de döneminin en iyi yapılarından biri olarak günümüzde isminden bahsettirmektedir.

  BURDUR TARİHİ AÇISINDAN ÖNEMLİ KONAKLAR ARASINDADIR

Burdur Valisi Hasan Şıldak, açılışta yaptığı konuşmada; şehrimize gelen konuklarımızın gezebileceği içinde verilecek hizmetlerden faydalanacağı bir mekan olarak hizmet verecektir. Sizler ismine ne derseniz deyin biz buranın ismini “Konuk Evi” olarak isimlendireceğiz. İşletmeci olarak burasını çalıştıracak Öğretmenevi müdürlüğü ile yapılan protokolde de ismi öyle yer almaktadır. Çalışmanın yapılması için birçok kurum ve kuruluşun yanında vali yardımcısı Ali Nazım beyin emeği büyüktür.

              BURDUR TURİZM’İ İÇİN FARKLI ALANLAR YARATACAĞIZ

Kültür bakanlığı tarafından korunan tarihi mekanların restore edilmesi çok zaman alıyor. Bu zorluk güzel bir neticeyle sonuçlardı. Milli emlak müdürlüğü tarafından öğretmen evine kiraya verildi. Öğretmenevi tarafından halkımızı ve kenti ziyaret eden konuklarımıza hizmet verecektir. Bahar aylarından itibaren ise kentimizde bulunan “Baki bey” konağında da “Etnografik” eserlerin var olduğu bir Burdur evi yapılandırmasına giderek Burdur Turizm’ine katkı sunacağız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.