TAZELENME ÜNİVERSİTESİNDE İLK DERS REKTÖR KORMAZ’DAN

EĞİTİM 23.02.2019 - 11:50, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4453+ kez okundu.
 

TAZELENME ÜNİVERSİTESİNDE İLK DERS REKTÖR KORMAZ’DAN

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem KORKMAZ, “Üniversitemizin böyle bir programı başlatmış olması, sizlerin de bu çalışmaya güçlü bir şekilde katılım yapmanız bizlere mutluluk veriyor
Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Gerontoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail TUFAN’ın önderliğinde geliştirilmiş bir sosyal sorumluluk projesi olan Tazelenme Üniversitesinin 7. Üniversitesi olan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde ilk ders Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ tarafından verildi. Yaklaşık 80 öğrencinin katılım sağladığı Tazelenme Üniversitesinde dersler bu dönem için seminerler halinde gerçekleştirilecek. 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında da 4 yıllık örgün eğitime geçiş yapılacak. Rektörlük Senato Toplantı Odasında gerçekleştirilen ilk derste Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesini ellerinde doğmuş bir çocuğa benzetmesiyle konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ, “Üniversitemizin böyle bir programı başlatmış olması, sizlerin de bu çalışmaya güçlü bir şekilde katılım yapmanız bizlere mutluluk veriyor. Sizler üniversitenin kenti ile buluşmasının bir ayağı olacaksınız. MAKÜ hepimizin sizlerin kuşaklarının elinde büyümüş bir çocuk. Burdur’un bir değeri haline gelen üniversitemiz çocukluk dönemini geride bıraktı, gençlik dönemini yaşıyor. Sizlerin burada olması üniversitemizin prestijli bir çalışma yapıyor olması buna ön ayak olmanız üniversitemiz ve şehrimiz açısından da son derece önemli. Eğitim kenti Burdur’da üniversite olarak büyümeye gelişmeye devam ediyoruz. Gelişme ve büyüme stratejilerimize çevresel büyüme stratejisini de ekleyerek yaptığımız çalışmalarla üniversitemizin iyi bir çizgiye oturmasını planlıyoruz” dedi Üniversite ile vatandaşları birleştirmek için yapılan çalışmalardan da söz eden Rektör KORKMAZ; “Kentine yönelen üniversite olarak üniversite ile vatandaşları bir araya getirmek için yaptığımız çalışmalardan biri de şehir merkezinde yer alan yerleşkemizde yapımına başlanılan Diş Hekimliği Fakültemizin poliklinikleri bu yıl içerisinde vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacak. Bunun yanında kadın istihdamına önem veriyoruz ve bu çerçevede de cezaevi alanının tahliyesinden sonra o alana yapacağımız Mesleki Eğitim okulunda kadınlarımıza yönelik çalışmalar yapacağız” dedi. “Üniversitenin şehirdeki temsilcileri sizler olacaksınız” diyen Rektör KORKMAZ, öğrencilere sahip çıkılmasını, onlara bir anne-baba şefkati ile yaklaşılmasını, yanlışlarında güzellikle uyarıp, doğru yolun gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bundan sonra sizler de artık bir üniversite mensubu olarak öğrencilere farklı bir gözle bakıp, onlara karşı geliştirici bir misyon üstlenmeniz gerekir” dedi Daha sonra yapılan derste öğrenciler duygu ve düşüncelerini paylaşarak, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi yönetimini ve hocalarını kutlayıp, teşekkürlerini ilettiler.  
MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem KORKMAZ, “Üniversitemizin böyle bir programı başlatmış olması, sizlerin de bu çalışmaya güçlü bir şekilde katılım yapmanız bizlere mutluluk veriyor

Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Gerontoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail TUFAN’ın önderliğinde geliştirilmiş bir sosyal sorumluluk projesi olan Tazelenme Üniversitesinin 7. Üniversitesi olan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde ilk ders Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ tarafından verildi. Yaklaşık 80 öğrencinin katılım sağladığı Tazelenme Üniversitesinde dersler bu dönem için seminerler halinde gerçekleştirilecek. 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında da 4 yıllık örgün eğitime geçiş yapılacak.

Rektörlük Senato Toplantı Odasında gerçekleştirilen ilk derste Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesini ellerinde doğmuş bir çocuğa benzetmesiyle konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ, “Üniversitemizin böyle bir programı başlatmış olması, sizlerin de bu çalışmaya güçlü bir şekilde katılım yapmanız bizlere mutluluk veriyor. Sizler üniversitenin kenti ile buluşmasının bir ayağı olacaksınız. MAKÜ hepimizin sizlerin kuşaklarının elinde büyümüş bir çocuk. Burdur’un bir değeri haline gelen üniversitemiz çocukluk dönemini geride bıraktı, gençlik dönemini yaşıyor. Sizlerin burada olması üniversitemizin prestijli bir çalışma yapıyor olması buna ön ayak olmanız üniversitemiz ve şehrimiz açısından da son derece önemli. Eğitim kenti Burdur’da üniversite olarak büyümeye gelişmeye devam ediyoruz. Gelişme ve büyüme stratejilerimize çevresel büyüme stratejisini de ekleyerek yaptığımız çalışmalarla üniversitemizin iyi bir çizgiye oturmasını planlıyoruz” dedi

Üniversite ile vatandaşları birleştirmek için yapılan çalışmalardan da söz eden Rektör KORKMAZ; “Kentine yönelen üniversite olarak üniversite ile vatandaşları bir araya getirmek için yaptığımız çalışmalardan biri de şehir merkezinde yer alan yerleşkemizde yapımına başlanılan Diş Hekimliği Fakültemizin poliklinikleri bu yıl içerisinde vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacak. Bunun yanında kadın istihdamına önem veriyoruz ve bu çerçevede de cezaevi alanının tahliyesinden sonra o alana yapacağımız Mesleki Eğitim okulunda kadınlarımıza yönelik çalışmalar yapacağız” dedi.

“Üniversitenin şehirdeki temsilcileri sizler olacaksınız” diyen Rektör KORKMAZ, öğrencilere sahip çıkılmasını, onlara bir anne-baba şefkati ile yaklaşılmasını, yanlışlarında güzellikle uyarıp, doğru yolun gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bundan sonra sizler de artık bir üniversite mensubu olarak öğrencilere farklı bir gözle bakıp, onlara karşı geliştirici bir misyon üstlenmeniz gerekir” dedi

Daha sonra yapılan derste öğrenciler duygu ve düşüncelerini paylaşarak, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi yönetimini ve hocalarını kutlayıp, teşekkürlerini ilettiler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.