TELE-1, HALK TV RTÜK KISKACINDA

DİĞER 01.07.2020 - 17:28, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3527+ kez okundu.
 

TELE-1, HALK TV RTÜK KISKACINDA

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu "RTÜK, halkın haber alma hakkını engellemeyi sürdürüyor.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu,  RTÜK’ün Tele1 TV ve Halk TV’ye verdiği 5 günlük ekran karartma cezalarıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada "RTÜK, halkın haber alma hakkını engellemeyi sürdürüyor. Tele1 TV ve Halk TV’ye verilen cezalarla medya kuruluşlarının kamusal meseleleri halka ulaştırması engelleniyor" denildi. Açıklamada şu görüşler yer aldı: “Türkiye’de demokrasinin yeşermesi için haberin özgürce dolaşabildiği bir toplum olmalıyız. Oysa RTÜK yine basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünü engelleyen bir karara imza atmış ve gazetecilik mesleğine doğrudan müdahale etmiştir.   RTÜK kararları demokratik toplum düzeninin gereklerine ve ölçülülük ilkelerine aykırı olamaz. Demokratik toplum ölçütü, çağdaş ve özgürlükçü bir anlayışla yorumlanmalıdır. Bir kamu kurumu olarak tarafsız davranması gerekirken sansür kurumu görevi üstlendiği gözlenen RTÜK iktidara yakın medya kuruluşlarıyla ilgili şikayetleri yok saymakta,  Tele1 TV ve Halk TV’ye verdiği beş günlük ekran karartma cezalarıyla eleştirel medyaya bedel ödetmektedir.  Kamusal meselelerin halka ulaştırılması engellenmektedir. Eleştirel medya kuruluşlarının ekonomik olarak zayıflatılıp kapatılmasına neden olacak bu kararlar basın tarihi açısından bir kara leke olarak anılacaktır. RTÜK’ü sansürden ve ekran karartma cezasından vazgeçmeye, kararlarında tarafsız davranmaya, Anayasa’ya, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğüne saygılı olmaya davet etmeyi sürdürüyoruz.”  
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu "RTÜK, halkın haber alma hakkını engellemeyi sürdürüyor.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu,  RTÜK’ün Tele1 TV ve Halk TV’ye verdiği 5 günlük ekran karartma cezalarıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada "RTÜK, halkın haber alma hakkını engellemeyi sürdürüyor. Tele1 TV ve Halk TV’ye verilen cezalarla medya kuruluşlarının kamusal meseleleri halka ulaştırması engelleniyor" denildi. Açıklamada şu görüşler yer aldı:

“Türkiye’de demokrasinin yeşermesi için haberin özgürce dolaşabildiği bir toplum olmalıyız. Oysa RTÜK yine basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünü engelleyen bir karara imza atmış ve gazetecilik mesleğine doğrudan müdahale etmiştir. 

 RTÜK kararları demokratik toplum düzeninin gereklerine ve ölçülülük ilkelerine aykırı olamaz. Demokratik toplum ölçütü, çağdaş ve özgürlükçü bir anlayışla yorumlanmalıdır.

Bir kamu kurumu olarak tarafsız davranması gerekirken sansür kurumu görevi üstlendiği gözlenen RTÜK iktidara yakın medya kuruluşlarıyla ilgili şikayetleri yok saymakta,  Tele1 TV ve Halk TV’ye verdiği beş günlük ekran karartma cezalarıyla eleştirel medyaya bedel ödetmektedir.

 Kamusal meselelerin halka ulaştırılması engellenmektedir. Eleştirel medya kuruluşlarının ekonomik olarak zayıflatılıp kapatılmasına neden olacak bu kararlar basın tarihi açısından bir kara leke olarak anılacaktır.

RTÜK’ü sansürden ve ekran karartma cezasından vazgeçmeye, kararlarında tarafsız davranmaya, Anayasa’ya, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğüne saygılı olmaya davet etmeyi sürdürüyoruz.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.