TELEFON DOLANDIRICISI SON İŞİNDE YAKAYI ELE VERDİ

ASAYİŞ 22.09.2016 - 10:19, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3961+ kez okundu.
 

TELEFON DOLANDIRICISI SON İŞİNDE YAKAYI ELE VERDİ

Osman ÇAKIR ile birlikte takibe alınmış, şüpheli şahıs Cumhuriyet caddesi üzerinde kaldırım üzerinde yürüyen mağdurun yanına geldiği sırada ekipler şahsı kıskıvrak yakalamıştır.
Burdur da Şadiye ÇAKIR isimli kadın tarafından yapılan ihbar da eşi Osman ÇAKIR’IN Telefonla dolandırılmaya çalışıldığı ihbarı üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından dolandırılmaya çalışılan Şadiye ÇAKIR isimli yaşlı bayanın evine gidilerek kendisi ile görüşülmüş, ev telefonlarını arayan bir erkek şahsın eşi Osman ÇAKIR ile görüştüğünü ve “kendisinin polis olduğunu, evde arama yapılacağını, bilezikleri ve paralarının olup olmadığını, bir kuyumcu dükkanı soyulduğunu, kendi nüfus kağıdının orada bulunduğunu söylediğini, karşısındaki şahsın telefon açık kalacak diyerekten devamlı olarak oyaladığını, eşi Osman ÇAKIR’ın Halk Bankasında hesabı olduğu ve para çekmeye gittiğini” beyan etmiştir.   Şadiye Çakır’ın eşi Osman Çakır'ın bankaya gittiğini beyanı üzerine ekipler Gazi Caddesi üzerinde bulunan Halk Bankası şubesine geçmiş, Osman ÇAKIR isimli mağdur şahsın banka içerisinde olduğu ve bankadan para çekerek bankadan çıktığı görülmüş olası para alışverişi sonrası şüphelinin kaçabileceği tüm güzergahlar görevlilerimizce kapatılarak mağdur Osman ÇAKIR takibe alınmış, bir müddet sonra bir şahsın müştekiyi uzaktan takip ettiği ve kulağındaki kulaklıktan sürekli telefonla konuştuğu görülmüş, dolandırıcı şüpheli şahsın bu şahıs olduğu değerlendirilmiş ve şahıs mağdur Osman ÇAKIR ile birlikte takibe alınmış, şüpheli şahıs Cumhuriyet caddesi üzerinde kaldırım üzerinde yürüyen mağdurun yanına gelmiş ve  koluna girmiş, Osman ÇAKIR tişörtünün içerisinde bulunan para destesini çıkartarak şüpheli şahsa verdiği esnada takipte bulunan görevlilerimiz tarafından suçüstü yakalanmıştır.   Kimlik tespiti yapılan şüpheli M. E. A. isimli şahsın üstünde yapılan aramada 3.600 TL ile birlikte, çeşitli banka işlem dekontları ve kendisine ait olan aracında yapılan aramada muhtelif çeşitlerde ziynet eşyası ile boş ziynet kutuları bulunmuş, şüpheli M. E. A. nın alınan ifadesinde “ayrıca 19.09.2016 günü yine bir bayandan 2 adet altın bilezik, tam adetini bilmediği küpe ve yüzük, 700 Euro ve 4.000 TL’ye yakın para dolandırdığını, Burdur merkezde bir sarraf dükkanında ziynet eşyalarını ve Euro'ları bozdurduğunu” beyan etmiş, söz konusu kuyumcu tespit edilerek şüpheli M. E. A. nın sattığı ziynet eşyalarının bir kısmı bulunmuş, şüphelinin Burdur il merkezinde meydana gelen aynı şekilde telefon yoluyla dolandırıcılık olaylarının mağdurlarına yaptırılan canlı teşhisinde 19.09.2016 günü meydana gelen 3 olayın mağdurları tarafından teşhisi yapılmış olup, şüpheli M. E. A. 21.09.2016 günü çıkartıldığı mahkemece tutuklanmıştır.  
Osman ÇAKIR ile birlikte takibe alınmış, şüpheli şahıs Cumhuriyet caddesi üzerinde kaldırım üzerinde yürüyen mağdurun yanına geldiği sırada ekipler şahsı kıskıvrak yakalamıştır.

Burdur da Şadiye ÇAKIR isimli kadın tarafından yapılan ihbar da eşi Osman ÇAKIR’IN Telefonla dolandırılmaya çalışıldığı ihbarı üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından dolandırılmaya çalışılan Şadiye ÇAKIR isimli yaşlı bayanın evine gidilerek kendisi ile görüşülmüş, ev telefonlarını arayan bir erkek şahsın eşi Osman ÇAKIR ile görüştüğünü ve “kendisinin polis olduğunu, evde arama yapılacağını, bilezikleri ve paralarının olup olmadığını, bir kuyumcu dükkanı soyulduğunu, kendi nüfus kağıdının orada bulunduğunu söylediğini, karşısındaki şahsın telefon açık kalacak diyerekten devamlı olarak oyaladığını, eşi Osman ÇAKIR’ın Halk Bankasında hesabı olduğu ve para çekmeye gittiğini” beyan etmiştir.

 

Şadiye Çakır’ın eşi Osman Çakır'ın bankaya gittiğini beyanı üzerine ekipler Gazi Caddesi üzerinde bulunan Halk Bankası şubesine geçmiş, Osman ÇAKIR isimli mağdur şahsın banka içerisinde olduğu ve bankadan para çekerek bankadan çıktığı görülmüş olası para alışverişi sonrası şüphelinin kaçabileceği tüm güzergahlar görevlilerimizce kapatılarak mağdur Osman ÇAKIR takibe alınmış, bir müddet sonra bir şahsın müştekiyi uzaktan takip ettiği ve kulağındaki kulaklıktan sürekli telefonla konuştuğu görülmüş, dolandırıcı şüpheli şahsın bu şahıs olduğu değerlendirilmiş ve şahıs mağdur Osman ÇAKIR ile birlikte takibe alınmış, şüpheli şahıs Cumhuriyet caddesi üzerinde kaldırım üzerinde yürüyen mağdurun yanına gelmiş ve  koluna girmiş, Osman ÇAKIR tişörtünün içerisinde bulunan para destesini çıkartarak şüpheli şahsa verdiği esnada takipte bulunan görevlilerimiz tarafından suçüstü yakalanmıştır.

 

Kimlik tespiti yapılan şüpheli M. E. A. isimli şahsın üstünde yapılan aramada 3.600 TL ile birlikte, çeşitli banka işlem dekontları ve kendisine ait olan aracında yapılan aramada muhtelif çeşitlerde ziynet eşyası ile boş ziynet kutuları bulunmuş, şüpheli M. E. A. nın alınan ifadesinde “ayrıca 19.09.2016 günü yine bir bayandan 2 adet altın bilezik, tam adetini bilmediği küpe ve yüzük, 700 Euro ve 4.000 TL’ye yakın para dolandırdığını, Burdur merkezde bir sarraf dükkanında ziynet eşyalarını ve Euro'ları bozdurduğunu” beyan etmiş, söz konusu kuyumcu tespit edilerek şüpheli M. E. A. nın sattığı ziynet eşyalarının bir kısmı bulunmuş, şüphelinin Burdur il merkezinde meydana gelen aynı şekilde telefon yoluyla dolandırıcılık olaylarının mağdurlarına yaptırılan canlı teşhisinde 19.09.2016 günü meydana gelen 3 olayın mağdurları tarafından teşhisi yapılmış olup, şüpheli M. E. A. 21.09.2016 günü çıkartıldığı mahkemece tutuklanmıştır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.