TGC: HALK TV MUHABİRLERİNE YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ

GÜNDEM 03.02.2021 - 16:25, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3992+ kez okundu.
 

TGC: HALK TV MUHABİRLERİNE YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ

Kadıköy’de toplanan grubu izleyen Halk TV muhabiri Erdinç Yılmaz ve kameraman Murat Erkmen polis müdahalesi sırasında yaralandı.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu toplumsal olayları izleyen gazetecilerin güvenlik güçleri tarafından hedef seçilmesinin basın ve düşünceyi ifade özgürlüğüne müdahale olduğuna dikkat çekti. TGC Yönetim Kurulu’nun açıklamasında şu görüşler yer aldı:“Basın özgürlüğünün olmadığı bir toplumda demokrasiden söz etmek mümkün değildir. Gazetelerin ve gazetecilerin sürekli hedef gösterildiği bir ortamda toplumsal barış da sağlanamaz. Türkiye’nin içinden geçmekte olduğu zor dönemde gazetecilerin mesleklerini yapmaları sözlü ve fiziksel saldırılarla sistematik şekilde engellenmektedir. Bunun son örneği Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek için düzenlenen Kadıköy’deki eylemde polis müdahalesi sırasında Halk TV muhabiri Erdinç Yılmaz ve kameraman Murat Erkmen’in yaralanmasıdır. Bu saldırıyı yapanları kınıyoruz. Kamuoyunu etkileyen her olayın ardından gazetecilere yönelik yapılan  saldırı halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına yönelik bir saldırıdır Meslektaşlarımıza yönelik saldırının faillerinin en kısa sürede bulunmasını ve cezalandırılmasını istiyoruz. Meslektaşlarımıza ve Halk TV çalışanlarına geçmiş olsun diyoruz.  Gazeteciliğin suç olmadığını bir kez daha hatırlatıyoruz. Reformların yeniden konuşulduğu bu dönemde Boğaziçi Üniversitesi ile tüm üniversitelerdeki gençlerin ihtiyaçlarına,  itirazlarına kulak vermenin toplumsal barışa katkı sağlayacağını, bilim ve ifade özgürlüğünü geliştireceğini düşünüyoruz.”    
Kadıköy’de toplanan grubu izleyen Halk TV muhabiri Erdinç Yılmaz ve kameraman Murat Erkmen polis müdahalesi sırasında yaralandı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu toplumsal olayları izleyen gazetecilerin güvenlik güçleri tarafından hedef seçilmesinin basın ve düşünceyi ifade özgürlüğüne müdahale olduğuna dikkat çekti.

TGC Yönetim Kurulu’nun açıklamasında şu görüşler yer aldı:“Basın özgürlüğünün olmadığı bir toplumda demokrasiden söz etmek mümkün değildir. Gazetelerin ve gazetecilerin sürekli hedef gösterildiği bir ortamda toplumsal barış da sağlanamaz. Türkiye’nin içinden geçmekte olduğu zor dönemde gazetecilerin mesleklerini yapmaları sözlü ve fiziksel saldırılarla sistematik şekilde engellenmektedir.

Bunun son örneği Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek için düzenlenen Kadıköy’deki eylemde polis müdahalesi sırasında Halk TV muhabiri Erdinç Yılmaz ve kameraman Murat Erkmen’in yaralanmasıdır. Bu saldırıyı yapanları kınıyoruz.

Kamuoyunu etkileyen her olayın ardından gazetecilere yönelik yapılan  saldırı halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına yönelik bir saldırıdır

Meslektaşlarımıza yönelik saldırının faillerinin en kısa sürede bulunmasını ve cezalandırılmasını istiyoruz. Meslektaşlarımıza ve Halk TV çalışanlarına geçmiş olsun diyoruz.  Gazeteciliğin suç olmadığını bir kez daha hatırlatıyoruz.

Reformların yeniden konuşulduğu bu dönemde Boğaziçi Üniversitesi ile tüm üniversitelerdeki gençlerin ihtiyaçlarına,  itirazlarına kulak vermenin toplumsal barışa katkı sağlayacağını, bilim ve ifade özgürlüğünü geliştireceğini düşünüyoruz.”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.