TGC: İKTİDAR HALKIN HABER ALMA HAKKINI ENGELEMEKTEN VAZGEÇMELİDİR.

GÜNDEM 08.06.2020 - 19:27, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3905+ kez okundu.
 

TGC: İKTİDAR HALKIN HABER ALMA HAKKINI ENGELEMEKTEN VAZGEÇMELİDİR.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Tele 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ve Oda TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız’ın gözaltına alınması ile ilgili açıklama yaptı
“Basın özgürlüğü,  Anayasamız gereğince resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini kapsamaktadır. Halkın demokratik toplumda tartışma ortamına katkı sağlayan her konuda doğru, güvenilir bilgiye erişim hakkı vardır. Koronavirüs salgını nedeniyle yaşadığımız bu olağanüstü günlerde gazeteciler halkın haber alma ve bilgilenme hakkı için özveriyle görev yaparken, ne yazık ki, iktidar da gazetecileri hedef göstermekten, sabah evlerinde gözaltına almaktan vazgeçmiyor.   Son olarak bugün Tele 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ve Oda TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız’ın evlerinde gözaltına alındıklarını üzüntüyle öğrendik. Meslektaşlarımızın gazetecilik faaliyetinden gözaltına alınması açıkça verilmek istenen bir gözdağıdır. Suçlamalar ne olursa olsun savcılığa çağrılarak ifadesi alınabilecek gazetecilerin böyle gözaltına alınması demokrasilerde olmaması gereken bir uygulamadır. Türkiye’de demokrasinin yeşermesi için haberin özgürce dolaşabildiği bir toplum olmalıyız. Bunun için de gazeteciler görevlerini yapabilmeli. Hak ihlallerini yazan, gündeme getiren, olayları halk adına sorgulayan gazeteciler, haber verme faaliyeti nedeniyle gözaltına alınmamalı, tutuklanmamalı. Ülkede demokrasinin yeşermesi ve barışın sağlanabilmesi için Tele 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel’in, Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız’ın ve cezaevinde bulunan gazetecilerin bir an önce serbest bırakılması gereğine inanıyoruz. Bu gerçekler ışığında iktidarı bir kez daha Anayasa’ya, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğüne saygılı olmaya, halkın haber alma hakkını engellememeye davet ediyoruz.”
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Tele 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ve Oda TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız’ın gözaltına alınması ile ilgili açıklama yaptı

“Basın özgürlüğü,  Anayasamız gereğince resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini kapsamaktadır. Halkın demokratik toplumda tartışma ortamına katkı sağlayan her konuda doğru, güvenilir bilgiye erişim hakkı vardır.

Koronavirüs salgını nedeniyle yaşadığımız bu olağanüstü günlerde gazeteciler halkın haber alma ve bilgilenme hakkı için özveriyle görev yaparken, ne yazık ki, iktidar da gazetecileri hedef göstermekten, sabah evlerinde gözaltına almaktan vazgeçmiyor.  

Son olarak bugün Tele 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ve Oda TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız’ın evlerinde gözaltına alındıklarını üzüntüyle öğrendik. Meslektaşlarımızın gazetecilik faaliyetinden gözaltına alınması açıkça verilmek istenen bir gözdağıdır. Suçlamalar ne olursa olsun savcılığa çağrılarak ifadesi alınabilecek gazetecilerin böyle gözaltına alınması demokrasilerde olmaması gereken bir uygulamadır.

Türkiye’de demokrasinin yeşermesi için haberin özgürce dolaşabildiği bir toplum olmalıyız. Bunun için de gazeteciler görevlerini yapabilmeli. Hak ihlallerini yazan, gündeme getiren, olayları halk adına sorgulayan gazeteciler, haber verme faaliyeti nedeniyle gözaltına alınmamalı, tutuklanmamalı.

Ülkede demokrasinin yeşermesi ve barışın sağlanabilmesi için Tele 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel’in, Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız’ın ve cezaevinde bulunan gazetecilerin bir an önce serbest bırakılması gereğine inanıyoruz.

Bu gerçekler ışığında iktidarı bir kez daha Anayasa’ya, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğüne saygılı olmaya, halkın haber alma hakkını engellememeye davet ediyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.