TGC: NEZİH DEMİRKENT’İ SAYGIYLA ANIYORUZ.

KÜLTÜR 08.02.2019 - 18:32, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4337+ kez okundu.
 

TGC: NEZİH DEMİRKENT’İ SAYGIYLA ANIYORUZ.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Önceki Başkanlardan Nezih Demirkent’in ölümünün 18. yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.
TGC“Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin Önceki Başkanlarından basınımızın unutulmaz isimlerinden Nezih Demirkent’i ölümünün 18. yılında saygıyla, özlemle anıyoruz. Gazeteciliğin hemen her dalında görev yapan daha sonra Dünya Gazetesinin sahibi olan Nezih Demirkent sahada çalışan bütün gazetecilerin sorunlarına yardımcı ve onların koruyanı oldu.  Meslek Örgütü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin ve yerel basının gelişmesi yolunda önemli çabalar harcadı. Ölümünün 18. yılında bir kez daha kendisini sevgiyle, minnetle hatırlıyoruz.  NEZİH DEMİRKENT KİMDİR? Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin önceki başkanlarından Nezih Demirkent, 50 yıl gazetecilik mesleğinin içinde bulundu. Uzun bir dönem TGC‘nin Başkan Yardımcılığı görevinde hizmet verdikten sonra 18 Kasım 1982 günü Başkanlığa seçildi. 10 yıl sürdürdüğü bu hizmetten, seçimde adaylığını koymayarak çekildi. Gazeteciler Sosyal Hizmetler ve Emeklilik Vakfını yönetti. TGC‘nin yayın organı Bizim Gazete‘nin aylık olarak yayımını başlattı. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu TGC Hikmet Memduh Kızılağaç Huzurevi ile TGC Basın Müzesi projelerini gerçekleştirdi.  Nezih Demirkent 1930 yılında İstanbul’da doğdu. F.Sabiha ve A.Nurettin Demirkent’in oğlu, Haydarpaşa Lisesi’ni ve İÜ Hukuk Fakültesi bitirdi. 1950 yılında Son Saat Gazetesinde mesleğe başladı. Yeni Sabah, Yeni Gazete ve Hürriyet’te, mesleğin çeşitli dallarında çalıştı. Hürriyet Gazetesinde Genel Müdürlük yaptı. Daha sonra Dünya Gazetesinin sahipliğini üstlendi. Fransızca biliyordu. “Sayfa Sayfa Gazetecilik”, “Medya Medya” ve “Salı Yazıları” isimli kitapları yayımladı. Işın Demirkent ile evli ve bir çocuk babasıydı. TSYD kurucu üyesiydi ve Türkiye Gazete Sahipleri Sendikası’nın Başkanıydı. Basın Şeref Kartı taşıyordu. 11 Şubat 2001’de vefat etti.  
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Önceki Başkanlardan Nezih Demirkent’in ölümünün 18. yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

TGC“Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin Önceki Başkanlarından basınımızın unutulmaz isimlerinden Nezih Demirkent’i ölümünün 18. yılında saygıyla, özlemle anıyoruz. Gazeteciliğin hemen her dalında görev yapan daha sonra Dünya Gazetesinin sahibi olan Nezih Demirkent sahada çalışan bütün gazetecilerin sorunlarına yardımcı ve onların koruyanı oldu.  Meslek Örgütü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin ve yerel basının gelişmesi yolunda önemli çabalar harcadı. Ölümünün 18. yılında bir kez daha kendisini sevgiyle, minnetle hatırlıyoruz. 

NEZİH DEMİRKENT KİMDİR?

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin önceki başkanlarından Nezih Demirkent, 50 yıl gazetecilik mesleğinin içinde bulundu. Uzun bir dönem TGC‘nin Başkan Yardımcılığı görevinde hizmet verdikten sonra 18 Kasım 1982 günü Başkanlığa seçildi. 10 yıl sürdürdüğü bu hizmetten, seçimde adaylığını koymayarak çekildi. Gazeteciler Sosyal Hizmetler ve Emeklilik Vakfını yönetti. TGC‘nin yayın organı Bizim Gazete‘nin aylık olarak yayımını başlattı. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu TGC Hikmet Memduh Kızılağaç Huzurevi ile TGC Basın Müzesi projelerini gerçekleştirdi. 

Nezih Demirkent 1930 yılında İstanbul’da doğdu. F.Sabiha ve A.Nurettin Demirkent’in oğlu, Haydarpaşa Lisesi’ni ve İÜ Hukuk Fakültesi bitirdi. 1950 yılında Son Saat Gazetesinde mesleğe başladı. Yeni Sabah, Yeni Gazete ve Hürriyet’te, mesleğin çeşitli dallarında çalıştı. Hürriyet Gazetesinde Genel Müdürlük yaptı. Daha sonra Dünya Gazetesinin sahipliğini üstlendi. Fransızca biliyordu. “Sayfa Sayfa Gazetecilik”, “Medya Medya” ve “Salı Yazıları” isimli kitapları yayımladı. Işın Demirkent ile evli ve bir çocuk babasıydı. TSYD kurucu üyesiydi ve Türkiye Gazete Sahipleri Sendikası’nın Başkanıydı. Basın Şeref Kartı taşıyordu. 11 Şubat 2001’de vefat etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.