THM USTALARI ESERLERİYLE ANILDI.

KÜLTÜR 28.02.2018 - 10:35, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3777+ kez okundu.
 

THM USTALARI ESERLERİYLE ANILDI.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen ‘Ustalara Saygı’ konseri, MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi.
Mehmet Akif Erso5y Üniversitesi Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Zeki NACAKCI'nın hazırlayıp yönettiği, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Alaattin CANBAY ve Akdeniz Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cengiz ŞENGÜL’ün solistliğini yaptığı konserde büyük ustalar Aşık Mahzuni ŞERİF, Aşık Veysel, Neşet ERTAŞ ve Özay GÖNLÜM gibi gönüllere taht kurmuş değerli sanatçılar türküleriyle anıldı. Türk Halk Müziği Sanatının Söz ve ses ustaları Neşet ERTAŞ’ın Aşık Mahzuni’ye yazmış olduğu bir şiiri kendi sesinden dinletilerek başladı. Devamında Ünlü Ozan Aşık Veysel’in ülke insanı ve Mehmetçiklerimiz için yazdığı ‘Vatan Sevgisini İçten Duyanlar’ şiirinin Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa KILINÇ tarafından okunması ile devam etti.   Denizli’nin yetiştirdiği büyük usta ve TRT Sanatçısı Özay GÖNLÜM ve Orta Anadolu Türk Halk Müziğinin Anadolu’daki Abdal  geleneğinin son temsilcisi Neşet ERTAŞ’ın türküleri ile devam eden konserde dinleyenler de türkülere eşlik etti. Orta Anadolu da Bozlak türkülerdeki ustalığını Babası Muharrem ERTAŞ’dan alan sanatçı günümüze kadar sürdürmüştür. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi TV’den de canlı olarak izlenebilen konser sonunda, Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ tarafından Çanakkale 18 Mart Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Alaattin CANBAY ve Akdeniz Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cengiz ŞENGÜL’e günün anısına anmalık taktim etti.  
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen ‘Ustalara Saygı’ konseri, MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi.

Mehmet Akif Erso5y Üniversitesi Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Zeki NACAKCI'nın hazırlayıp yönettiği, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Alaattin CANBAY ve Akdeniz Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cengiz ŞENGÜL’ün solistliğini yaptığı konserde büyük ustalar Aşık Mahzuni ŞERİF, Aşık Veysel, Neşet ERTAŞ ve Özay GÖNLÜM gibi gönüllere taht kurmuş değerli sanatçılar türküleriyle anıldı.

Türk Halk Müziği Sanatının Söz ve ses ustaları Neşet ERTAŞ’ın Aşık Mahzuni’ye yazmış olduğu bir şiiri kendi sesinden dinletilerek başladı. Devamında Ünlü Ozan Aşık Veysel’in ülke insanı ve Mehmetçiklerimiz için yazdığı ‘Vatan Sevgisini İçten Duyanlar’ şiirinin Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa KILINÇ tarafından okunması ile devam etti.

  Denizli’nin yetiştirdiği büyük usta ve TRT Sanatçısı Özay GÖNLÜM ve Orta Anadolu Türk Halk Müziğinin Anadolu’daki Abdal  geleneğinin son temsilcisi Neşet ERTAŞ’ın türküleri ile devam eden konserde dinleyenler de türkülere eşlik etti. Orta Anadolu da Bozlak türkülerdeki ustalığını Babası Muharrem ERTAŞ’dan alan sanatçı günümüze kadar sürdürmüştür.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi TV’den de canlı olarak izlenebilen konser sonunda, Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ tarafından Çanakkale 18 Mart Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Alaattin CANBAY ve Akdeniz Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cengiz ŞENGÜL’e günün anısına anmalık taktim etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.