TİCARET ANLAŞMAZLIĞI ABD'Lİ ÇİFTÇİ’YE TELAFİSİ İMKANSIZ ZARAR VEDRECEK

DÜNYA 26.08.2018 - 13:20, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4336+ kez okundu.
 

TİCARET ANLAŞMAZLIĞI ABD'Lİ ÇİFTÇİ’YE TELAFİSİ İMKANSIZ ZARAR VEDRECEK

Ticaret anlaşmazlığı sürüyor, bu sürecin uzun vadeli etkileri bakımından ABD'de çiftçiye telafisi imkansız zararlar getireceği belirtiliyor
ABD medyasında yer alan haberlere göre, tarifeler nedeniyle 2018 yılı net tarım geliri son 12 yılın en düşük seviyesine inebilir. 2013 yılında net tarım geliri 123 milyar ABD Doları'na ulaşmıştı ancak çeşitli tarımsal ürünlerin fiyatlarının düşmesi sebebiyle bu yıl net gelirin yaklaşık 60 milyar ABD Dolarını bulması bekleniyor. Sübvansiyon sağlanması ve ek gümrük tarifesinin uygulanmadığı ülkelere yönelik ihracatın artırılması halinde bile, mevcut durumun ABD'nin tarım sektörüne ve kırsal kesimlerine kısa ve uzun vadeli zararlar getireceği savunuluyor. The Hill'de yer alan yoruma göre, tarım gelirinin azalması, çiftçilerin mali zorluklarını artıracak, çiftçilerin ipotek kredilerini geri ödeme kabiliyeti de etkilenecek. Çiftlik iflas sayısı artacak, büyük çiftliğin küçük bir çiftliği satın alıp birleşme eğilimi hızlanacak. Birleşmenin hızlanması ve tarım gelirin düşüşü tüm kırsal kesimlere yayılacak, bunun sonucu olarak tarımsal üretim için hizmet sağlayan işletmeler ve imalatçılardaki istihdam azalacak, kırsal kesimlerde tarımsal nüfus kaybı görülecek.  
Ticaret anlaşmazlığı sürüyor, bu sürecin uzun vadeli etkileri bakımından ABD'de çiftçiye telafisi imkansız zararlar getireceği belirtiliyor

ABD medyasında yer alan haberlere göre, tarifeler nedeniyle 2018 yılı net tarım geliri son 12 yılın en düşük seviyesine inebilir.

2013 yılında net tarım geliri 123 milyar ABD Doları'na ulaşmıştı ancak çeşitli tarımsal ürünlerin fiyatlarının düşmesi sebebiyle bu yıl net gelirin yaklaşık 60 milyar ABD Dolarını bulması bekleniyor. Sübvansiyon sağlanması ve ek gümrük tarifesinin uygulanmadığı ülkelere yönelik ihracatın artırılması halinde bile, mevcut durumun ABD'nin tarım sektörüne ve kırsal kesimlerine kısa ve uzun vadeli zararlar getireceği savunuluyor.

The Hill'de yer alan yoruma göre, tarım gelirinin azalması, çiftçilerin mali zorluklarını artıracak, çiftçilerin ipotek kredilerini geri ödeme kabiliyeti de etkilenecek. Çiftlik iflas sayısı artacak, büyük çiftliğin küçük bir çiftliği satın alıp birleşme eğilimi hızlanacak.

Birleşmenin hızlanması ve tarım gelirin düşüşü tüm kırsal kesimlere yayılacak, bunun sonucu olarak tarımsal üretim için hizmet sağlayan işletmeler ve imalatçılardaki istihdam azalacak, kırsal kesimlerde tarımsal nüfus kaybı görülecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.