TKDK’DAN ÇAVDIR’DA KESİMHANE AÇILIŞI

YAŞAM 24.05.2016 - 18:54, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3914+ kez okundu.
 

TKDK’DAN ÇAVDIR’DA KESİMHANE AÇILIŞI

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Burdur İl Koordinatörlüğü tarafından desteklenen yatırımların açılışı devam ediyor.
22 Mayıs Pazar günü TKDK destekleriyle yapılan Koçak Kayacanlar Kesimhanesinin Açılış Töreni gerçekleştirildi. Açılışa Çavdır Kaymakamı Murat Ekinci, Çavdır Belediye Başkanı Mustafa Uysal, TKDK Burdur İl Koordinatörü Mesut Yıldıran, Kamu Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende açılış konuşmasını yapan TKDK Burdur İl Koordinatörü Mesut Yıldıran; “TKDK Burdur İl Koordinatörlüğü olarak bizler, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak yardımlarıyla, hem besicilik, hem de et işleme sektöründe İlimizdeki potansiyeli ortaya çıkarmayı ve bu potansiyelden halkımızı en üst düzeyde yararlandırmayı amaçlamaktayız. Bugün yine gurur kaynağımız olan projelerden birinin açılışı için buradayız. Öncelikle yatırım cesaretini gösterip Kurumumuza başvuran Süleyman KAYACAN Bey’i tebrik ediyor, girişimci ruhlu diğer vatandaşlarımıza da örnek olmasını temenni ediyorum. Sıfırdan inşa edilerek işletmeye açılan Koçak Kayacanlar Kesimhanesinin yatırım tutarı 3 milyon TL, hibe tutarı ise yaklaşık 1.5 Milyon TL’dir.  Avrupa standartlarında olan bu tesisin Çavdır’ımıza ve Burdur’umuza kazandırılmasında katkımız olduğu için mutluyuz” dedi. Çavdır Belediye Başkanı Mustafa Uysal ise; “TKDK’nın vermiş olduğu desteklemeler çok güzel. Kırsal Turizmden Yenilenebilir Enerjiye, Besicilikten Kesimhaneye kadar geniş yelpazede hibe dağıtımı yapan bir Kurum. Bizlerde bölgemiz olarak Devletimizin vermiş olduğu bu desteklerden azami şekilde faydalanmalıyız. Çavdır İlçemizin kavşak noktası olma avantajını değerlendirmemiz lazım” şeklinde konuştu. Son olarak Çavdır Kaymakamı Murat Ekinci de; “Burada güzel bir tesisin açılışını yapmak üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bende emeği geçenlere ve özellikle de TKDK’ya teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.  
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Burdur İl Koordinatörlüğü tarafından desteklenen yatırımların açılışı devam ediyor.

22 Mayıs Pazar günü TKDK destekleriyle yapılan Koçak Kayacanlar Kesimhanesinin Açılış Töreni gerçekleştirildi. Açılışa Çavdır Kaymakamı Murat Ekinci, Çavdır Belediye Başkanı Mustafa Uysal, TKDK Burdur İl Koordinatörü Mesut Yıldıran, Kamu Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan TKDK Burdur İl Koordinatörü Mesut Yıldıran; “TKDK Burdur İl Koordinatörlüğü olarak bizler, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak yardımlarıyla, hem besicilik, hem de et işleme sektöründe İlimizdeki potansiyeli ortaya çıkarmayı ve bu potansiyelden halkımızı en üst düzeyde yararlandırmayı amaçlamaktayız.

Bugün yine gurur kaynağımız olan projelerden birinin açılışı için buradayız. Öncelikle yatırım cesaretini gösterip Kurumumuza başvuran Süleyman KAYACAN Bey’i tebrik ediyor, girişimci ruhlu diğer vatandaşlarımıza da örnek olmasını temenni ediyorum.

Sıfırdan inşa edilerek işletmeye açılan Koçak Kayacanlar Kesimhanesinin yatırım tutarı 3 milyon TL, hibe tutarı ise yaklaşık 1.5 Milyon TL’dir.  Avrupa standartlarında olan bu tesisin Çavdır’ımıza ve Burdur’umuza kazandırılmasında katkımız olduğu için mutluyuz” dedi.

Çavdır Belediye Başkanı Mustafa Uysal ise; “TKDK’nın vermiş olduğu desteklemeler çok güzel. Kırsal Turizmden Yenilenebilir Enerjiye, Besicilikten Kesimhaneye kadar geniş yelpazede hibe dağıtımı yapan bir Kurum. Bizlerde bölgemiz olarak Devletimizin vermiş olduğu bu desteklerden azami şekilde faydalanmalıyız. Çavdır İlçemizin kavşak noktası olma avantajını değerlendirmemiz lazım” şeklinde konuştu.

Son olarak Çavdır Kaymakamı Murat Ekinci de; “Burada güzel bir tesisin açılışını yapmak üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bende emeği geçenlere ve özellikle de TKDK’ya teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.