TSYD'NİN ULUSLARARASI ALANDAKİ BÜYÜK BAŞARISI

SPOR 12.05.2017 - 13:10, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3212+ kez okundu.
 

TSYD'NİN ULUSLARARASI ALANDAKİ BÜYÜK BAŞARISI

DÜNYA SPOR YAZARLARI BİRLİĞİ (AIPS) 2018 KONGRESİ ANTALYA'DA...
Güney Kore'nin Pyongchang kentinde yapılan 80.Dünya Spor Yazarları Birliği (AIPS) Kongresi'nde, 2018 yılındaki kongrenin Antalya'da yapılması kararlaştırıldı. Kore'de bulunan Türk heyetinin kulisleri sonucu, dünyanın dört bir köşesindeki yüzlerce spor yazarı önümüzdeki sene Türkiye'de olacak. Ülkemizin tanıtımı açısından büyük önem taşıyan AIPS Kongresi'nin Antalya'ya alınmasında AIPS 1.Başkan Yardımcısı Esat Yılmaer ile AIPS Avrupa Yönetim Kurulu üyesi Murat Ağca'nın da büyük katkıları oldu. Murat Ağca'nın hazırladığı sunum, genel kurulda büyük beğeni kazanarak alkış topladı. TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir de yaptığı konuşmada, herkesi Antalya'ya beklediğini ifade ederek, "Türkiye 50 yılı aşkın bir süredir AIPS'in en etkin üyelerinden biridir. Dünya'daki spor yazarlarına ev sahipliği yapmak bizi son derece mutlu edecektir. Sporda çok önemli organizasyonlara imza atan Türkiye ve Antalya'nın bu işin üstesinden de geleceğinden eminiz" diye konuştu. Daha sonra AIPS Başkanı Gianni Merlo ile Oğuz Tongsir, kongrenin gelecek yıl Antalya'da düzenlenmesi ile ilgili bir protokol imzaladılar. Ardından AIPS'in tarihi bayrağı, Türk heyetine teslim edildi. SEÇİMLERE TÜRKİYE DAMGASI 80.AIPS Kongresi sırasında yeni yönetim kurulu üyeleri de seçildi. Dünya yönetiminde yer alan Esat Yılmaer, yeniden 1.Başkan Yardımcısı görevine getirilirken, Avrupa Spor Yazarları Birliği AIPS Europe'un seçimlerinde Murat Ağca da tekrar saymanlığa getirildi. Her iki gazeteci de 2021 yılına kadar derneğimizi uluslar arası alanda temsil edecek.  
DÜNYA SPOR YAZARLARI BİRLİĞİ (AIPS) 2018 KONGRESİ ANTALYA'DA...

Güney Kore'nin Pyongchang kentinde yapılan 80.Dünya Spor Yazarları Birliği (AIPS) Kongresi'nde, 2018 yılındaki kongrenin Antalya'da yapılması kararlaştırıldı.

Kore'de bulunan Türk heyetinin kulisleri sonucu, dünyanın dört bir köşesindeki yüzlerce spor yazarı önümüzdeki sene Türkiye'de olacak. Ülkemizin tanıtımı açısından büyük önem taşıyan AIPS Kongresi'nin Antalya'ya alınmasında AIPS 1.Başkan Yardımcısı Esat Yılmaer ile AIPS Avrupa Yönetim Kurulu üyesi Murat Ağca'nın da büyük katkıları oldu.

Murat Ağca'nın hazırladığı sunum, genel kurulda büyük beğeni kazanarak alkış topladı. TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir de yaptığı konuşmada, herkesi Antalya'ya beklediğini ifade ederek, "Türkiye 50 yılı aşkın bir süredir AIPS'in en etkin üyelerinden biridir. Dünya'daki spor yazarlarına ev sahipliği yapmak bizi son derece mutlu edecektir. Sporda çok önemli organizasyonlara imza atan Türkiye ve Antalya'nın bu işin üstesinden de geleceğinden eminiz" diye konuştu.

Daha sonra AIPS Başkanı Gianni Merlo ile Oğuz Tongsir, kongrenin gelecek yıl Antalya'da düzenlenmesi ile ilgili bir protokol imzaladılar.

Ardından AIPS'in tarihi bayrağı, Türk heyetine teslim edildi.

SEÇİMLERE TÜRKİYE DAMGASI

80.AIPS Kongresi sırasında yeni yönetim kurulu üyeleri de seçildi. Dünya yönetiminde yer alan Esat Yılmaer, yeniden 1.Başkan Yardımcısı görevine getirilirken, Avrupa Spor Yazarları Birliği AIPS Europe'un seçimlerinde Murat Ağca da tekrar saymanlığa getirildi.

Her iki gazeteci de 2021 yılına kadar derneğimizi uluslar arası alanda temsil edecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.