TURİZM HAFTASI HAZIRLIKLARI DEVAM EDİYOR

KÜLTÜR 03.04.2018 - 13:25, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4052+ kez okundu.
 

TURİZM HAFTASI HAZIRLIKLARI DEVAM EDİYOR

Yörükler Kültür Araştırma ve Yaşatma Derneği’nin “Temsili Yörük Göçü” canlandıracak olmasından büyük memnuniyet duyuldu.
Burdur da Turizm Haftasında Teke Yöresinin Kültür Başkenti Burdur'da Turizm Haftası kapsamında 15 Nisan'da yapılacak "Temsili Yörük Göçü" hazırlıkları ile ilgili yapılan toplantı da karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.   Vali Yılmaz, Yörükler Kültür Araştırma ve Yaşatma Derneği’nin “Temsili Yörük Göçü” canlandıracak olmasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Bizi biz yapan değerlerimizin yaşatılması, gelecek kuşaklara anlatılması ve aktarılması adına önemli bir etkinliğin düzenleneceğini belirten Vali Yılmaz, emeği geçen başta derneğimiz olmak üzere tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum. diye konuştu.   Programın başında bir konuşma yapan Dernek Başkanı Alaattin Kalkan katılımlarından dolayı Vali Yılmaz başta olmak üzere katılan herkese teşekkür etti. Dernek olarak kuruldukları günden bu yana amaçlarının birlik beraberlik içerisinde, Yörük Kültürünün yaşatılması adına çalışmalar yapmak olduğunu ifade ederek, destekleri ve gösterdiği yakın ilgi ve alakası dolayısıyla Vali Yılmaz’a teşekkür etti.  Özellikle kültürümüzün yeni nesillere gençlerimize aktarılması yönünde üzerimizde sorumluluk var. Kültürümüz gün geçtikçe yozlaştırılmaya çalışılırken, üzerimizdeki sorumluluğu yerine getirerek, kendi kültürümüzün değerlerini yaşatmak, sahip çıkmak adına Yörük Göçüyle ilgili bir fikir oluştu. Ben her türlü yardım ve desteği vereceğimizi ifade ettim  Fikir oluşum sürecinde böyle bir çalışmayı etkinliği beraber yapalım istedik. Hemen kısa bir süre içerisinde arkadaşlar çalışmalara başladılar, yola düştüler, inşallah bunu hep beraber kazasız belasız gerçekleştireceğiz. Sadece Burdur’dan değil dışarıdan gelecek olan misafirlerimiz ile beraber bunu hep beraber gerçekleştireceğiz. Ben bugüne kadar her gittiğim yerde söyledim. Biz hamdolsun çobanlıktan geldik. Oğlak çobanlığı da yaptım, keçi çobanlığı da yaptım. Çok şükür yapmışız. İçinizden çıkan birisi olarak dağda gittiğimde çobanımızın ekmeğini yiyebilmek herkese nasip olmaz. Oradan da alacağımız çok şeyler var.   Bir söz söylemiştim polemik konusu yapıldı belki. Dağdaki çobana varıncaya kadar herkesle istişareye açığız. Herkesin fikrini almamız gerekiyor. Okumamış okumuş bunlar önemli değil. Cehalet Allah’ı bilmemektir. Geriye kalan herkesle istişare yapıp değerlendirme yapıp beraber karar verip beraber yürümemiz gerekiyor. Bu ülkenin geleceği bu ülkenin dünya toplumunda söz sahibi olabilmesi için bu değerlerimize bu kültürlerimize sahip çıkmak suretiyle birlik beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor.  
Yörükler Kültür Araştırma ve Yaşatma Derneği’nin “Temsili Yörük Göçü” canlandıracak olmasından büyük memnuniyet duyuldu.

Burdur da Turizm Haftasında Teke Yöresinin Kültür Başkenti Burdur'da Turizm Haftası kapsamında 15 Nisan'da yapılacak "Temsili Yörük Göçü" hazırlıkları ile ilgili yapılan toplantı da karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Vali Yılmaz, Yörükler Kültür Araştırma ve Yaşatma Derneği’nin “Temsili Yörük Göçü” canlandıracak olmasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Bizi biz yapan değerlerimizin yaşatılması, gelecek kuşaklara anlatılması ve aktarılması adına önemli bir etkinliğin düzenleneceğini belirten Vali Yılmaz, emeği geçen başta derneğimiz olmak üzere tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum. diye konuştu.

 

Programın başında bir konuşma yapan Dernek Başkanı Alaattin Kalkan katılımlarından dolayı Vali Yılmaz başta olmak üzere katılan herkese teşekkür etti. Dernek olarak kuruldukları günden bu yana amaçlarının birlik beraberlik içerisinde, Yörük Kültürünün yaşatılması adına çalışmalar yapmak olduğunu ifade ederek, destekleri ve gösterdiği yakın ilgi ve alakası dolayısıyla Vali Yılmaz’a teşekkür etti.

 Özellikle kültürümüzün yeni nesillere gençlerimize aktarılması yönünde üzerimizde sorumluluk var. Kültürümüz gün geçtikçe yozlaştırılmaya çalışılırken, üzerimizdeki sorumluluğu yerine getirerek, kendi kültürümüzün değerlerini yaşatmak, sahip çıkmak adına Yörük Göçüyle ilgili bir fikir oluştu. Ben her türlü yardım ve desteği vereceğimizi ifade ettim 

Fikir oluşum sürecinde böyle bir çalışmayı etkinliği beraber yapalım istedik. Hemen kısa bir süre içerisinde arkadaşlar çalışmalara başladılar, yola düştüler, inşallah bunu hep beraber kazasız belasız gerçekleştireceğiz. Sadece Burdur’dan değil dışarıdan gelecek olan misafirlerimiz ile beraber bunu hep beraber gerçekleştireceğiz.

Ben bugüne kadar her gittiğim yerde söyledim. Biz hamdolsun çobanlıktan geldik. Oğlak çobanlığı da yaptım, keçi çobanlığı da yaptım. Çok şükür yapmışız. İçinizden çıkan birisi olarak dağda gittiğimde çobanımızın ekmeğini yiyebilmek herkese nasip olmaz. Oradan da alacağımız çok şeyler var.

 

Bir söz söylemiştim polemik konusu yapıldı belki. Dağdaki çobana varıncaya kadar herkesle istişareye açığız. Herkesin fikrini almamız gerekiyor. Okumamış okumuş bunlar önemli değil. Cehalet Allah’ı bilmemektir. Geriye kalan herkesle istişare yapıp değerlendirme yapıp beraber karar verip beraber yürümemiz gerekiyor. Bu ülkenin geleceği bu ülkenin dünya toplumunda söz sahibi olabilmesi için bu değerlerimize bu kültürlerimize sahip çıkmak suretiyle birlik beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.