TURİZM HAFTASI: “YÖRÜK GÖÇÜ”YÜRÜYÜŞÜ İLE KUTLANDI

KÜLTÜR 15.04.2018 - 15:26, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3708+ kez okundu.
 

TURİZM HAFTASI: “YÖRÜK GÖÇÜ”YÜRÜYÜŞÜ İLE KUTLANDI

Burdur Kültür Araştırma ve Yaşatma Derneği 42’inci Turizm Haftası Kutlama Etkinlikleri kapsamında temsili Yörük göçü yürüyüşü düzendi.
Burdur Yörük Kültür ve Araştırma Derneği (YÖRKAYDER) tarafından düzenlenen temsili yörük göçüne Vali Şerif Yılmaz, Ak Parti Burdur Milletvekilleri Garnizon Komutanı Albay Hakan Tutucu, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, Burdur Yörük İl Beyi Mehmet Cadıl ile Burdur ve çevre ilerden Yörük dernekleri başkanları ve vatandaşlar katıldı.  düzenlenen Yörük göçü korteji Mehter Takımı eşliğinde Çatalpıanr Kavşağı’nda başlayan ve Develer, atlılar Okçu sipahiler  ve Osmanlı ordusundaki leventler ve koyun sürülerinin yer aldığı yürüyüş Uzay Çatı altına kadar sürdü. Vatandaşlar yürüyüşe büyük ilgi gösterdi. ellerinde cep telefonları ile görüntü alabilmek için yol oyunca büyük çaba gösterdiler  Törende konuşan Burdur Valisi Şerif Yılmaz, kutlanmakta olan 42’inci Turizm Haftasındaki amacın mevcut olan bölgemizdeki kültürel değerlerin gün yüzüne çıkarılması, tanıtılması ve paylaşılması olduğunu söyledi. Yılmaz “bugün turizm denilince deniz, kum ve güneşin ötesinde başka alanlarında olduğu özellikle tarihi ve kültürel değerlerimizin tanıtılması, bu milletin gerçek manada bilinmesi içinde yaşayan kültürün aktarılması gerekiyor” dedi. Burdur Yörük Kültür ve Araştırma Derneği Başkanı Alaettin Kalkan’da yaptığı konuşmada “bizler mayası, hamuru Yörük olan halkımıza aslımızı ve geçmişimizin izlerini, bizi bizler  yapan Yörüklük ruhunu yaşatmak için bu göçü düzenledik” dedi. Gelecek yıllarda Burdur Yörük Kültür Araştırma ve Yaşatma Derneği yönetimi sizlerden aldığımız güç ve feyz ile de bu görselliğimizi sürdüreceğiz dedi.          Yörük İl beyi Mehmet Cadıl ile Ak Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ile Reşat Petek’te konuşmalarında Akdeniz bölgesinin Yörük  obaları ve geleneğinin sürdürüldüğü bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Özdemir’de Dünya da ve Türk toplumda turizm bilincini geliştirmek Dış ve iç turizmi canlandırmak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında Turizm Haftasının kutlandığını söyledi.Etkinlik kapsamında Uzay Çatı altında Mehter Ekibi gösterisi, Sipsi dinletisi ve halk oyunları gösterisi sunuldu. Akşam da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans ve Sergi salonunda “Burdur Yaren Gecesi düzenlenecektir. Etkinliklerin sonunda Katılımcılara Kavurma ve Ayran ikram edildi.    
Burdur Kültür Araştırma ve Yaşatma Derneği 42’inci Turizm Haftası Kutlama Etkinlikleri kapsamında temsili Yörük göçü yürüyüşü düzendi.

Burdur Yörük Kültür ve Araştırma Derneği (YÖRKAYDER) tarafından düzenlenen temsili yörük göçüne Vali Şerif Yılmaz, Ak Parti Burdur Milletvekilleri Garnizon Komutanı Albay Hakan Tutucu, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, Burdur Yörük İl Beyi Mehmet Cadıl ile Burdur ve çevre ilerden Yörük dernekleri başkanları ve vatandaşlar katıldı. 

düzenlenen Yörük göçü korteji Mehter Takımı eşliğinde Çatalpıanr Kavşağı’nda başlayan ve Develer, atlılar Okçu sipahiler  ve Osmanlı ordusundaki leventler ve koyun sürülerinin yer aldığı yürüyüş Uzay Çatı altına kadar sürdü. Vatandaşlar yürüyüşe büyük ilgi gösterdi.
ellerinde cep telefonları ile görüntü alabilmek için yol oyunca büyük çaba gösterdiler 

Törende konuşan Burdur Valisi Şerif Yılmaz, kutlanmakta olan 42’inci Turizm Haftasındaki amacın mevcut olan bölgemizdeki kültürel değerlerin gün yüzüne çıkarılması, tanıtılması ve paylaşılması olduğunu söyledi. Yılmaz “bugün turizm denilince deniz, kum ve güneşin ötesinde başka alanlarında olduğu özellikle tarihi ve kültürel değerlerimizin tanıtılması, bu milletin gerçek manada bilinmesi içinde yaşayan kültürün aktarılması gerekiyor” dedi.

Burdur Yörük Kültür ve Araştırma Derneği Başkanı Alaettin Kalkan’da yaptığı konuşmada “bizler mayası, hamuru Yörük olan halkımıza aslımızı ve geçmişimizin izlerini, bizi bizler  yapan Yörüklük ruhunu yaşatmak için bu göçü düzenledik” dedi. Gelecek yıllarda Burdur Yörük Kültür Araştırma ve Yaşatma Derneği yönetimi sizlerden aldığımız güç ve feyz ile de bu görselliğimizi sürdüreceğiz dedi.  
       Yörük İl beyi Mehmet Cadıl ile Ak Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ile Reşat Petek’te konuşmalarında Akdeniz bölgesinin Yörük  obaları ve geleneğinin sürdürüldüğü bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Özdemir’de Dünya da ve Türk toplumda turizm bilincini geliştirmek Dış ve iç turizmi canlandırmak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında Turizm Haftasının kutlandığını söyledi.Etkinlik kapsamında Uzay Çatı altında Mehter Ekibi gösterisi, Sipsi dinletisi ve halk oyunları gösterisi sunuldu. Akşam da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans ve Sergi salonunda “Burdur Yaren Gecesi düzenlenecektir. Etkinliklerin sonunda Katılımcılara Kavurma ve Ayran ikram edildi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.