TURİZM İŞLETMECİSİ SİYAH KURDELE İLE PRORESTO ETTİ

TURİZM 15.04.2018 - 14:13, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4854+ kez okundu.
 

TURİZM İŞLETMECİSİ SİYAH KURDELE İLE PRORESTO ETTİ

Burdur’da düzenlenen 42. Turizm Haftası kutlama programını nicelik ve nitelik yönünden yetersiz bulduğumu belirtmek isterim.
       Kemal Arslan,15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan ve Kültür Turizm İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtına çelenk konulması sırasında yakasına siyah kurdele takarak protesto ettiğini belirterek terk etti Kemal Arslan; “Toplumlar layık oldukları biçimde yönetilir” özdeyişini hak etmeyen bir ilin turizm işletmecisi olarak. Burdur Valisi Şerif YILMAZ imzalı Turizm Haftası davetiyesini incelediğimizde 42. Turizm Haftası etkinliklerinin MAKÜ organizasyonunda yapıldığını, bir tek turizm işletmesinin yer almadığı, Burdur’da Turizmin Geleceğinin ele alınacağı bir etkinliği yer verilmemiş olması Burdur’da turizm işletmeciliği yapan bir acente olarak hüsranla karşıladığımızı belirtmek istiyoruz.             Programda öne çıkan Temsili Yörük Göçü, Yaren Gecesi gibi etkinlikler geleneksel kültür zenginliklerimiz olmakla beraber turizm faaliyetinin öznesi olacak aktiviteler değildir.             Burdur Sanat Tiyatrosu tarafından sahnelendiği anlaşılan “Turizm Konulu Oyun” adıyla tanımlanan oyunu henüz izlememiş olmakla birlikte, böylesine önemli bir hafta için amatörce bir etkinlik olarak değerlendirdiğimizi ifade etmek isteriz.             Kültür Turizm Müdürlüğünün var olmadığını gördüğümüz bu hafta kutlamalarını, şimdiye kadar Burdur’da sergilenen en zayıf kutlama olduğunu ifade etmek zorundayız.             Kapadokya’dan sonra Türkiye’de ilk kez bir ilde gerçekleştirilen ve bir yıl boyunca başarıyla sürdürülen ve turizm getirisini sürdürülebilir olarak kanıtlayan Turizm Amaçlı Sıcak Hava Balon uçuşlarının mesnetsiz gerekçe ile Vali Şerif YILMAZ tarafından yasaklanması ile Burdur çok büyük bir turizm gelirinden mahrum bırakılmış, Burdur’un turizm geleceğine ihanet edilmiştir.             Vali Şerif YILMAZ’ın yasakladığı Balonların özgürce uçabildiği günlerde turizm haftalarını kutlayabilmek dileğiyle tüm turizm camiasının haftasını kutluyoruz.  
Burdur’da düzenlenen 42. Turizm Haftası kutlama programını nicelik ve nitelik yönünden yetersiz bulduğumu belirtmek isterim.

       Kemal Arslan,15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan ve Kültür Turizm İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtına çelenk konulması sırasında yakasına siyah kurdele takarak protesto ettiğini belirterek terk etti Kemal Arslan; Toplumlar layık oldukları biçimde yönetilir” özdeyişini hak etmeyen bir ilin turizm işletmecisi olarak. Burdur Valisi Şerif YILMAZ imzalı Turizm Haftası davetiyesini incelediğimizde 42. Turizm Haftası etkinliklerinin MAKÜ organizasyonunda yapıldığını, bir tek turizm işletmesinin yer almadığı, Burdur’da Turizmin Geleceğinin ele alınacağı bir etkinliği yer verilmemiş olması Burdur’da turizm işletmeciliği yapan bir acente olarak hüsranla karşıladığımızı belirtmek istiyoruz.

            Programda öne çıkan Temsili Yörük Göçü, Yaren Gecesi gibi etkinlikler geleneksel kültür zenginliklerimiz olmakla beraber turizm faaliyetinin öznesi olacak aktiviteler değildir.

            Burdur Sanat Tiyatrosu tarafından sahnelendiği anlaşılan “Turizm Konulu Oyun” adıyla tanımlanan oyunu henüz izlememiş olmakla birlikte, böylesine önemli bir hafta için amatörce bir etkinlik olarak değerlendirdiğimizi ifade etmek isteriz.

            Kültür Turizm Müdürlüğünün var olmadığını gördüğümüz bu hafta kutlamalarını, şimdiye kadar Burdur’da sergilenen en zayıf kutlama olduğunu ifade etmek zorundayız.

            Kapadokya’dan sonra Türkiye’de ilk kez bir ilde gerçekleştirilen ve bir yıl boyunca başarıyla sürdürülen ve turizm getirisini sürdürülebilir olarak kanıtlayan Turizm Amaçlı Sıcak Hava Balon uçuşlarının mesnetsiz gerekçe ile Vali Şerif YILMAZ tarafından yasaklanması ile Burdur çok büyük bir turizm gelirinden mahrum bırakılmış, Burdur’un turizm geleceğine ihanet edilmiştir.

            Vali Şerif YILMAZ’ın yasakladığı Balonların özgürce uçabildiği günlerde turizm haftalarını kutlayabilmek dileğiyle tüm turizm camiasının haftasını kutluyoruz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.