TÜRK DERİSİ ÇİN VE RUSLARDAN TAM NOT ALDI

DİĞER 20.06.2017 - 12:55, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3849+ kez okundu.
 

TÜRK DERİSİ ÇİN VE RUSLARDAN TAM NOT ALDI

Türkiye’de deri sektörüne genç ve yenilikçi tasarımcılar kazandırmak için 7 yıldır “Deri’n Fikirler Deri Üretim ve Tasarım Yarışması”nı düzenleyen Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği ile Japonya’da moda eğitiminin öncüsü 90 yıllık geçmişe sahip Bunka Üniversitesi arasındaki işbirliğine yeni bir halka eklendi.
Tüm dünya tarafından ilgiyle takip edilen önemli tasarımcılar yetiştiren Bunka Üniversitesi,Japonya’da düzenlediği “Bunka Üniversitesi Moda Haftası”nda; Deri Tanıtım Grubu’nun sponsorluğunda Türk derisinden üretilen kıyafetler, 10 ödülün 9’unu kazanmıştı.  Türk derilerinden oluşan koleksiyonlar bu sefer St. Petersburg Teknoloji ve Tasarım Devlet Üniversitesi tarafından düzenlenen “Admiralty Needle” Uluslararası Genç Tasarımcılar Yarışması’nda ikincilik ödülünü kazandı.  St.Petersburg Teknoloji ve Tasarım Devlet Üniversitesi tarafından 18 yıldır düzenlenen “Admiralty Needle” Uluslararası Genç Tasarımcılar Yarışmasına bugüne kadar 20 farklı ülkeden 11 bini aşkın kişi katıldı. Hazırgiyim, ayakkabı ve akseusar konusunda bugüne değin 8.000 farklı tasarım yarıştı. Yarışmanın kazananları ciddi parasal öüllerin yanısıra Rusya ve Avrupa’nın belli başlı moda evlerinde uzun süreli staj imkanı yakalıyor. Yarışmanın birçok uluslararası Eğitim kurumu ve trend tahmin bürosu destekçisi konumunda.  Türk derisi bir büyük başarıyı da Çin’de yakaladı  Türk derilerinden Bunka Üniversitesi’nin oluşturduğu koleksiyonlar Rusya’dan sonra Çin’de “Bütün Çin Deri Sergisi”nde Çin moda endüstrisinin beğenisine sunuldu. Türk derisinden üretilen kıyafetler büyük ilgi gördü. Türk derisi sayesinde uluslararası başarılı işlere imza atan Bunka Üniversitesi Moda Enstitüsü Başkanı Sunao Onuma, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Jak Galiko’ya teşekkür mesajı gönderdi. İşbirliğinden duydukları memnuniyeti ifade etti.  Bunka Üniversitesi ile işbirliklerinin 3 yıldır sürdüğünü, dünya genelinde kalite skalasında en üst seviyede yer alan Türk derilerinin Bunka Üniversitesi’nin etkinliklerinde boy gösterdiğini ve çok sevildiğini anlatan Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Galiko, “Japonya’da 90 yıllık geçmişe sahip olan ve moda eğitiminin öncüsü olan Bunka Üniversitesi ile moda sektöründeki işbirliğimizi önümüzdeki yıllarda arttırarak sürdürmek istiyoruz” diye konuştu.  
Türkiye’de deri sektörüne genç ve yenilikçi tasarımcılar kazandırmak için 7 yıldır “Deri’n Fikirler Deri Üretim ve Tasarım Yarışması”nı düzenleyen Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği ile Japonya’da moda eğitiminin öncüsü 90 yıllık geçmişe sahip Bunka Üniversitesi arasındaki işbirliğine yeni bir halka eklendi.

Tüm dünya tarafından ilgiyle takip edilen önemli tasarımcılar yetiştiren Bunka Üniversitesi,Japonya’da düzenlediği “Bunka Üniversitesi Moda Haftası”nda; Deri Tanıtım Grubu’nun sponsorluğunda Türk derisinden üretilen kıyafetler, 10 ödülün 9’unu kazanmıştı. 

Türk derilerinden oluşan koleksiyonlar bu sefer St. Petersburg Teknoloji ve Tasarım Devlet Üniversitesi tarafından düzenlenen “Admiralty Needle” Uluslararası Genç Tasarımcılar Yarışması’nda ikincilik ödülünü kazandı. 

St.Petersburg Teknoloji ve Tasarım Devlet Üniversitesi tarafından 18 yıldır düzenlenen “Admiralty Needle” Uluslararası Genç Tasarımcılar Yarışmasına bugüne kadar 20 farklı ülkeden 11 bini aşkın kişi katıldı. Hazırgiyim, ayakkabı ve akseusar konusunda bugüne değin 8.000 farklı tasarım yarıştı. Yarışmanın kazananları ciddi parasal öüllerin yanısıra Rusya ve Avrupa’nın belli başlı moda evlerinde uzun süreli staj imkanı yakalıyor. Yarışmanın birçok uluslararası Eğitim kurumu ve trend tahmin bürosu destekçisi konumunda. 

Türk derisi bir büyük başarıyı da Çin’de yakaladı 

Türk derilerinden Bunka Üniversitesi’nin oluşturduğu koleksiyonlar Rusya’dan sonra Çin’de “Bütün Çin Deri Sergisi”nde Çin moda endüstrisinin beğenisine sunuldu. Türk derisinden üretilen kıyafetler büyük ilgi gördü. Türk derisi sayesinde uluslararası başarılı işlere imza atan Bunka Üniversitesi Moda Enstitüsü Başkanı Sunao Onuma, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Jak Galiko’ya teşekkür mesajı gönderdi. İşbirliğinden duydukları memnuniyeti ifade etti. 

Bunka Üniversitesi ile işbirliklerinin 3 yıldır sürdüğünü, dünya genelinde kalite skalasında en üst seviyede yer alan Türk derilerinin Bunka Üniversitesi’nin etkinliklerinde boy gösterdiğini ve çok sevildiğini anlatan Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Galiko, “Japonya’da 90 yıllık geçmişe sahip olan ve moda eğitiminin öncüsü olan Bunka Üniversitesi ile moda sektöründeki işbirliğimizi önümüzdeki yıllarda arttırarak sürdürmek istiyoruz” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.