TÜRK KIZILAY’I MUSUL HALKINA 5 BİN EKMEK DAĞITIYOR

DÜNYA 20.11.2016 - 10:12, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2591+ kez okundu.
 

TÜRK KIZILAY’I MUSUL HALKINA 5 BİN EKMEK DAĞITIYOR

Musul operasyonunun ardından şehirden kaçan savaş mağdurlarına dağıtılmak üzere Erbil’deki mobil fırında ekmek üretimi yapan Kızılay, her gün 5 bin kişiye sıcak ekmek dağıtıyor.
Operasyonun başladığı ilk günden bu yana Musul’daki insanların yardımına koşan Kızılay, her gün 5 bin kişiye sıcak ekmek dağıtıyor. Mobil fırında günlük ürettiği ekmekleri Musul’a gönderen Kızılay, Haziran 2016 tarihinde Irak’ın Erbil kentinde günlük ekmek üretimine başladı. Irak Kızılayı kampüsü içerisinde bulunan fırın modernize edilerek, ülke içinde mülteci durumuna düşmüş insanların ihtiyacına cevap verebilecek duruma getirildi.   Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık “Musul operasyonu ile birlikte bölgedeki insani yardım çalışmalarımızı daha da artırdık. Kızılay, yıllar sonra zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmeye çalışan insanlara umut ışığı oldu. Daha önce hizmete açtığımız fırınımızda Musullular için de ekmek üretimine başladık. Fırının kapasitesini artırmaya yönelik çalışmalarımız ve yeni fırınlar kurmak için girişimlerimiz sürüyor.” dedi.   Kızılay sayesinde savaş ortamında sıcak ekmeğe kavuşan savaş mağduru Iraklılar, adeta Kızılay görevlilerinin yolunu gözlüyor. Fırında Cuma ve resmi tatil günlerinin haricinde her gün 5 bin ekmek çıkarılıyor. Bu güne kadar yaklaşık 750 bin ekmek üretimi gerçekleştirildi. Üretimi yapılan ekmekler Irak Kızılayı’na ait araçlar ile başta Dibage Kampı olmak üzere birçok kampa sevk ediliyor. Mevcut fırına ek olarak Erbil ve Dohuk’ta yeni fırınların hizmete açılması da planlanıyor.   Fırının modernizasyonunun yanı sıra ekmek üretiminde kullanılan un, tuz ve maya gibi malzemelerin temini de Kızılay tarafından karşılanıyor. Ayrıca işletme giderleri karşılanıyor.   Kızılay Irak’a 457 Tır İnsani Yardım gönderildi   Kızılay, 2014 yılının ilk yarısından bu yana Irak’a kesintisiz olarak insani yardım sağlanıyor. Bölgeye toplam 427 TIR’lık yardım malzemesi gönderildi. 14 Kasım 2016 tarihindeki sevkiyatla birlikte TIR sayısı 457’e çıktı. Yaklaşık 600 bin savaş mağduruna ulaşıldı. Türkiye’nin Irak’a gönderdiği toplam insani yardım malzemesi ise bin 70 TIR’a ulaştı ve çatışma mağduru milyonlarca insana yardım edilmiş oldu. Bölgeye gönderilen yardım malzemeleri toplam 51 farklı noktada ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.   Bu güne kadar gönderilen yardımların içinde; çadır, yaşam konteyneri, okul için muhtelif sabit eğitim materyali, barınma malzemesi, muhtelif gıda, muhtelif giyim, hijyen malzemesi, içme suyu ve diğer insani yardım malzemeleri bulunuyor. Musul’a yönelik başlatılan askeri operasyonun hemen ardından bölgeye ilk insani yardım malzemesini yine Kızılay göndermişti. Kızılay ekipleri, evlerini terk etmek zorunda kalan insanlara ilk etapta kumanya dağıtımı da gerçekleştiriyor. Yapılacak planlamalara ve operasyon süresince meydana gelebilecek nüfus hareketlerine bağlı olarak Dohuk’ta yeni bir ofis açılması planlanıyor.  
Musul operasyonunun ardından şehirden kaçan savaş mağdurlarına dağıtılmak üzere Erbil’deki mobil fırında ekmek üretimi yapan Kızılay, her gün 5 bin kişiye sıcak ekmek dağıtıyor.

Operasyonun başladığı ilk günden bu yana Musul’daki insanların yardımına koşan Kızılay, her gün 5 bin kişiye sıcak ekmek dağıtıyor. Mobil fırında günlük ürettiği ekmekleri Musul’a gönderen Kızılay, Haziran 2016 tarihinde Irak’ın Erbil kentinde günlük ekmek üretimine başladı. Irak Kızılayı kampüsü içerisinde bulunan fırın modernize edilerek, ülke içinde mülteci durumuna düşmüş insanların ihtiyacına cevap verebilecek duruma getirildi.

 

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık “Musul operasyonu ile birlikte bölgedeki insani yardım çalışmalarımızı daha da artırdık. Kızılay, yıllar sonra zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmeye çalışan insanlara umut ışığı oldu. Daha önce hizmete açtığımız fırınımızda Musullular için de ekmek üretimine başladık. Fırının kapasitesini artırmaya yönelik çalışmalarımız ve yeni fırınlar kurmak için girişimlerimiz sürüyor.” dedi.

 

Kızılay sayesinde savaş ortamında sıcak ekmeğe kavuşan savaş mağduru Iraklılar, adeta Kızılay görevlilerinin yolunu gözlüyor. Fırında Cuma ve resmi tatil günlerinin haricinde her gün 5 bin ekmek çıkarılıyor. Bu güne kadar yaklaşık 750 bin ekmek üretimi gerçekleştirildi. Üretimi yapılan ekmekler Irak Kızılayı’na ait araçlar ile başta Dibage Kampı olmak üzere birçok kampa sevk ediliyor. Mevcut fırına ek olarak Erbil ve Dohuk’ta yeni fırınların hizmete açılması da planlanıyor.

 

Fırının modernizasyonunun yanı sıra ekmek üretiminde kullanılan un, tuz ve maya gibi malzemelerin temini de Kızılay tarafından karşılanıyor. Ayrıca işletme giderleri karşılanıyor.

 

Kızılay Irak’a 457 Tır İnsani Yardım gönderildi

 

Kızılay, 2014 yılının ilk yarısından bu yana Irak’a kesintisiz olarak insani yardım sağlanıyor. Bölgeye toplam 427 TIR’lık yardım malzemesi gönderildi. 14 Kasım 2016 tarihindeki sevkiyatla birlikte TIR sayısı 457’e çıktı. Yaklaşık 600 bin savaş mağduruna ulaşıldı. Türkiye’nin Irak’a gönderdiği toplam insani yardım malzemesi ise bin 70 TIR’a ulaştı ve çatışma mağduru milyonlarca insana yardım edilmiş oldu. Bölgeye gönderilen yardım malzemeleri toplam 51 farklı noktada ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

 

Bu güne kadar gönderilen yardımların içinde; çadır, yaşam konteyneri, okul için muhtelif sabit eğitim materyali, barınma malzemesi, muhtelif gıda, muhtelif giyim, hijyen malzemesi, içme suyu ve diğer insani yardım malzemeleri bulunuyor. Musul’a yönelik başlatılan askeri operasyonun hemen ardından bölgeye ilk insani yardım malzemesini yine Kızılay göndermişti. Kızılay ekipleri, evlerini terk etmek zorunda kalan insanlara ilk etapta kumanya dağıtımı da gerçekleştiriyor. Yapılacak planlamalara ve operasyon süresince meydana gelebilecek nüfus hareketlerine bağlı olarak Dohuk’ta yeni bir ofis açılması planlanıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.