TÜRKİYE MUHARRİP GAZİLER GÜNÜ TÖRENLERLE KUTLANDI

YAŞAM 19.09.2019 - 13:31, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4070+ kez okundu.
 

TÜRKİYE MUHARRİP GAZİLER GÜNÜ TÖRENLERLE KUTLANDI

Burdur Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören de Atatürk anıtına çelenklerin konulması ile devam eden kutlama töreni günün anlam ve önemini belirten konuşma ile sona erdi.
Burdur da 19 Eylül “Türkiye Muharip Gaziler” günü için düzenlenen törenler de gazi ve şehit yakınları Burdur Orduevinde sabah kahvaltısı ile başladı. Burada yapılan “Şehitlerin Anı” tablolarının dağıtımı ve Gazi ve Şehit aileleri Cumhuriyet meydanına intikal ettiler. Burdur Valiliği, Burdur Garnizon Komutanlığı Burdur Belediyesi, ile Burdur Muharip Gaziler Derneği Çelengi Atatürk Anıtına konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini Burdur Muharip Gaziler Derneği adına Başkan Hasan Okyar tarafından okundu. Başkan Hasan Okyar, konuşmasında; Düşman Kuvvetleri Ankara Polatlı yakınlarına kadar gelmiş Ankara Hükümeti Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e tam yetki vererek Cephe karargahı  olarak kullanılan Polatlı yakınlarındaki bir köyde karargah kurulmuştur. Türk askeri tarafından ülkemizin topraklarına göz diken düşman askerleri Sakarya nehri hattına kadar gere çekilmelerini sağlamıştır. Son olarak düşman kuvvetlerini vatan topraklarından atmaya yemin etmiş Mehmetçik 22 gün 22 gece çetin bir mücadele ile düşman kuvvetlerine karşı direnerek Sakarya boylarındaki savaşı kazanmıştır.   Bu savaş sonunda mağrur yunan kuvvetleri çetin geçen bir savaşın sonunda kurtuluşu savaşı bırakarak  kaçmakta bulmuştur. Ülkemizin Ebedi Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi toplanarak 19 Eylül 1921 tarihinde Gazilik ve Mareşallik unvanını vermiştir. Bu gün kendisine bu unvanın verilişinin 98 yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal ve Arkadaşlarını şükran ve minnetle anıyoruz gaziler günü olarak kutladığımız 19 Eylül günü aynı zamanda Türkiye de Muharip Gaziler Derneğinin de kuruluş günüdür. Muharip Gaziler Derneği Kurtuluş Savaşı, İstiklal Savaşı, ile 1950 Kore de 1974 Kıbrıs, Türkiye Cumhuriyeti’nin Üniter yapısını bozmak için Doğu ve Güneydoğu da ortaya çıkan terör odakları ve onların uzantılarına karşı iç harekatta gazi ve şehit yakınlarını bünyesinde bulundurmaktadır.
Burdur Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören de Atatürk anıtına çelenklerin konulması ile devam eden kutlama töreni günün anlam ve önemini belirten konuşma ile sona erdi.

Burdur da 19 Eylül “Türkiye Muharip Gaziler” günü için düzenlenen törenler de gazi ve şehit yakınları Burdur Orduevinde sabah kahvaltısı ile başladı. Burada yapılan “Şehitlerin Anı” tablolarının dağıtımı ve Gazi ve Şehit aileleri Cumhuriyet meydanına intikal ettiler. Burdur Valiliği, Burdur Garnizon Komutanlığı Burdur Belediyesi, ile Burdur Muharip Gaziler Derneği Çelengi Atatürk Anıtına konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini Burdur Muharip Gaziler Derneği adına Başkan Hasan Okyar tarafından okundu.

Başkan Hasan Okyar, konuşmasında; Düşman Kuvvetleri Ankara Polatlı yakınlarına kadar gelmiş Ankara Hükümeti Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e tam yetki vererek Cephe karargahı  olarak kullanılan Polatlı yakınlarındaki bir köyde karargah kurulmuştur. Türk askeri tarafından ülkemizin topraklarına göz diken düşman askerleri Sakarya nehri hattına kadar gere çekilmelerini sağlamıştır. Son olarak düşman kuvvetlerini vatan topraklarından atmaya yemin etmiş Mehmetçik 22 gün 22 gece çetin bir mücadele ile düşman kuvvetlerine karşı direnerek Sakarya boylarındaki savaşı kazanmıştır.

  Bu savaş sonunda mağrur yunan kuvvetleri çetin geçen bir savaşın sonunda kurtuluşu savaşı bırakarak  kaçmakta bulmuştur. Ülkemizin Ebedi Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi toplanarak 19 Eylül 1921 tarihinde Gazilik ve Mareşallik unvanını vermiştir. Bu gün kendisine bu unvanın verilişinin 98 yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal ve Arkadaşlarını şükran ve minnetle anıyoruz gaziler günü olarak kutladığımız 19 Eylül günü aynı zamanda Türkiye de Muharip Gaziler Derneğinin de kuruluş günüdür. Muharip Gaziler Derneği Kurtuluş Savaşı, İstiklal Savaşı, ile 1950 Kore de 1974 Kıbrıs, Türkiye Cumhuriyeti’nin Üniter yapısını bozmak için Doğu ve Güneydoğu da ortaya çıkan terör odakları ve onların uzantılarına karşı iç harekatta gazi ve şehit yakınlarını bünyesinde bulundurmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.