TÜRKİYE UÇUYOR !

YAŞAM 10.02.2016 - 15:00, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4548+ kez okundu.
 

TÜRKİYE UÇUYOR !

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, yolcu sayısını yüzde 19,7 artırarak 10-25 milyonluk yolcu kategorisinde Avrupa birincisi oldu.
Sabiha Gökçen Havalimanı kendi kategorisinde 2009 yılından bu yana ‘Avrupa’nın en hızlı büyüyen havalimanı’ olma özelliğini yine kaptırmadı. Atatürk Havaalanı ise 25 milyon ve üzeri yolcu kategorisinde yüzde 9,1 büyümeyle Madrid Havalimanının ardından ikinci sırada yer aldı. Türkiye Havalimanları Avrupa’nın Zirvesinde Airports Council International (ACI) Europe tarafından açıklanan sonuçlara göre, Sabiha Gökçen Havalimanı 2015 yılında elde ettiği yüzde 19,7 oranındaki büyüme ile kendi kategorisinde en hızlı büyüyen havalimanı oldu. Sabiha Gökçen’in CEO’su Gökhan Buğday, 2015 başlarındaki hedeflerini geçerek Avrupa’da en üst kademeye yükselip, Türk sivil havacılığının yurtdışındaki gururu olduklarını belirtti. Öte yandan Atatürk Havalimanı’nın ise iki yıl içerisinde Londra Heathrow’u geçip kendi kategorisinde en tepede yer alacağı tahmin ediliyor.    Havacılık ve Yolcu taşımacılığı hakkında yapılan araştırmalara göre, Türk Hava Yolları Ocak ayı başından itibaren 1377 habere konu oldu. Sabiha Gökçen ise 218 haberde kendine yer bulmayı başardı. Türk Havalimanlarının bu hızlı yükselişi dikkatleri çekerek basında çokça yer almaya devam edeceğini göstermekte.  
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, yolcu sayısını yüzde 19,7 artırarak 10-25 milyonluk yolcu kategorisinde Avrupa birincisi oldu.

Sabiha Gökçen Havalimanı kendi kategorisinde 2009 yılından bu yana ‘Avrupa’nın en hızlı büyüyen havalimanı’ olma özelliğini yine kaptırmadı. Atatürk Havaalanı ise 25 milyon ve üzeri yolcu kategorisinde yüzde 9,1 büyümeyle Madrid Havalimanının ardından ikinci sırada yer aldı.

Türkiye Havalimanları Avrupa’nın Zirvesinde

Airports Council International (ACI) Europe tarafından açıklanan sonuçlara göre, Sabiha Gökçen Havalimanı 2015 yılında elde ettiği yüzde 19,7 oranındaki büyüme ile kendi kategorisinde en hızlı büyüyen havalimanı oldu. Sabiha Gökçen’in CEO’su Gökhan Buğday, 2015 başlarındaki hedeflerini geçerek Avrupa’da en üst kademeye yükselip, Türk sivil havacılığının yurtdışındaki gururu olduklarını belirtti. Öte yandan Atatürk Havalimanı’nın ise iki yıl içerisinde Londra Heathrow’u geçip kendi kategorisinde en tepede yer alacağı tahmin ediliyor. 

 

Havacılık ve Yolcu taşımacılığı hakkında yapılan araştırmalara göre, Türk Hava Yolları Ocak ayı başından itibaren 1377 habere konu oldu. Sabiha Gökçen ise 218 haberde kendine yer bulmayı başardı. Türk Havalimanlarının bu hızlı yükselişi dikkatleri çekerek basında çokça yer almaya devam edeceğini göstermekte.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.