TÜTÜN VE UYUŞTURUCUNUN ZARARLARI TARTIŞILDI.

SAĞLIK 20.10.2016 - 10:21, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3281+ kez okundu.
 

TÜTÜN VE UYUŞTURUCUNUN ZARARLARI TARTIŞILDI.

Vali Şerif Yılmaz Başkanlığında; İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu toplantısı, yapıldı.
Vali Yılmaz Başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı J. Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Acar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Olpak, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül ve kurulda yer alan daire amirleri katıldı.  Vali Yılmaz toplantıda yaptığı konuşmada, geleceğimize yönelik en büyük tehditlerden birinin, gençlerimizin uyuşturucu madde kullanımına sürüklenmesi olduğuna belirterek, bu konuda tüm kesimlerin üzerine büyük görevler düştüğünü ifade etti.  Bu konuda  ilimizde 2016 - 2017 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir genelge yayınladıklarını belirten Vali Yılmaz, yayınladıkları genelge içeriğinde geleceğimiz olan çocuklarımızı  kötü alışkanlıklara bulaştırmak isteyen kişilere yönelik okul çevrelerinde gerekli önlemlerin yoğun ve koordineli bir şekilde alınması için ilgili tüm kurumların talimatlandırıldığını söyledi. Vali Yılmaz ayrıca okul bölgelerinde, okul çevrelerinde bulunan oyun alanlarının da kötü alışkanlıkların kazandırıldıkları alanlar olmaması için, güvenlik birimleri ve zabıta görevlileri tarafından sık sık kontrol edileceğini ifade etti.  Toplantının devamında Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sevinç Sütlü bir sunum yaptı; Vali Şerif Yılmaz adına İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu'nun sekreteryasını yürüttüklerini belirten Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sevinç Sütlü, kurul üyelerine Burdur'da uyuşturucu madde, tütün, alkol ve bunlarla ilgili yapılan çalışmalar hakkında genel bilgiler sundu.  Burdur'daki lise öğrencileri arasında madde kullanım sıklığı tespit çalışmasının sonuçları 23-24 Kasım 2012 tarihinde Hacettepe Üniversitesinde düzenlenen 4. Adolesan Sağlığı Kongresi’nde paylaşıldığını ve poster sunum dalında 1. seçildiğini ifade eden Sütlü, Bu çalışmanın amacı il genelinde lise öğrenimi gören öğrencilerin tütün, alkol ve madde kullanma durumlarını belirleyerek bu konuda yapılacak çalışmalara kaynak sağlamak olduğunu belirterek gerek ve yöntemini açıkladı. Sütlü, "TUBİM (Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi) ’in lise öğrencilerinin madde kullanımlarını tespit etmek amacıyla kullandığı anket, Burdur örneklemine göre düzenlendi. Anketi uygulayacak ekip, öğrencilerin güvenini kazanmak amacıyla anketi uygularken dikkat edilmesi gereken konular hususunda, Halk Sağlığı Müdürlüğü psikoloğu bilgilendirildi. Öğrencilere, anket uygulayıcısı tarafından sözlü bilgilendirme yapıldı. Gözlem altında soru kağıdı cevaplandırıldı” dedi.  Burdur genelinde 2015 ve 2016 yılı Tütün Denetim verilerini ve hedefledikleri denetim rakamlarını paylaşan Sütlü, 4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanunun 2'nci maddesinin birinci fıkrasının c bendinde yapılan değişiklikle hususi araçlarının sürücü koltuklarında sigara içen sürücülere 5326 Sayıl Kabahatler Kanununa göre para cezası uygulandığını bildirdi.    
Vali Şerif Yılmaz Başkanlığında; İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu toplantısı, yapıldı.

Vali Yılmaz Başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı J. Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Acar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Olpak, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül ve kurulda yer alan daire amirleri katıldı. 

Vali Yılmaz toplantıda yaptığı konuşmada, geleceğimize yönelik en büyük tehditlerden birinin, gençlerimizin uyuşturucu madde kullanımına sürüklenmesi olduğuna belirterek, bu konuda tüm kesimlerin üzerine büyük görevler düştüğünü ifade etti.  Bu konuda  ilimizde 2016 - 2017 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir genelge yayınladıklarını belirten Vali Yılmaz, yayınladıkları genelge içeriğinde geleceğimiz olan çocuklarımızı  kötü alışkanlıklara bulaştırmak isteyen kişilere yönelik okul çevrelerinde gerekli önlemlerin yoğun ve koordineli bir şekilde alınması için ilgili tüm kurumların talimatlandırıldığını söyledi. Vali Yılmaz ayrıca okul bölgelerinde, okul çevrelerinde bulunan oyun alanlarının da kötü alışkanlıkların kazandırıldıkları alanlar olmaması için, güvenlik birimleri ve zabıta görevlileri tarafından sık sık kontrol edileceğini ifade etti. 

Toplantının devamında Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sevinç Sütlü bir sunum yaptı;

Vali Şerif Yılmaz adına İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu'nun sekreteryasını yürüttüklerini belirten Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sevinç Sütlü, kurul üyelerine Burdur'da uyuşturucu madde, tütün, alkol ve bunlarla ilgili yapılan çalışmalar hakkında genel bilgiler sundu. 

Burdur'daki lise öğrencileri arasında madde kullanım sıklığı tespit çalışmasının sonuçları 23-24 Kasım 2012 tarihinde Hacettepe Üniversitesinde düzenlenen 4. Adolesan Sağlığı Kongresi’nde paylaşıldığını ve poster sunum dalında 1. seçildiğini ifade eden Sütlü, Bu çalışmanın amacı il genelinde lise öğrenimi gören öğrencilerin tütün, alkol ve madde kullanma durumlarını belirleyerek bu konuda yapılacak çalışmalara kaynak sağlamak olduğunu belirterek gerek ve yöntemini açıkladı. Sütlü, "TUBİM (Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi) ’in lise öğrencilerinin madde kullanımlarını tespit etmek amacıyla kullandığı anket, Burdur örneklemine göre düzenlendi. Anketi uygulayacak ekip, öğrencilerin güvenini kazanmak amacıyla anketi uygularken dikkat edilmesi gereken konular hususunda, Halk Sağlığı Müdürlüğü psikoloğu bilgilendirildi. Öğrencilere, anket uygulayıcısı tarafından sözlü bilgilendirme yapıldı. Gözlem altında soru kağıdı cevaplandırıldı” dedi. 

Burdur genelinde 2015 ve 2016 yılı Tütün Denetim verilerini ve hedefledikleri denetim rakamlarını paylaşan Sütlü, 4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanunun 2'nci maddesinin birinci fıkrasının c bendinde yapılan değişiklikle hususi araçlarının sürücü koltuklarında sigara içen sürücülere 5326 Sayıl Kabahatler Kanununa göre para cezası uygulandığını bildirdi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.