ÜCRETSİZ ULAŞIM KARTLARI MECLİS’TEN GEÇTİ.

YAŞAM 04.02.2016 - 10:56, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4617+ kez okundu.
 

ÜCRETSİZ ULAŞIM KARTLARI MECLİS’TEN GEÇTİ.

Burdur Belediyesi Özel Halk Otobüsleri ile şehir içinde 65 ve üzeri vatandaşların seyahat etmesi için Belediye tarafından yaptırılacak kartlar için meclisten karar çıktı.
     Burdur Belediye Meclisi Şubat ayı meclis toplantısı gündemine alınan Burdur Belediyesi Özel Halk Otobüsü İşletmesi tarafından şehir içi ulaşımda 65 ve üzeri vatandaşların ücretsiz taşınması için oluşturulacak kartların vatandaşlara ücretsiz verilmesi kararı meclisten çıktı.   Burdur Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur da 65 yaş ve üzeri olan vatandaşlarımızın ücretsiz yararlanması için çıkan yasadan bu yana gerek otobüs sahipleri gerek şoförleri tarafından hoşnutsuzluk ortaya konulmakta yaşlı insanımız rencide edilmekteydi. Yasa gereği hem Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü gerek Burdur Belediyesi kendisine yaslıların ilettiği şikayetler üzerinden cezai uygulamıştır.   Burdur Belediyesi Özel Halk Otobüsleri içinde ücretsiz olarak 65 ve üzeri vatandaşlarımız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ücretsiz hüviyet cüzdanlarını ibraz etmek sureti ile Türkiye’nin bütün illerinde seyahat etme hakkına sahiptir. Ancak halen var olan tartışmaları şehrimizde otobüs ve diğer ulaşım vasıtalarında olmaması için (Validatör) tarafından kolayca okunabilecek şekildeki kartları yaptırmak vatandaşa kolaylık sağlanmasını istedik. Bu kartlar ücretsiz olarak belediyemiz tarafından yaptırılacak ve isteyen vatandaşımıza ücretsiz verilecektir.   Teklif üzerinde söz alan MHP’li üyesi Yavuz Mehmet Kaya, yasanın çıktığı tarihten bu yana nasıl uygulanıyorsa öyle devam etmesi uygundur. Talep edilse bile yasa 65 yaş ve üzeri vatandaşın hak ve menfaati korunmalıdır. Ayrıca meclisten böyle bir kararın çıkması meclisi sorumluluk altın da bırakmak olacaktır. Ayrıca yasanın çıktığı tarihten bu yana Belediye olarak sizlere gelen şikayetler sonucunda yaşlı vatandaşlara kötü muamelede bulunan şoför veya araç sahiplerine ne kadar ceza yazılmıştır sorusunu yöneltti.   Burdur Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur da Halk Otobüsleri sahip ve şoförlerine yüz’ün üzerinde ceza yazılmıştır. Ancak bilindiği gibi cezalar hiçbir dönemde hiçbir kişi üzerinde caydırıcı olmamıştır. Biz elbette kart vererek konuyu takibini yapmayacağız şeklinde bir düşüncemiz yok ama gerek vatandaş açısından gerek Halk Otobüsleri açısından kolaylık olması gibi bir uygulama olmasını istedik. Burada kart almayan vatandaşın yasal olan hakkının önüne kart almadığı gibi bir tahdit getirmek gayesinde değiliz esasen de böyle bir yetkimiz yok dedi.   Burdur Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Otobüslerde bulunan kent karları okuma cihazı (Validatör) tarafından okunacak (Ücretsiz seyahat Kartı) basılarak uygulamaya geçilmesi konusundaki kararı oylattırdı. MHP üyeleri red oyu kullanırken karar oy çoğunluğu ile meclisten geçerek karara bağlandı talep eden vatandaşa Belediye bu kartları ücretsiz olarak verecek
Burdur Belediyesi Özel Halk Otobüsleri ile şehir içinde 65 ve üzeri vatandaşların seyahat etmesi için Belediye tarafından yaptırılacak kartlar için meclisten karar çıktı.

     Burdur Belediye Meclisi Şubat ayı meclis toplantısı gündemine alınan Burdur Belediyesi Özel Halk Otobüsü İşletmesi tarafından şehir içi ulaşımda 65 ve üzeri vatandaşların ücretsiz taşınması için oluşturulacak kartların vatandaşlara ücretsiz verilmesi kararı meclisten çıktı.

 

Burdur Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur da 65 yaş ve üzeri olan vatandaşlarımızın ücretsiz yararlanması için çıkan yasadan bu yana gerek otobüs sahipleri gerek şoförleri tarafından hoşnutsuzluk ortaya konulmakta yaşlı insanımız rencide edilmekteydi. Yasa gereği hem Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü gerek Burdur Belediyesi kendisine yaslıların ilettiği şikayetler üzerinden cezai uygulamıştır.

 

Burdur Belediyesi Özel Halk Otobüsleri içinde ücretsiz olarak 65 ve üzeri vatandaşlarımız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ücretsiz hüviyet cüzdanlarını ibraz etmek sureti ile Türkiye’nin bütün illerinde seyahat etme hakkına sahiptir. Ancak halen var olan tartışmaları şehrimizde otobüs ve diğer ulaşım vasıtalarında olmaması için (Validatör) tarafından kolayca okunabilecek şekildeki kartları yaptırmak vatandaşa kolaylık sağlanmasını istedik. Bu kartlar ücretsiz olarak belediyemiz tarafından yaptırılacak ve isteyen vatandaşımıza ücretsiz verilecektir.

 

Teklif üzerinde söz alan MHP’li üyesi Yavuz Mehmet Kaya, yasanın çıktığı tarihten bu yana nasıl uygulanıyorsa öyle devam etmesi uygundur. Talep edilse bile yasa 65 yaş ve üzeri vatandaşın hak ve menfaati korunmalıdır. Ayrıca meclisten böyle bir kararın çıkması meclisi sorumluluk altın da bırakmak olacaktır. Ayrıca yasanın çıktığı tarihten bu yana Belediye olarak sizlere gelen şikayetler sonucunda yaşlı vatandaşlara kötü muamelede bulunan şoför veya araç sahiplerine ne kadar ceza yazılmıştır sorusunu yöneltti.

 

Burdur Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur da Halk Otobüsleri sahip ve şoförlerine yüz’ün üzerinde ceza yazılmıştır. Ancak bilindiği gibi cezalar hiçbir dönemde hiçbir kişi üzerinde caydırıcı olmamıştır. Biz elbette kart vererek konuyu takibini yapmayacağız şeklinde bir düşüncemiz yok ama gerek vatandaş açısından gerek Halk Otobüsleri açısından kolaylık olması gibi bir uygulama olmasını istedik. Burada kart almayan vatandaşın yasal olan hakkının önüne kart almadığı gibi bir tahdit getirmek gayesinde değiliz esasen de böyle bir yetkimiz yok dedi.

 

Burdur Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Otobüslerde bulunan kent karları okuma cihazı (Validatör) tarafından okunacak (Ücretsiz seyahat Kartı) basılarak uygulamaya geçilmesi konusundaki kararı oylattırdı. MHP üyeleri red oyu kullanırken karar oy çoğunluğu ile meclisten geçerek karara bağlandı talep eden vatandaşa Belediye bu kartları ücretsiz olarak verecek

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.