UĞUR MUMCU VE DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ ANILACAK

GÜNDEM 22.01.2020 - 15:44, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3990+ kez okundu.
 

UĞUR MUMCU VE DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ ANILACAK

Burdur Belediyesi, Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında adalet ve Demokrasi şehitlerini anlamaları için etkinlikler düzenliyor.
Türkiye'de araştırmacı gazetecilik dendiğinde akla ilk gelen basın şehitlerinden olan Uğur Mumcu sadece FETÖ için değil, genel olarak laiklik karşıtı faaliyetler yürüten örgüt ve tarikatlar hakkında yaptığı çalışmalar ile kamuoyu ve devleti uyarıyordu. Bunun durmadığı ve eli kanlı katillerin karanlık cinayetleri devam etti. Ahmet Taner Kışlalı Milliyet gazetesinin başyazarı Çetin Emeç, Abdi İpekçi, Turan Dursun, Uğur Mumcu Metin Göktepe, Bahriye Üçok, Necip Hamlemitoğlu gibi bilim adamlarının yanı sıra çeşitli örgütler tarafından bu güne kadar 66 gazeteci sinsice düzenlenen cinayetler sonucunda öldürülerek hayata veda etmişlerdir. Araştırmacı gazeteci yazar Uğur Mumcu’nun evinin önünde aracına konulan zaman ayarlı c-4 patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 24 Ocak 1993 de hayata veda etmiş 27 yıl önce aramızdan ayrılmıştı. Daha o yıllarda Fethullahçı örgütlerin bugün halkın büyük bölümüne karşı tehdit ve tehlikelerini anlatarak uyarma görevi yapmıştı Burdur Belediyesi tarafından her yıl 23 Ocak tarihi adalet ve demokrasi haftası olarak kutlanmaktadır. Bu yıl 27.si düzenlenecek olan Adalet ve Demokrasi Haftası nedeniyle Burdur Belediyesince etkinlikler düzenleniyor. 23 Ocak Perşembe günü saat:20.00’da MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu’nda ‘Yiyin Efendiler’ adlı tiyatro gösterimi Burdur Sanat Tiyatrosu tarafından sergilenecek. 24 Ocak Cuma günü saat:20.00’da ise Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonu’nda Özgün Müzik ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Cevdet Bağca gerçekleştireceği konser ile sevenleriyle buluşacak. 27. Adalet ve Demokrasi Haftası’nda düzenlenecek olan etkinlikler ücretsiz olup, tüm halkımız davetlidir.  
Burdur Belediyesi, Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında adalet ve Demokrasi şehitlerini anlamaları için etkinlikler düzenliyor.

Türkiye'de araştırmacı gazetecilik dendiğinde akla ilk gelen basın şehitlerinden olan Uğur Mumcu sadece FETÖ için değil, genel olarak laiklik karşıtı faaliyetler yürüten örgüt ve tarikatlar hakkında yaptığı çalışmalar ile kamuoyu ve devleti uyarıyordu. Bunun durmadığı ve eli kanlı katillerin karanlık cinayetleri devam etti. Ahmet Taner Kışlalı Milliyet gazetesinin başyazarı Çetin Emeç, Abdi İpekçi, Turan Dursun, Uğur Mumcu Metin Göktepe, Bahriye Üçok, Necip Hamlemitoğlu gibi bilim adamlarının yanı sıra çeşitli örgütler tarafından bu güne kadar 66 gazeteci sinsice düzenlenen cinayetler sonucunda öldürülerek hayata veda etmişlerdir.

Araştırmacı gazeteci yazar Uğur Mumcu’nun evinin önünde aracına konulan zaman ayarlı c-4 patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 24 Ocak 1993 de hayata veda etmiş 27 yıl önce aramızdan ayrılmıştı. Daha o yıllarda Fethullahçı örgütlerin bugün halkın büyük bölümüne karşı tehdit ve tehlikelerini anlatarak uyarma görevi yapmıştı

Burdur Belediyesi tarafından her yıl 23 Ocak tarihi adalet ve demokrasi haftası olarak kutlanmaktadır.

Bu yıl 27.si düzenlenecek olan Adalet ve Demokrasi Haftası nedeniyle Burdur Belediyesince etkinlikler düzenleniyor. 23 Ocak Perşembe günü saat:20.00’da MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu’nda ‘Yiyin Efendiler’ adlı tiyatro gösterimi Burdur Sanat Tiyatrosu tarafından sergilenecek. 24 Ocak Cuma günü saat:20.00’da ise Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonu’nda Özgün Müzik ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Cevdet Bağca gerçekleştireceği konser ile sevenleriyle buluşacak. 27. Adalet ve Demokrasi Haftası’nda düzenlenecek olan etkinlikler ücretsiz olup, tüm halkımız davetlidir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.