ÜLKEMİZİN 229. TABİAT PARKI BURDUR’DA İLAN EDİLDİ…

GÜNDEM 04.05.2018 - 17:07, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3811+ kez okundu.
 

ÜLKEMİZİN 229. TABİAT PARKI BURDUR’DA İLAN EDİLDİ…

Ülkemizin 229. Tabiat Parkı Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Burdur ziyareti sırasında atılan imzasıyla ilan edildi.
Toplu temel atma ve açılış merasimine iştirak etmek için Burdur’a giden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, burada sürpriz yaparak ülkemizin 229. tabiat parkı olan Karanlıkdere Kanyonu Tabiat Parkı’nı ilan etti. Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu’ndan Burdurlulara Sürpriz Toplu temel atma ve açılış merasimi esnasında Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Burdurlulara bir sürpriz yaparak sedir, çam, ardıç ve meşe ağaçlarıyla kaplı kanyonuyla ve yüzlerce metre yüksekliğindeki jeolojik yapıları barındırmasıyla önemli bir yer olan Karanlıkdere Kanyonu Tabiat Parkı’nı ilan etti. Orman ve Su Bakanı Prof. Dr. Eroğlu’nun imzasıyla tabiat parkı ilan edilen alan Burdur Altınyayla sınırları ile Muğla’nın Seydikemer ilçesi Ören Köyü sınırları içerisinde yer alıyor. Toplam 17.750 dekarlık orman alanı içinde yer alan tabiat parkı, ağaçlarla kaplı kanyon ve yüzlerce metre yükseklikte jeolojik yapıları içinde barındırıyor.  “Burdur’un Tabii Değerlerine Her Zaman Sahip Çıkacağız” Karanlıkdere Kanyonu Tabiat Parkı’nın sahip olduğu yapı ile manzara seyir, tabiat fotoğrafçılığı ve tabiat yürüyüşü gibi açık hava aktivitelerine uygun bir saha olduğunun altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise “Tabiatı korumakla mükellef olan bir Bakanlık olarak, bu çok değerli alanı 229. Tabiat parkı olarak ilan ettik. Burdur’un tabii değerlerine her zaman sahip çıktık bundan sonra da sahip çıkacağız” değerlendirmesinde bulundu.  
Ülkemizin 229. Tabiat Parkı Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Burdur ziyareti sırasında atılan imzasıyla ilan edildi.

Toplu temel atma ve açılış merasimine iştirak etmek için Burdur’a giden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, burada sürpriz yaparak ülkemizin 229. tabiat parkı olan Karanlıkdere Kanyonu Tabiat Parkı’nı ilan etti.

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu’ndan Burdurlulara Sürpriz

Toplu temel atma ve açılış merasimi esnasında Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Burdurlulara bir sürpriz yaparak sedir, çam, ardıç ve meşe ağaçlarıyla kaplı kanyonuyla ve yüzlerce metre yüksekliğindeki jeolojik yapıları barındırmasıyla önemli bir yer olan Karanlıkdere Kanyonu Tabiat Parkı’nı ilan etti.

Orman ve Su Bakanı Prof. Dr. Eroğlu’nun imzasıyla tabiat parkı ilan edilen alan Burdur Altınyayla sınırları ile Muğla’nın Seydikemer ilçesi Ören Köyü sınırları içerisinde yer alıyor. Toplam 17.750 dekarlık orman alanı içinde yer alan tabiat parkı, ağaçlarla kaplı kanyon ve yüzlerce metre yükseklikte jeolojik yapıları içinde barındırıyor.

 “Burdur’un Tabii Değerlerine Her Zaman Sahip Çıkacağız”

Karanlıkdere Kanyonu Tabiat Parkı’nın sahip olduğu yapı ile manzara seyir, tabiat fotoğrafçılığı ve tabiat yürüyüşü gibi açık hava aktivitelerine uygun bir saha olduğunun altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise “Tabiatı korumakla mükellef olan bir Bakanlık olarak, bu çok değerli alanı 229. Tabiat parkı olarak ilan ettik. Burdur’un tabii değerlerine her zaman sahip çıktık bundan sonra da sahip çıkacağız” değerlendirmesinde bulundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.