ÜNİVERSİTE-KAMU-SANAYİ İŞ BİRLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

YAŞAM 24.02.2016 - 17:54, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3397+ kez okundu.
 

ÜNİVERSİTE-KAMU-SANAYİ İŞ BİRLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

Burdur Valisi Hasan Kürklü’nün başkanlığında , Kamu – Üniversite – Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu ilk toplantısını yaptı.
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Burdur Gelişim Enstitüsünde gerçekleşen toplantıya Vali Hasan Kürklü, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü İsmail Türe, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, İş adamı Ercan Akın, BAKA Burdur Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet Candan, KOSGEB temsilcileri ve kurul üyeleri yer aldı.  Burdur Vali’si Kürklü KÜSİ Planlama ve Geliştirme Kurulu Toplantısında yaptığı konuşmada, Kamu, Üniversite ve Sanayi işbirliğinin arzu edilen bir nokta olduğunu dile getirerek, üniversitenin kurduğu Gelişim Enstitüsünde iş birliği amacı ile kurulduğunu ifade etti. Bu kurulun ise MAKÜ'nün ve Sanayinin gelişmesi açısından faydalı olacağını kaydeden, Vali Hasan Kürklü üniversitenin Burdur'a fiziki olarak ne kadar uzak olsa da, fikir olarak şehir ve sanayici ile iç içe olduğunu bildirdi. İşbirliğinin önemine vurgu yapan Vali Hasan Kürklü yapılan işler, işbirliği ile yapılırsa başarılı olacağını söyledi.  İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü İsmail Türe, "Ülkemizde yaşanan gelişmeler neticesinde gelinen noktada Bakanlığımız koordinasyonunda konuyla ilgili paydaşların katılımıyla Türkiye Kamu, Üniversite, Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Strateji ve Eylem Planı hazırlanmıştır. Hazırlanın Türkiye Kamu, Üniversite Sanayi İşbirliği Strateji ve Eylem Planı (2015-2018) kapsamında KÜSİ'ye ilişkin vizyonumuz; 'Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliğini en üst düzeyde uygulayarak ülkemizi yüksek teknoloji üssü haline getirmek' olarak belirlenmiştir. Belirlenen vizyon çerçevesinde belgenin genel amacı ise, ülkemizde Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliğinde paydaşlar arasındaki sinerjiyi arttırmak, ulusal yenilik ekosisteminde bu işbirliğini geliştirmek, sanayimizi rekabet gücü ve katma değeri yüksek, yenilikçi ürünler üretebilen, yüksek teknoloji ağırlıklı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmak şeklinde ifade edilmiştir" dedi. KÜSİ İl Temsilcisi Yr. Doç. Dr. Altan Yılmaz KÜSİ Strateji ve Eylem Planı hakkında sunum gerçekleştirdi. Toplantının sonunda ise Kurul üyeleri görüş ve önerilerini sundular.     
Burdur Valisi Hasan Kürklü’nün başkanlığında , Kamu – Üniversite – Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu ilk toplantısını yaptı.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Burdur Gelişim Enstitüsünde gerçekleşen toplantıya Vali Hasan Kürklü, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü İsmail Türe, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, İş adamı Ercan Akın, BAKA Burdur Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet Candan, KOSGEB temsilcileri ve kurul üyeleri yer aldı. 

Burdur Vali’si Kürklü KÜSİ Planlama ve Geliştirme Kurulu Toplantısında yaptığı konuşmada, Kamu, Üniversite ve Sanayi işbirliğinin arzu edilen bir nokta olduğunu dile getirerek, üniversitenin kurduğu Gelişim Enstitüsünde iş birliği amacı ile kurulduğunu ifade etti. Bu kurulun ise MAKÜ'nün ve Sanayinin gelişmesi açısından faydalı olacağını kaydeden, Vali Hasan Kürklü üniversitenin Burdur'a fiziki olarak ne kadar uzak olsa da, fikir olarak şehir ve sanayici ile iç içe olduğunu bildirdi. İşbirliğinin önemine vurgu yapan Vali Hasan Kürklü yapılan işler, işbirliği ile yapılırsa başarılı olacağını söyledi. 

İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü İsmail Türe, "Ülkemizde yaşanan gelişmeler neticesinde gelinen noktada Bakanlığımız koordinasyonunda konuyla ilgili paydaşların katılımıyla Türkiye Kamu, Üniversite, Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Strateji ve Eylem Planı hazırlanmıştır. Hazırlanın Türkiye Kamu, Üniversite Sanayi İşbirliği Strateji ve Eylem Planı (2015-2018) kapsamında KÜSİ'ye ilişkin vizyonumuz; 'Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliğini en üst düzeyde uygulayarak ülkemizi yüksek teknoloji üssü haline getirmek' olarak belirlenmiştir. Belirlenen vizyon çerçevesinde belgenin genel amacı ise, ülkemizde Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliğinde paydaşlar arasındaki sinerjiyi arttırmak, ulusal yenilik ekosisteminde bu işbirliğini geliştirmek, sanayimizi rekabet gücü ve katma değeri yüksek, yenilikçi ürünler üretebilen, yüksek teknoloji ağırlıklı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmak şeklinde ifade edilmiştir" dedi.

KÜSİ İl Temsilcisi Yr. Doç. Dr. Altan Yılmaz KÜSİ Strateji ve Eylem Planı hakkında sunum gerçekleştirdi. Toplantının sonunda ise Kurul üyeleri görüş ve önerilerini sundular. 

  •  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.