ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE MESLEKİ EĞİTİMDE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

EĞİTİM 09.04.2018 - 19:14, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3706+ kez okundu.
 

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE MESLEKİ EĞİTİMDE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ile işbirliği protokolünün tarafları olan Burdur Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Burdur İş-Kur ve Sağlık Müdürlüğü birlikte imzaladı
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonunda, Bir araya gelen: Burdur valisi Şerif Yılmaz, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu, Sağlık Müdürü Op. Dr. Reha Sermed AYGÖREN,  Burdur İş- Kur Müdürü Ramazan Erdim birlikte protokolü imzaladılar. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof Dr Adem Korkmaz, uygulanacak proje hakkında bilgi verdi. Rektör Korkmaz konu Hakkında; Biz öğrencilerimize Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Olarak Fakülte ve Yüksekokullarda gerekli bilgileri öğrencilerimize aktarırız ama iş hayatına başlayan bir öğrenci ne çek kesmesini nede diğer idari konular konusunda uygulamalı bilgiye sahip olmadıklarının farkına varırlar. Ancak bu konudaki işlemleri zaman içinde sahada öğrenirler biz bu protokol ile öğrencilerimize okul sanayi işbirliği ile iş hayatına başlamadan öğrenmelerini sağlayacağız Bazı fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında uygulanacak olan bu yeni modelin; öğrencilere uygulama becerisi kazandırmada son derece etkili, aynı zamanda öğretim elemanlarını da iş dünyasıyla yakınlaştırarak somut işbirliği projelerini artırdığı bilinen bir gerçek 3+1 ve 7+1modeli olarak tanımlanan bu yöntem ile hem ihtiyaç duyulan nitelikli elemanların bizzat günün koşulları içerisinde işletmelerle eğitilmesi sağlanacak, hem de çalışanların işe başlangıç eğitim yükünden kurtulması sağlanmış olacaktır. Proje kapsamında; Halen Bucak Zeliha Tolunay Yüksekokulunda 7+1 modeli;Burdur da yer alan 4 Meslek yüksekokulunda  ise 3+1 modeli uygulanmaktadır. Bu protokolün ardından Mühendislik Fakültesi, Teknoloji Fakültesi, İşletme Fakültesinde 7+1 modeli ile diğer Meslek Yüksekokullarında 3+1 modelinin uygulanması planlanmaktadır.                     BURDUR TİCARET ODASI BAŞKANI KEYİK: Mesleki Eğitim ve işbirliği protokolü imza töreninde, Yaptığı konuşmada; İş dünyasının sıkıntılarını iyi bilen Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde bir Prof. Dr Hocaya sahibiz. Bu çalışmasından dolayı kendisine minnettarız. Odamızın üst kuruluşu olan ve bünyesinde bir üniversitesi olan TOBB Birliği uzun yıllardır bu proje gibi bir projeyi sürdürmektedir. Dolaysıyla TOBB Birmliği Üniversitesinde tatil yok öğrencilere orada eğitim gören genç öğrenciler hayata atılmadan istihdamını sağlamaktadırlar.                                   BURDUR VALİSİ ŞERİF YILMAZ KONUŞMASINDA:   Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi tarafından hazırlanan bu proje bilhassa Meslek Yüksekokullarından mezun olan ve istihdam konusunda sıkıntı yaşayan gençlerimizin bu konudaki eksikliklerini ortadan kaldıracaktır. Bu şekilde eğitim görmüş öğrencilerimizin sanayi sektöründeki ara eleman ihtiyacını karşılayacaklarına inanıyorum. Bizde okullarını bitiren Yüksekokul veya Fakülte öğrencileri kendisine kravatlı tabir edilen iş talebi ile bir iş bulma umuduyla yola çıkmaktadır.    
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ile işbirliği protokolünün tarafları olan Burdur Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Burdur İş-Kur ve Sağlık Müdürlüğü birlikte imzaladı

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonunda, Bir araya gelen: Burdur valisi Şerif Yılmaz, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu, Sağlık Müdürü Op. Dr. Reha Sermed AYGÖREN,  Burdur İş- Kur Müdürü Ramazan Erdim birlikte protokolü imzaladılar.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof Dr Adem Korkmaz, uygulanacak proje hakkında bilgi verdi. Rektör Korkmaz konu Hakkında; Biz öğrencilerimize Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Olarak Fakülte ve Yüksekokullarda gerekli bilgileri öğrencilerimize aktarırız ama iş hayatına başlayan bir öğrenci ne çek kesmesini nede diğer idari konular konusunda uygulamalı bilgiye sahip olmadıklarının farkına varırlar. Ancak bu konudaki işlemleri zaman içinde sahada öğrenirler biz bu protokol ile öğrencilerimize okul sanayi işbirliği ile iş hayatına başlamadan öğrenmelerini sağlayacağız

Bazı fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında uygulanacak olan bu yeni modelin; öğrencilere uygulama becerisi kazandırmada son derece etkili, aynı zamanda öğretim elemanlarını da iş dünyasıyla yakınlaştırarak somut işbirliği projelerini artırdığı bilinen bir gerçek 3+1 ve 7+1modeli olarak tanımlanan bu yöntem ile hem ihtiyaç duyulan nitelikli elemanların bizzat günün koşulları içerisinde işletmelerle eğitilmesi sağlanacak, hem de çalışanların işe başlangıç eğitim yükünden kurtulması sağlanmış olacaktır.

Proje kapsamında; Halen Bucak Zeliha Tolunay Yüksekokulunda 7+1 modeli;Burdur da yer alan 4 Meslek yüksekokulunda  ise 3+1 modeli uygulanmaktadır. Bu protokolün ardından Mühendislik Fakültesi, Teknoloji Fakültesi, İşletme Fakültesinde 7+1 modeli ile diğer Meslek Yüksekokullarında 3+1 modelinin uygulanması planlanmaktadır.

                    BURDUR TİCARET ODASI BAŞKANI KEYİK:

Mesleki Eğitim ve işbirliği protokolü imza töreninde, Yaptığı konuşmada; İş dünyasının sıkıntılarını iyi bilen Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde bir Prof. Dr Hocaya sahibiz. Bu çalışmasından dolayı kendisine minnettarız. Odamızın üst kuruluşu olan ve bünyesinde bir üniversitesi olan TOBB Birliği uzun yıllardır bu proje gibi bir projeyi sürdürmektedir. Dolaysıyla TOBB Birmliği Üniversitesinde tatil yok öğrencilere orada eğitim gören genç öğrenciler hayata atılmadan istihdamını sağlamaktadırlar.

                                  BURDUR VALİSİ ŞERİF YILMAZ KONUŞMASINDA:

  Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi tarafından hazırlanan bu proje bilhassa Meslek Yüksekokullarından mezun olan ve istihdam konusunda sıkıntı yaşayan gençlerimizin bu konudaki eksikliklerini ortadan kaldıracaktır. Bu şekilde eğitim görmüş öğrencilerimizin sanayi sektöründeki ara eleman ihtiyacını karşılayacaklarına inanıyorum. Bizde okullarını bitiren Yüksekokul veya Fakülte öğrencileri kendisine kravatlı tabir edilen iş talebi ile bir iş bulma umuduyla yola çıkmaktadır.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.