ÜNİVERSİTE SENATO TOPLANTISI ALTINYAYLA İLÇESİNDE YAPILDI.

EĞİTİM 11.10.2017 - 12:23, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2684+ kez okundu.
 

ÜNİVERSİTE SENATO TOPLANTISI ALTINYAYLA İLÇESİNDE YAPILDI.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, kentine yönelen üniversite misyonu anlayışı içinde üniversite senato toplantısı Altınyayla (Dirmil) İlçesinde yapıldı.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Senato Toplantısı, kentine yönelen üniversite misyonu doğrultusunda Altınyayla ilçesinde  Mehmet Tuğrul Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirildi. Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ başkanlığında toplanan Senato’ya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet KARACA, Genel Sekreter Ali Nihat GÜNDÜZALP, Altınyayla Belediye Başkanı Ahmet SERTTAŞ ve Senato Üyeleri katıldı. Altınyayla Mehmet Tuğrul Meslek Yüksekokulu’nun açılma süreci üzerinde duran Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ, “Meslek Yüksekokulumuzda eğitim öğretim sürecinde iki yılı geride bırakıyoruz. Bir şeye çok emek harcarsanız o sizler için kıymetlenir, önem kazanır. Bizler için de burası çok önemli. Altınyayla’da hem yerel yönetim hem de halkın desteğiyle okulumuzun açılış sürecinde emek harcadık, süreçte herkes çaba sarf etti. Şu anda okulumuzda 2 programımız var ve üçüncüsünü de açacağız. Artık neredeyse her ilde birden fazla üniversite var ve üniversiteler olarak tercih edilebilirlik noktasında ön görülü olmak zorundayız. Bizler açacağımız program ve bölümleri tercih edilebilirliğine göre açmayı düşündük, o doğrultuda çalıştık. Bu yılki sınav sonuçlarına göre yaptığımız öngörü sonucunda açtığımız program ve bölümlerde %100 doluluk oranına ulaşarak başarı sağladık. Tercihlerde böylesi doluluk bir başarıdır ve doğru yolda gittiğimizin göstergesidir. Altınyayla’mız Burdur’un gerek sosyolojik ve kültürel açıdan gerekse Türk enstrümantali açısından kendine özgü müziği ve folkloru olan Türkiye’deki nadir ilçelerden biridir. Burdur’un uc beyliği diyebileceğimiz Altınyayla’da gelen davetler üzerine senato toplantımızı burada yapmaktan mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı. Altınyayla Belediye Başkanı Ahmet SERTTAŞ’ın hoş geldin konuşması yapmasının ardından senato gündemine geçildi. Toplantının ardından Başkan SERTTAŞ’ın ev sahipliğinde öğle yemeği yendi. Yemekte ilçeye özgü enstrümanlarla yöresel müzikler çalındı. Yemeğin ardından Altınyayla Meydanında bulunan Köy Kahvehanesi’nde çay içilmesinin ardından senato üyeleri ilçeden ayrıldı.  
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, kentine yönelen üniversite misyonu anlayışı içinde üniversite senato toplantısı Altınyayla (Dirmil) İlçesinde yapıldı.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Senato Toplantısı, kentine yönelen üniversite misyonu doğrultusunda Altınyayla ilçesinde  Mehmet Tuğrul Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirildi. Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ başkanlığında toplanan Senato’ya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet KARACA, Genel Sekreter Ali Nihat GÜNDÜZALP, Altınyayla Belediye Başkanı Ahmet SERTTAŞ ve Senato Üyeleri katıldı.

Altınyayla Mehmet Tuğrul Meslek Yüksekokulu’nun açılma süreci üzerinde duran Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ, “Meslek Yüksekokulumuzda eğitim öğretim sürecinde iki yılı geride bırakıyoruz. Bir şeye çok emek harcarsanız o sizler için kıymetlenir, önem kazanır. Bizler için de burası çok önemli. Altınyayla’da hem yerel yönetim hem de halkın desteğiyle okulumuzun açılış sürecinde emek harcadık, süreçte herkes çaba sarf etti. Şu anda okulumuzda 2 programımız var ve üçüncüsünü de açacağız. Artık neredeyse her ilde birden fazla üniversite var ve üniversiteler olarak tercih edilebilirlik noktasında ön görülü olmak zorundayız. Bizler açacağımız program ve bölümleri tercih edilebilirliğine göre açmayı düşündük, o doğrultuda çalıştık. Bu yılki sınav sonuçlarına göre yaptığımız öngörü sonucunda açtığımız program ve bölümlerde %100 doluluk oranına ulaşarak başarı sağladık. Tercihlerde böylesi doluluk bir başarıdır ve doğru yolda gittiğimizin göstergesidir. Altınyayla’mız Burdur’un gerek sosyolojik ve kültürel açıdan gerekse Türk enstrümantali açısından kendine özgü müziği ve folkloru olan Türkiye’deki nadir ilçelerden biridir. Burdur’un uc beyliği diyebileceğimiz Altınyayla’da gelen davetler üzerine senato toplantımızı burada yapmaktan mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Altınyayla Belediye Başkanı Ahmet SERTTAŞ’ın hoş geldin konuşması yapmasının ardından senato gündemine geçildi.

Toplantının ardından Başkan SERTTAŞ’ın ev sahipliğinde öğle yemeği yendi. Yemekte ilçeye özgü enstrümanlarla yöresel müzikler çalındı. Yemeğin ardından Altınyayla Meydanında bulunan Köy Kahvehanesi’nde çay içilmesinin ardından senato üyeleri ilçeden ayrıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.