ÜRETİCİNİN SORUNLARI EKONOMİ ŞURASINA TAŞINDI

EKONOMİ 15.12.2020 - 11:39, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2663+ kez okundu.
 

ÜRETİCİNİN SORUNLARI EKONOMİ ŞURASINA TAŞINDI

Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, “Kamuoyunun da yakından takip ettiği gibi tarımın, özellikle üreticilerimizin sorunlarını dile getiriyor,
Burdur Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Ömer Faruk Gündüzalp’in, üreticinin tarımda yaşadığı sorunları gerek basına taşıması, gerekse rapor halinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne göndermesi ve bunun sonucunda sorunların derlenerek TOBB Ekonomi Şurasında Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’a aktarılması sonrasında, tarım konusunda uzmanlaşan ünlü yazar Ali Ekber Yıldırım’ın köşesine konu oldu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)da, geçtiğimiz haftalarda düzenlen Türkiye Ekonomi Şurasının ana gündem maddesi, tarımda yaşanan sorunlar oldu. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve ilgili bakanların katıldığı toplantıda, “Çiğ süt referans fiyatının yıllık değil, 3 veya 6 aylık periyotlarla belirlenmesi, kesif yem fiyatlarındaki aşırı artış, et, süt, girdi fiyatlarındaki artışlar, tarımsal destekler, hayvancılık, süt ineklerinin kesilmesi” gibi birçok konu, rapor olarak TOBB’a, TOBB tarafından da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunuldu TOBB Türkiye Ekonomi Şurasına, pandemi dolayısıyla diğer oda/borsa başkanları gibi Webinar üzerinden katılan Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, “Kamuoyunun da yakından takip ettiği gibi tarımın, özellikle üreticilerimizin sorunlarını sık sık basın aracılığı ile dile getiriyor, belirli dönemler halinde sorun ve çözüm önerilerimizi rapor olarak TOBB’a gönderiyoruz. Son gönderdiğimiz raporun, Türkiye Ekonomi Şurasında, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kabul görmesi, üreticilerimiz adına bizleri de umutlandırdı” dedi. Tarımda yaşanan sorunların, usta kalem Ali Ekber Yıldırım’ın ‘Tarımın Sorunları Cumhurbaşkanının Masasında’ başlığını ile köşesine taşıdığını aktaran Gündüzalp, “Yıldırım’ın; ‘Özellikle Ticaret Borsalarının tarımın sorunlarını daha çok dillendirmeye başlaması’ cümlesi, bizleri ziyadesiyle gururlandırmıştır. Şunu bir kez daha belirtmek isterim ki, doğruya doğru, yanlışa yanlış demekten alsa geri kalmayacağız. Üreticimizin sorunlarını dün olduğu gibi bugünde tereddütsüz dile getireceğiz” ifadelerini kullandı. Tarım ve üretici sorunlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmelerin gerek Burdur Ticaret Borsası sosyal medya hesaplarında gerekse basında mevcut olduğunun altını çizen Gündüzalp, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Burdur Ticaret Borsası; üreticiyi zora sokan uygulamaların karşısında duran, tarımın sorunlarını çekinmeden dile getiren, olması gereken çözüm önerilerini ilgili kurumlar nezdinde ve kamuoyunda savunan bir meslek kuruluşudur. Bizler, görevimizin bilincindeyiz. Şuana kadar çalışmalarımızı bu şekilde sürdürdük ve bundan sonra da sürdürmeye devam edeceğiz.”  
Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, “Kamuoyunun da yakından takip ettiği gibi tarımın, özellikle üreticilerimizin sorunlarını dile getiriyor,

Burdur Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Ömer Faruk Gündüzalp’in, üreticinin tarımda yaşadığı sorunları gerek basına taşıması, gerekse rapor halinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne göndermesi ve bunun sonucunda sorunların derlenerek TOBB Ekonomi Şurasında Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’a aktarılması sonrasında, tarım konusunda uzmanlaşan ünlü yazar Ali Ekber Yıldırım’ın köşesine konu oldu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)da, geçtiğimiz haftalarda düzenlen Türkiye Ekonomi Şurasının ana gündem maddesi, tarımda yaşanan sorunlar oldu. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve ilgili bakanların katıldığı toplantıda, “Çiğ süt referans fiyatının yıllık değil, 3 veya 6 aylık periyotlarla belirlenmesi, kesif yem fiyatlarındaki aşırı artış, et, süt, girdi fiyatlarındaki artışlar, tarımsal destekler, hayvancılık, süt ineklerinin kesilmesi” gibi birçok konu, rapor olarak TOBB’a, TOBB tarafından da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunuldu TOBB Türkiye Ekonomi Şurasına, pandemi dolayısıyla diğer oda/borsa başkanları gibi Webinar üzerinden katılan Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, “Kamuoyunun da yakından takip ettiği gibi tarımın, özellikle üreticilerimizin sorunlarını sık sık basın aracılığı ile dile getiriyor, belirli dönemler halinde sorun ve çözüm önerilerimizi rapor olarak TOBB’a gönderiyoruz. Son gönderdiğimiz raporun, Türkiye Ekonomi Şurasında, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kabul görmesi, üreticilerimiz adına bizleri de umutlandırdı” dedi.

Tarımda yaşanan sorunların, usta kalem Ali Ekber Yıldırım’ın ‘Tarımın Sorunları Cumhurbaşkanının Masasında’ başlığını ile köşesine taşıdığını aktaran Gündüzalp, “Yıldırım’ın; ‘Özellikle Ticaret Borsalarının tarımın sorunlarını daha çok dillendirmeye başlaması’ cümlesi, bizleri ziyadesiyle gururlandırmıştır. Şunu bir kez daha belirtmek isterim ki, doğruya doğru, yanlışa yanlış demekten alsa geri kalmayacağız. Üreticimizin sorunlarını dün olduğu gibi bugünde tereddütsüz dile getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Tarım ve üretici sorunlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmelerin gerek Burdur Ticaret Borsası sosyal medya hesaplarında gerekse basında mevcut olduğunun altını çizen Gündüzalp, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Burdur Ticaret

Borsası; üreticiyi zora sokan uygulamaların karşısında duran, tarımın sorunlarını çekinmeden dile getiren, olması gereken çözüm önerilerini ilgili kurumlar nezdinde ve kamuoyunda savunan bir meslek kuruluşudur. Bizler, görevimizin bilincindeyiz. Şuana kadar çalışmalarımızı bu şekilde sürdürdük ve bundan sonra da sürdürmeye devam edeceğiz.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.