ÜRETİCİYE MERİNOS DAMIZLIK DAĞITILDI

DİĞER 24.05.2019 - 18:00, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3983+ kez okundu.
 

ÜRETİCİYE MERİNOS DAMIZLIK DAĞITILDI

Burdur Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırmak amacıyla birlik üyelerine merinos cinsi damızlık koç dağıtımı yapıldı.
Küçük baş hayvancılıkta üreticinin geliştirilmesi için Çalışmalarına hızlı başlayan Burdur Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Yıldız, koyun ve keçilerde verimliliği artırmak amacıyla Balıkesir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği işbirliği ile 55 adet merinos cinsi damızlık koçu Burdur’a getirdi. Burdur Belediyesi Canlı Hayvan Pazarında birlik üyelerine çekilişle 55 adet merinos cinsi damızlık koç kura çekimi ile satışı yapıldı. Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Yıldız, “Halk Elinde Islah Projesi kapsamında Balıkesir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nden temin ettiğimiz 55 adet merinos cinsi koçu birlik üyelerimize satıyoruz. Amacımız yetiştiricilerin elinde bulunan koyun ve keçi sürülerine yüksek vasıflı erkek damızlıkların katılımıyla kan değişiminin sağlanması ve işletmelerin mevcut verimliliğinin artırılmasını sağlamak” diye konuştu.
Burdur Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırmak amacıyla birlik üyelerine merinos cinsi damızlık koç dağıtımı yapıldı.

Küçük baş hayvancılıkta üreticinin geliştirilmesi için Çalışmalarına hızlı başlayan Burdur Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Yıldız, koyun ve keçilerde verimliliği artırmak amacıyla Balıkesir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği işbirliği ile 55 adet merinos cinsi damızlık koçu Burdur’a getirdi. Burdur Belediyesi Canlı Hayvan Pazarında birlik üyelerine çekilişle 55 adet merinos cinsi damızlık koç kura çekimi ile satışı yapıldı.

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Yıldız, “Halk Elinde Islah Projesi kapsamında Balıkesir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nden temin ettiğimiz 55 adet merinos cinsi koçu birlik üyelerimize satıyoruz. Amacımız yetiştiricilerin elinde bulunan koyun ve keçi sürülerine yüksek vasıflı erkek damızlıkların katılımıyla kan değişiminin sağlanması ve işletmelerin mevcut verimliliğinin artırılmasını sağlamak” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.