VALİ 112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ KONUSUNDA HALKI UYARDI

GÜNDEM 11.02.2016 - 15:55, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3755+ kez okundu.
 

VALİ 112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ KONUSUNDA HALKI UYARDI

Burdur Valisi Hasan Kürklü, 112 Acil Çağrı Merkezi’nin kuruluşunun üçüncü yılı nedeniyle yaptığı açıklamada gereksiz aramalar konusunda halkı uyardı.
Burdur Valisi Hasan Kürklü, “ Üç yıl önce halkımızın acil konularda yardım çağrısı için İtfaiye, Jandarma, AFAD, Emniyet, Sağlık Hizmetleri (Ambulans) olmak üzere kolayca hafızada kalması ve aranabilmesi için tek numara (112) ile hizmet vermekte ve vatandaşlarımızın acil çağrılarına cevap verebilmektedir.   Türkiye genelinde olduğu gibi Burdur’da da gereksiz olarak bazı kişiler tarafından meşgul edilmektedir. 2015 yılı içinde 329 bin 900 defa aranmış bu aramaların %75 civarındaki aramaları gereksiz aramalar olduğu tespit edilmiştir. Ne yazık ki bize gelen şikayetlerin birçoğu bu şekildeki aramaların sıklığıdır. Halkımızdan 112 Acil Çağrı Merkezini gereksiz yere aramamalarını istiyoruz.        Vali Hasan Kürklü, Jandarma, Sağlık Hizmetleri (Ambulans) ve diğer kurumların görevlileri tarafından 112 Acil Çağrı Merkezi’ni tanıtmak amacı ile açtıkları stant ve  görsellerle ilgili bölümlerde Burdur halkına tanıtıcı materyaller dağıtımında 112 Acil Çağrı Merkezi’nin Hayat kurtarmada önemli olduğunu söyledi. Halkımızın gereksiz yere meşgul ettiği 112 Acil telefonu o anda gerçekten yardıma ihtiyacı olan birilerinin hayatını kaybetmesine neden olabilir. Hatta bu kişi sizin en yakınınız olması bile söz konusu olabilir. Evet 112 Acil telefonu başında olan operatörler sizlerin hizmetindeki kişilerdir. Ama asla sizin sohbet edeceğiniz birileri değildir.     Burdur Valisi Hasan Kürklü, bir soru üzerine 112 Acil telefonunu meşgul edenlerin büyük bölümünün 18 yaş altı kişilerin oluşturduğunu bu nedenle de okullarda İlçe ve köylerinde çeşitli ziyaretler yaparak 112 Acil çağrı merkezinin önemini anlatacağız. Burada dağıttığımız materyalleri dağıtarak tanıtımı ve hizmetlerini tanıtacağız. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen her telefonun kaydı tutulmaktadır. Gereksiz aramaların ise tespitinden sonra ilgililer uyarılmaktadır.
Burdur Valisi Hasan Kürklü, 112 Acil Çağrı Merkezi’nin kuruluşunun üçüncü yılı nedeniyle yaptığı açıklamada gereksiz aramalar konusunda halkı uyardı.

Burdur Valisi Hasan Kürklü, “ Üç yıl önce halkımızın acil konularda yardım çağrısı için İtfaiye, Jandarma, AFAD, Emniyet, Sağlık Hizmetleri (Ambulans) olmak üzere kolayca hafızada kalması ve aranabilmesi için tek numara (112) ile hizmet vermekte ve vatandaşlarımızın acil çağrılarına cevap verebilmektedir.

 

Türkiye genelinde olduğu gibi Burdur’da da gereksiz olarak bazı kişiler tarafından meşgul edilmektedir. 2015 yılı içinde 329 bin 900 defa aranmış bu aramaların %75 civarındaki aramaları gereksiz aramalar olduğu tespit edilmiştir. Ne yazık ki bize gelen şikayetlerin birçoğu bu şekildeki aramaların sıklığıdır. Halkımızdan 112 Acil Çağrı Merkezini gereksiz yere aramamalarını istiyoruz.

 

     Vali Hasan Kürklü, Jandarma, Sağlık Hizmetleri (Ambulans) ve diğer kurumların görevlileri tarafından 112 Acil Çağrı Merkezi’ni tanıtmak amacı ile açtıkları stant ve  görsellerle ilgili bölümlerde Burdur halkına tanıtıcı materyaller dağıtımında 112 Acil Çağrı Merkezi’nin Hayat kurtarmada önemli olduğunu söyledi. Halkımızın gereksiz yere meşgul ettiği 112 Acil telefonu o anda gerçekten yardıma ihtiyacı olan birilerinin hayatını kaybetmesine neden olabilir. Hatta bu kişi sizin en yakınınız olması bile söz konusu olabilir. Evet 112 Acil telefonu başında olan operatörler sizlerin hizmetindeki kişilerdir. Ama asla sizin sohbet edeceğiniz birileri değildir.

 

  Burdur Valisi Hasan Kürklü, bir soru üzerine 112 Acil telefonunu meşgul edenlerin büyük bölümünün 18 yaş altı kişilerin oluşturduğunu bu nedenle de okullarda İlçe ve köylerinde çeşitli ziyaretler yaparak 112 Acil çağrı merkezinin önemini anlatacağız. Burada dağıttığımız materyalleri dağıtarak tanıtımı ve hizmetlerini tanıtacağız. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen her telefonun kaydı tutulmaktadır. Gereksiz aramaların ise tespitinden sonra ilgililer uyarılmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.