VALİ ALİ ARSLANTAŞ’IN İSTİKLAL MARŞININ KABULÜNÜN 100 YILI NEDENİYLE MESAJ YAYINLADI

KÜLTÜR 11.03.2021 - 16:22, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3035+ kez okundu.
 

VALİ ALİ ARSLANTAŞ’IN İSTİKLAL MARŞININ KABULÜNÜN 100 YILI NEDENİYLE MESAJ YAYINLADI

Burdur Valisi Ali Arslantaş, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yüreğinden süzülerek milletimize umut olan inancın, yeniden dirilişin, yurdumuzu işgal etmek isteyen düşmana karşı meydan okuyuşun, omuz omuza kazanılan kurtuluş destanımızın yüreklere nakşedilişinin en güzel ifadesi olan “İstiklal Marşımızın”, 100. yılını kutlamanın gururu ve mutluluğunu, Millet olarak Ülke olarak hep birlikte yaşıyoruz. Mesajımın başında, her zaman gururla okuduğumuz bu eşsiz eseri Milletimize armağan eden Vatan Şairimiz, Mütefekkir Gönül İnsanı Burdur Mebusu Mehmet Akif Ersoy’u bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum. İstiklal Marşımız tarihten silinmek isteyen bir milletin hangi değerlere sarılarak istiklal mücadelesini kazandığını anlatan tarihi bir belge niteliğindedir. Bu belgenin dizelerinde barındırdığı ruh, bugün bizlere yarında geleceğimiz olan gençlerimize en önemli emanetimizdir. Bu emanetimizin şairi Milli Mücadelemizin “manevi cephesi” Mehmet Akif Ersoy, içinde damla damla biriktirdiği inanç ve coşkuyu, yıllardır cephelerde savaşmaktan yorgun düşmüş kahraman ordumuza, bir tutam umuda aç milletimize güçlü sesiyle İstiklal Marşımız ile haykırmıştır. Bu haykırış, bugünde Milletimizin ortak duygu ve heyecanını aynı şekilde yansıtmaya devam ederek, 100 yıldır vatanımızın her bir köşesinde ve dünyanın bambaşka ülkelerinde aynı heyecanla yankılanmaya devam etmektedir. Bugün bizlere düşen en büyük sorumluluk, değerlerine bağlılığı, yaşamı ve mücadelesiyle her zaman örnek bir insan olan büyük dava ve aksiyon adamı Mehmet Akif Ersoy’un vatan ve bayrak sevgisini, Asım’ın nesli idealini, örnek kişiliğini, en büyük eseri İstiklal Marşı ruhunu gelecek kuşaklara aktarmaktır. Bu duygular içerisinde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımızın kurtuluşunda canını veren aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, Gazi Mecliste Burdur Milletvekili olarak İlimizi temsil etmesiyle her zaman ayrı bir gurur vesilesi saydığımız İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. İstiklal Marşımızın 100. Yılı kutlu olsun…” dedi.  
Burdur Valisi Ali Arslantaş, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yüreğinden süzülerek milletimize umut olan inancın, yeniden dirilişin, yurdumuzu işgal etmek isteyen düşmana karşı meydan okuyuşun, omuz omuza kazanılan kurtuluş destanımızın yüreklere nakşedilişinin en güzel ifadesi olan “İstiklal Marşımızın”, 100. yılını kutlamanın gururu ve mutluluğunu, Millet olarak Ülke olarak hep birlikte yaşıyoruz.

Mesajımın başında, her zaman gururla okuduğumuz bu eşsiz eseri Milletimize armağan eden Vatan Şairimiz, Mütefekkir Gönül İnsanı Burdur Mebusu Mehmet Akif Ersoy’u bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum.

İstiklal Marşımız tarihten silinmek isteyen bir milletin hangi değerlere sarılarak istiklal mücadelesini kazandığını anlatan tarihi bir belge niteliğindedir. Bu belgenin dizelerinde barındırdığı ruh, bugün bizlere yarında geleceğimiz olan gençlerimize en önemli emanetimizdir.

Bu emanetimizin şairi Milli Mücadelemizin “manevi cephesi” Mehmet Akif Ersoy, içinde damla damla biriktirdiği inanç ve coşkuyu, yıllardır cephelerde savaşmaktan yorgun düşmüş kahraman ordumuza, bir tutam umuda aç milletimize güçlü sesiyle İstiklal Marşımız ile haykırmıştır.

Bu haykırış, bugünde Milletimizin ortak duygu ve heyecanını aynı şekilde yansıtmaya devam ederek, 100 yıldır vatanımızın her bir köşesinde ve dünyanın bambaşka ülkelerinde aynı heyecanla yankılanmaya devam etmektedir.

Bugün bizlere düşen en büyük sorumluluk, değerlerine bağlılığı, yaşamı ve mücadelesiyle her zaman örnek bir insan olan büyük dava ve aksiyon adamı Mehmet Akif Ersoy’un vatan ve bayrak sevgisini, Asım’ın nesli idealini, örnek kişiliğini, en büyük eseri İstiklal Marşı ruhunu gelecek kuşaklara aktarmaktır.

Bu duygular içerisinde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımızın kurtuluşunda canını veren aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, Gazi Mecliste Burdur Milletvekili olarak İlimizi temsil etmesiyle her zaman ayrı bir gurur vesilesi saydığımız İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. İstiklal Marşımızın 100. Yılı kutlu olsun…” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.