VALİ ARSLANTAŞ, SERENÇAY KANYONU İLE TARİHİ ÇEŞMELERİ İNCELEDİ

KÜLTÜR 09.12.2020 - 15:37, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2583+ kez okundu.
 

VALİ ARSLANTAŞ, SERENÇAY KANYONU İLE TARİHİ ÇEŞMELERİ İNCELEDİ

Burdur Valisi Ali Arslantaş, Serençay Kanyonu ile Askeriye Köyünde restorasyonu yapılması planlanan tarihi çeşmeleri yerinde inceledi.
Doğal güzelliklerin yanı sıra tarihi ve kültürel miras açısından önemli bir potansiyele sahip İlimizin, bu alanda ki önemli yerlerinden biri olma özelliğini taşıyan Serençay Kanyonunda incelemede bulunan Vali Arslantaş, beraberinde yer alan yetkililerden kanyonla ilgili bilgi aldı. Dağ bisikleti ve yürüyüş parkurlarının yanı sıra, antik yapıların bulunduğu Serençay Kanyonu, Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 2000 yılında 1. derece doğal ve arkeolojik sit alanı olarak tescil edilmiştir. Bugün gerçekleştirdiği incelemede Kanyon içerisinde yürüyüş yapan Vali Arslantaş, yerel olarak Teke Sarayı olarak anılan mevkide yaklaşık M.S. 4.- 6. yüzyıllara (Geç Roma dönemi) ait olabileceği düşünülen barınmanın yanı sıra, kutsal amaçlı yapılar ile oda mezarları bulunduğu tarihi yapılar hakkında Kültür Müdürlüğü yetkililerinden bilgi aldı. Vali Arslantaş, kanyonda ki incelemelerinin ardından, Merkeze bağlı Askeriye Köyünde restorasyonu planlanan tarihi çeşmeleri yerinde gördü. Ziyaret sırasında Askeriye köyü camisini de inceleyen Vali Arslantaş, köy sakinleri ile bir süre sohbet ettikten sonra ziyaretini tamamladı. Vali Arslantaş'a incelemeleri sırasında İl Genel Meclis Başkanı Murat Akbıyık, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, İl Genel Meclis Üyesi Halil Çiçek, Müze Müdürü Murat Kaleağasıoğlu eşlik etti.      
Burdur Valisi Ali Arslantaş, Serençay Kanyonu ile Askeriye Köyünde restorasyonu yapılması planlanan tarihi çeşmeleri yerinde inceledi.

Doğal güzelliklerin yanı sıra tarihi ve kültürel miras açısından önemli bir potansiyele sahip İlimizin, bu alanda ki önemli yerlerinden biri olma özelliğini taşıyan Serençay Kanyonunda incelemede bulunan Vali Arslantaş, beraberinde yer alan yetkililerden kanyonla ilgili bilgi aldı.

Dağ bisikleti ve yürüyüş parkurlarının yanı sıra, antik yapıların bulunduğu Serençay Kanyonu, Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 2000 yılında 1. derece doğal ve arkeolojik sit alanı olarak tescil edilmiştir.

Bugün gerçekleştirdiği incelemede Kanyon içerisinde yürüyüş yapan Vali Arslantaş, yerel olarak Teke Sarayı olarak anılan mevkide yaklaşık M.S. 4.- 6. yüzyıllara (Geç Roma dönemi) ait olabileceği düşünülen barınmanın yanı sıra, kutsal amaçlı yapılar ile oda mezarları bulunduğu tarihi yapılar hakkında Kültür Müdürlüğü yetkililerinden bilgi aldı.

Vali Arslantaş, kanyonda ki incelemelerinin ardından, Merkeze bağlı Askeriye Köyünde restorasyonu planlanan tarihi çeşmeleri yerinde gördü.

Ziyaret sırasında Askeriye köyü camisini de inceleyen Vali Arslantaş, köy sakinleri ile bir süre sohbet ettikten sonra ziyaretini tamamladı.

Vali Arslantaş'a incelemeleri sırasında İl Genel Meclis Başkanı Murat Akbıyık, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, İl Genel Meclis Üyesi Halil Çiçek, Müze Müdürü Murat Kaleağasıoğlu eşlik etti.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.