VALİ HASAN ŞILDAK’IN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

YAŞAM 01.12.2018 - 12:25, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3271+ kez okundu.
 

VALİ HASAN ŞILDAK’IN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında kabul edilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına dikkat çekilmesi ve farkındalık oluşması açısından önemli bir gündür
Bir ülkenin huzuru, güçlü bir toplum olmanın ve geleceğe güvenle bakmanın öncelikli şartı, onu oluşturan bütün bireylerin eşit fırsat ve imkânlardan yararlanabilmeleri, birlik içerisinde ortak umut ve hedefleri paylaşarak yaşayabilmeleri ile mümkündür.  Bu bilinçle, engelli vatandaşlarımızın toplumumuzun ayrılmaz bir parçası olduklarını merkeze alan bir yönetim anlayışla son yıllarda çok önemli düzenlemelere imza atılmıştır. Uygulanan politikalar, mevzuat içerisinde yapılan düzenlemelerle engelli vatandaşlarımız ve ailelerinin yaşadıkları birçok sorun ortadan kaldırılmıştır.   Amacımız bütün sorunları en aza indirecek çalışmaları yaparak ve her zaman yanlarında olarak Engelli Vatandaşlarımızın gerek sosyal hayat, gerekse günlük yaşam içerisinde daha aktif yer almalarını sağlamaktır.  Bu duygularla “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün” toplumsal bilincin artırılması, yardımlaşma ve empati düzeyinin yükselmesine vesile olmasını diliyor, engelli vatandaşlarımıza aileleri ile birlikte mutlu, huzurlu yarınlar diliyorum.   
Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında kabul edilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına dikkat çekilmesi ve farkındalık oluşması açısından önemli bir gündür

Bir ülkenin huzuru, güçlü bir toplum olmanın ve geleceğe güvenle bakmanın öncelikli şartı, onu oluşturan bütün bireylerin eşit fırsat ve imkânlardan yararlanabilmeleri, birlik içerisinde ortak umut ve hedefleri paylaşarak yaşayabilmeleri ile mümkündür. 

Bu bilinçle, engelli vatandaşlarımızın toplumumuzun ayrılmaz bir parçası olduklarını merkeze alan bir yönetim anlayışla son yıllarda çok önemli düzenlemelere imza atılmıştır. Uygulanan politikalar, mevzuat içerisinde yapılan düzenlemelerle engelli vatandaşlarımız ve ailelerinin yaşadıkları birçok sorun ortadan kaldırılmıştır.  

Amacımız bütün sorunları en aza indirecek çalışmaları yaparak ve her zaman yanlarında olarak Engelli Vatandaşlarımızın gerek sosyal hayat, gerekse günlük yaşam içerisinde daha aktif yer almalarını sağlamaktır.

 Bu duygularla “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün” toplumsal bilincin artırılması, yardımlaşma ve empati düzeyinin yükselmesine vesile olmasını diliyor, engelli vatandaşlarımıza aileleri ile birlikte mutlu, huzurlu yarınlar diliyorum. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.