VALİ KÜRKLÜ ESNAF ODASINI ZİYARET ETTİ

GÜNDEM 23.05.2016 - 17:48, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4008+ kez okundu.
 

VALİ KÜRKLÜ ESNAF ODASINI ZİYARET ETTİ

Ahilik Haftası sebebiyle, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Recep Kalkan, Vali Hasan Kürklü'yü makamında ziyaret etti.
Ziyarette, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Recep Kalkan'ın beraberinde Ticaret İl Müdür Vekili Aylin Sacide Çağlar, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veli Soy, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Orhan Aksoy, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Sekreteri Nevriye Yıldırım yer aldı.  Ahilik, 13, yüzyıldan beri süregelen bir kültür olduğunu dile getiren Başkan Kalkan, şuanda azda olsa gelenek, görenek ve adetlerin devam ettiğini ifade etti. Kalkan, "Her yıl olduğu gibi Türkiye genelinde bütün illerimizde kutlamalar devam ediyor. Ahilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Ulu Camide 25 Mayıs 2016 Çarşamba günü öğle namazına kadar, vefat eden esnaflarımız ve şehitlerimiz için mevlidi şerif okunacak. Öğle namazı sonra şed kuşatma töreni düzenlenecek" dedi.  Vali Hasan Kürklü Ahilik kültürünün olmazsa olmazlarından olan doğruluk dürüstlük, çalışkanlık olduğunu belirterek, "Tarihimize baktığımız ahilik kültürünü ne zaman uygulamışız, o zaman güçlü bir toplum olmuşuz. Kültürümüzü uygulamaktan biraz vazgeçince çöküş başlamış. Onun için bütün esnafımız eski ahilik kültürünü tekrar yaşatmaları gerekmektedir" dedi  
Ahilik Haftası sebebiyle, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Recep Kalkan, Vali Hasan Kürklü'yü makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Recep Kalkan'ın beraberinde Ticaret İl Müdür Vekili Aylin Sacide Çağlar, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veli Soy, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Orhan Aksoy, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Sekreteri Nevriye Yıldırım yer aldı. 

Ahilik, 13, yüzyıldan beri süregelen bir kültür olduğunu dile getiren Başkan Kalkan, şuanda azda olsa gelenek, görenek ve adetlerin devam ettiğini ifade etti. Kalkan, "Her yıl olduğu gibi Türkiye genelinde bütün illerimizde kutlamalar devam ediyor. Ahilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Ulu Camide 25 Mayıs 2016 Çarşamba günü öğle namazına kadar, vefat eden esnaflarımız ve şehitlerimiz için mevlidi şerif okunacak. Öğle namazı sonra şed kuşatma töreni düzenlenecek" dedi. 

Vali Hasan Kürklü Ahilik kültürünün olmazsa olmazlarından olan doğruluk dürüstlük, çalışkanlık olduğunu belirterek, "Tarihimize baktığımız ahilik kültürünü ne zaman uygulamışız, o zaman güçlü bir toplum olmuşuz. Kültürümüzü uygulamaktan biraz vazgeçince çöküş başlamış. Onun için bütün esnafımız eski ahilik kültürünü tekrar yaşatmaları gerekmektedir" dedi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.