VALİ YILMAZ İLÇE GEZİLERİNİ TAMAMLADI

KÜLTÜR 08.09.2016 - 10:16, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3239+ kez okundu.
 

VALİ YILMAZ İLÇE GEZİLERİNİ TAMAMLADI

Vali Şerif Yılmaz Programı kapsamında Ağlasun ilçesini ziyaret eden ziyaretin son bölümünde Sagalassos Antik Kentini ziyaret etti.
Vali Yılmaz, ziyarette bulunduğu Sagalassos Antik Kentinin bölümlerini rehber eşliğinde dolaşarak tarihi kent hakkında bilgiler aldı. Vali Yılmaz, ziyareti sırasında düğün fotoğrafı çekimi için Sagalassosu seçen gelin ve damatla hatıra fotoğrafı çekilerek kendilerini tebrik etti.   Sagalssos'un en önemli eserlerinden olan Anatoninler Çeşmesi ile ilgili bilgiler alan Vali Yılmaz burada Basın Mensuplarına açıklamalarda bulundu.   "Şuan Burdur ilimizin Ağlasun ilçesinde milattan önce 2500 yıla kadar öncesindeki tarihe dayanan Sagalosos Antik kentindeyiz. Antik kentimizdeki kazı çalışmalarına  1990 yılından bu tarafa kazılara özellikle yaz aylarında devam ediyor. Burada kazılar Belçikalı Kazı Başkanları tarafından Kültür Bakanlığımızın izniyle yapılmaktadır. devam etmektedir. Özellikle bölgemizin tarihi ve kültürel zenginliklerini günümüz insanının gözleri önüne serilmesi açısından çok büyük bir önemi var. Türkiye’de Özellikle turizmin çeşitlendirilmesi açısından kültür turizmi açısından çok önemli ve değerli bulgular var. Bunların gün yüzüne çıkarılması ve turizme kazandırılması için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Kazılar önümüzdeki yılda aynı şekilde devam edecek. Bizim buradaki amacımız ilimizde bulunan kültürel varlıkların ortaya çıkartılması, bunların tanıtılması ve turizm açısından hak ettiğimiz istediğimiz yerli ve yabancı turistin ilimize çekilmesidir. Bu sene maalesef turizm de büyük biz sıkıntı yaşadık. Türkiye genelinde olduğu gibi, ilimizde de turizm sektöründe bir miktar ziyaretçi sayısında düşüş var. Geçen yıl itibari ile içerisinde bulunduğumuz antik kente gelen yerli ve yabancı turist sayısı 27 bin civarındayken bu tarihe yani bugüne kadar da 20 bin 600 civarında ziyaretçimiz var. Yinede bu kadar sıkıntılı bir yılda ziyaretçi sayısı az değil. Ama yinede bunun artması lazım. Güneş ve deniz turizminin hemen yanında olan Burdur turizmde hak ettiği değeri alması gerekiyor. Özellikle bu kültürel ve tarihi varlıklarımızın sadece bize ait değil Dünyanın sahip olduğu kültürel mirasın tanıtılması ve gezilip görülmesi gerekiyor. İnşallah bunu da başaracağız. Başardığımız takdirde hem ilimiz hem bölgemiz turizmde hak ettiği değerin çok daha fazlasını almış olacak" dedi.   Vali Yılmaz Sagalssos Antik Kentinin iç bölümlerini gezdikten sonra, giriş bölümünde yer alan Karşılama Alanı ve Seyir Terasında incelemelerde bulundu. Burdurlu Fotoğraf Sanatçısı Yılmaz Akar'ın Sagalassos Antik Kentiyle ilgili çekmiş olduğu fotoğraflarıda inceleyen Vali Yılmaz, fotoğraf tekniğiyle ilgili gece fotoğrafçısı Akar'dan bilgi aldı. Vali Yılmaz ayrıca Karşılama ve Seyir alanı içerisinde yer alan Sagalassos Antik Kentinin yaşanılan tarihte yer alan tüm bölümlerinin yer aldığı minyatürünü de inceleme fırsatı buldu.    
Vali Şerif Yılmaz Programı kapsamında Ağlasun ilçesini ziyaret eden ziyaretin son bölümünde Sagalassos Antik Kentini ziyaret etti.

Vali Yılmaz, ziyarette bulunduğu Sagalassos Antik Kentinin bölümlerini rehber eşliğinde dolaşarak tarihi kent hakkında bilgiler aldı. Vali Yılmaz, ziyareti sırasında düğün fotoğrafı çekimi için Sagalassosu seçen gelin ve damatla hatıra fotoğrafı çekilerek kendilerini tebrik etti.


 

Sagalssos'un en önemli eserlerinden olan Anatoninler Çeşmesi ile ilgili bilgiler alan Vali Yılmaz burada Basın Mensuplarına açıklamalarda bulundu.

 

"Şuan Burdur ilimizin Ağlasun ilçesinde milattan önce 2500 yıla kadar öncesindeki tarihe dayanan Sagalosos Antik kentindeyiz. Antik kentimizdeki kazı çalışmalarına  1990 yılından bu tarafa kazılara özellikle yaz aylarında devam ediyor. Burada kazılar Belçikalı Kazı Başkanları tarafından Kültür Bakanlığımızın izniyle yapılmaktadır. devam etmektedir. Özellikle bölgemizin tarihi ve kültürel zenginliklerini günümüz insanının gözleri önüne serilmesi açısından çok büyük bir önemi var. Türkiye’de Özellikle turizmin çeşitlendirilmesi açısından kültür turizmi açısından çok önemli ve değerli bulgular var. Bunların gün yüzüne çıkarılması ve turizme kazandırılması için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Kazılar önümüzdeki yılda aynı şekilde devam edecek. Bizim buradaki amacımız ilimizde bulunan kültürel varlıkların ortaya çıkartılması, bunların tanıtılması ve turizm açısından hak ettiğimiz istediğimiz yerli ve yabancı turistin ilimize çekilmesidir. Bu sene maalesef turizm de büyük biz sıkıntı yaşadık. Türkiye genelinde olduğu gibi, ilimizde de turizm sektöründe bir miktar ziyaretçi sayısında düşüş var. Geçen yıl itibari ile içerisinde bulunduğumuz antik kente gelen yerli ve yabancı turist sayısı 27 bin civarındayken bu tarihe yani bugüne kadar da 20 bin 600 civarında ziyaretçimiz var. Yinede bu kadar sıkıntılı bir yılda ziyaretçi sayısı az değil. Ama yinede bunun artması lazım. Güneş ve deniz turizminin hemen yanında olan Burdur turizmde hak ettiği değeri alması gerekiyor. Özellikle bu kültürel ve tarihi varlıklarımızın sadece bize ait değil Dünyanın sahip olduğu kültürel mirasın tanıtılması ve gezilip görülmesi gerekiyor. İnşallah bunu da başaracağız. Başardığımız takdirde hem ilimiz hem bölgemiz turizmde hak ettiği değerin çok daha fazlasını almış olacak" dedi.


 

Vali Yılmaz Sagalssos Antik Kentinin iç bölümlerini gezdikten sonra, giriş bölümünde yer alan Karşılama Alanı ve Seyir Terasında incelemelerde bulundu. Burdurlu Fotoğraf Sanatçısı Yılmaz Akar'ın Sagalassos Antik Kentiyle ilgili çekmiş olduğu fotoğraflarıda inceleyen Vali Yılmaz, fotoğraf tekniğiyle ilgili gece fotoğrafçısı Akar'dan bilgi aldı. Vali Yılmaz ayrıca Karşılama ve Seyir alanı içerisinde yer alan Sagalassos Antik Kentinin yaşanılan tarihte yer alan tüm bölümlerinin yer aldığı minyatürünü de inceleme fırsatı buldu.


 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.