VARAOLUŞ’U EN İYİ TASARLAYANLAR FİNALİST OLDU

YAŞAM 15.01.2016 - 10:38, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3807+ kez okundu.
 

VARAOLUŞ’U EN İYİ TASARLAYANLAR FİNALİST OLDU

Türk Hazırgiyim sektörüne genç ve yenilikçi tasarımcılar kazandırmak amacıyla Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından bu yıl 11. kez düzenlenen “EİB Moda Tasarım Yarışması”nda finale kalan 10 tasarımcı belirlendi. Genç tasarımcılar, “Varoluş” temasına göre tasarladıkları 4 kıyafetle 08 Nisan 2016 Cuma akşamı yapılacak finalde dereceye girmek için ter dökecekler.
Ön jüri ilk etapta başvuru yapan 160 civarındaki genç tasarımcıdan 20 tanesini mülakata çağırmak için tespit etti. Ardından mülakat maratonu başladı. Bertan Yeniçeri, Burak Sertbaş, Çiğdem Önsal, Ege Kabasakal, Emre Erdemoğlu, Öner Evez, Reşat Yalaz, Serhat Işık ve Yakup Biçer’den oluşan jüri 20 genç tasarımcı ile yaptığı bire bir mülakatlar sonucunda ilk 10 finalisti seçti.   “EİB 11. Moda Tasarım Yarışması”na başvuran dosyaların içeriğinden çok mutlu olduklarını belirten EİB Moda Tasarım Yarışması Komitesi Başkanı Burak Sertbaş, finalistleri belirlemek için ön jürinin iki tam gün mesai verdiğini kaydetti.   Türkiye genelinde en bilinen tasarım yarışmalarının başında geldiklerini anlatan Sertbaş, “Sektöre vizyoner tasarımcılar kazandırmak, ülkemizdeki moda endüstrisinin gelişimine katkıda bulunmak, genç tasarımcılara kendilerini kumaşlarla ifade etme özgürlüğü tanımak amaçlarıyla çıktığımız yarışmamızda 11. yıla giriyoruz. 10 yılın sonunda, moda tasarım yarışmaları arasında en çok bilinen ve genç tasarımcıların katılmak için yarışmanın takviminin açıklanmasını bekledikleri bir yarışma haline gelmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.   Tema “VAROLUŞ”   EİB Moda Tasarım Yarışması’nın temasının her yıl, dünya moda trendlerinden yola çıkarak tespit edildiğine işaret eden Sertbaş şöyle devam etti: “2016/17 moda akımlarından yola çıkılan bu yılki yarışmanın temasını; “VAROLUŞ” olarak tespit ettik. Varoluş, tarihten bile eski, en zor bulmacadır. Tasarımın varoluş biçimi, nasıl doğru renkleri, doğru çizgilerle bir araya getirip hayata geçirmekte saklıysa beklediğimiz tasarımlar da bir o kadar varoluşa uygun olmalı. Sokrates’in en ünlü sözlerinden ‘Olmak ya da olmamak işte bütün mesele bu’ bize varoluşun temelini açıklıyor aslında. Ünlü filozof Jean Paul Sartre de varoluşun özden önce geldiğini belirtir. Genç tasarımcıların, insanlığın varoluşundan bu yana geçen binlerce yılın üzerini örttüğü varoluş anlarını yeni yorumlarla, modaya yeni bir soluk getirecek değerlerle günümüze taşımalarını bekliyoruz.”   EİB XI. Moda Tasarım Yarışması”nın final defilesinin 8 Nisan 2016 Cuma akşamı yapılmasının planlandığını dile getiren Sertbaş, defilede ünlü mankenlerin genç tasarımcıların eserlerini sergileyeceğini ifade etti. Sertbaş, yarışmanın birincisini 15.000 TL, ikincisini 10.000 TL, üçüncüsünü ise 5.000 TL para ödülünün yanı sıra Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin sunduğu projenin Ekonomi Bakanlığı’nca onaylanması halinde yurtdışına eğitim olanağı beklediğini sözlerine ekledi.  
Türk Hazırgiyim sektörüne genç ve yenilikçi tasarımcılar kazandırmak amacıyla Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından bu yıl 11. kez düzenlenen “EİB Moda Tasarım Yarışması”nda finale kalan 10 tasarımcı belirlendi. Genç tasarımcılar, “Varoluş” temasına göre tasarladıkları 4 kıyafetle 08 Nisan 2016 Cuma akşamı yapılacak finalde dereceye girmek için ter dökecekler.

Ön jüri ilk etapta başvuru yapan 160 civarındaki genç tasarımcıdan 20 tanesini mülakata çağırmak için tespit etti. Ardından mülakat maratonu başladı. Bertan Yeniçeri, Burak Sertbaş, Çiğdem Önsal, Ege Kabasakal, Emre Erdemoğlu, Öner Evez, Reşat Yalaz, Serhat Işık ve Yakup Biçer’den oluşan jüri 20 genç tasarımcı ile yaptığı bire bir mülakatlar sonucunda ilk 10 finalisti seçti.

 

“EİB 11. Moda Tasarım Yarışması”na başvuran dosyaların içeriğinden çok mutlu olduklarını belirten EİB Moda Tasarım Yarışması Komitesi Başkanı Burak Sertbaş, finalistleri belirlemek için ön jürinin iki tam gün mesai verdiğini kaydetti.

 

Türkiye genelinde en bilinen tasarım yarışmalarının başında geldiklerini anlatan Sertbaş, “Sektöre vizyoner tasarımcılar kazandırmak, ülkemizdeki moda endüstrisinin gelişimine katkıda bulunmak, genç tasarımcılara kendilerini kumaşlarla ifade etme özgürlüğü tanımak amaçlarıyla çıktığımız yarışmamızda 11. yıla giriyoruz. 10 yılın sonunda, moda tasarım yarışmaları arasında en çok bilinen ve genç tasarımcıların katılmak için yarışmanın takviminin açıklanmasını bekledikleri bir yarışma haline gelmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Tema “VAROLUŞ”

 

EİB Moda Tasarım Yarışması’nın temasının her yıl, dünya moda trendlerinden yola çıkarak tespit edildiğine işaret eden Sertbaş şöyle devam etti: “2016/17 moda akımlarından yola çıkılan bu yılki yarışmanın temasını; “VAROLUŞ” olarak tespit ettik. Varoluş, tarihten bile eski, en zor bulmacadır. Tasarımın varoluş biçimi, nasıl doğru renkleri, doğru çizgilerle bir araya getirip hayata geçirmekte saklıysa beklediğimiz tasarımlar da bir o kadar varoluşa uygun olmalı. Sokrates’in en ünlü sözlerinden ‘Olmak ya da olmamak işte bütün mesele bu’ bize varoluşun temelini açıklıyor aslında. Ünlü filozof Jean Paul Sartre de varoluşun özden önce geldiğini belirtir. Genç tasarımcıların, insanlığın varoluşundan bu yana geçen binlerce yılın üzerini örttüğü varoluş anlarını yeni yorumlarla, modaya yeni bir soluk getirecek değerlerle günümüze taşımalarını bekliyoruz.”

 

EİB XI. Moda Tasarım Yarışması”nın final defilesinin 8 Nisan 2016 Cuma akşamı yapılmasının planlandığını dile getiren Sertbaş, defilede ünlü mankenlerin genç tasarımcıların eserlerini sergileyeceğini ifade etti. Sertbaş, yarışmanın birincisini 15.000 TL, ikincisini 10.000 TL, üçüncüsünü ise 5.000 TL para ödülünün yanı sıra Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin sunduğu projenin Ekonomi Bakanlığı’nca onaylanması halinde yurtdışına eğitim olanağı beklediğini sözlerine ekledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.