VATAN ŞAİRİ AKİF’İN 80 ÖLÜM YILDÖNÜMÜ

DİĞER 26.12.2016 - 15:57, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2711+ kez okundu.
 

VATAN ŞAİRİ AKİF’İN 80 ÖLÜM YILDÖNÜMÜ

Burdur Valisi Şerif Yılmaz’ın Mehmet Akif Ersoy’un ölümünün 80. Yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesaj.
Birinci Mecliste Burdur Mebusu olarak İlimizi temsil etmesiyle her zaman ayrı bir gurur vesilesi olarak övündüğümüz, İstiklal Marşı’mızın yazarı Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’u ölümünün 80. yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyorum. Akif, milli mücadele yıllarında yazdığı şiirleri, yazıları ve Anadolu’nun değişik vilayetlerinde verdiği vaazlarıyla, karamsarlığa düşen milletimize mücadele ruhunu aşılayarak cesaret ve ümit vermiş, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan İstiklal Mücadelesine büyük katkılarda bulunmuştur. Her zaman göğsümüz kabararak okuduğumuz İstiklal Marşı’mızı milletimize armağan eden Akif, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diyerek o günlerin ne kadar zorlu ve çetin geçtiğini de ortaya koymuştur. Akif, yaşadığı dönemin zorluklarına rağmen değerlerine ve davasına bağlılığıyla, yaşamı ve mücadelesiyle her zaman örnek şahsiyetlerden biri olarak Milletimizin gönlünde müstesna yerini almıştır ve almaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Merhum İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 80. Yıldönümünde saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.  
Burdur Valisi Şerif Yılmaz’ın Mehmet Akif Ersoy’un ölümünün 80. Yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesaj.

Birinci Mecliste Burdur Mebusu olarak İlimizi temsil etmesiyle her zaman ayrı bir gurur vesilesi olarak övündüğümüz, İstiklal Marşı’mızın yazarı Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’u ölümünün 80. yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyorum.

Akif, milli mücadele yıllarında yazdığı şiirleri, yazıları ve Anadolu’nun değişik vilayetlerinde verdiği vaazlarıyla, karamsarlığa düşen milletimize mücadele ruhunu aşılayarak cesaret ve ümit vermiş, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan İstiklal Mücadelesine büyük katkılarda bulunmuştur.

Her zaman göğsümüz kabararak okuduğumuz İstiklal Marşı’mızı milletimize armağan eden Akif, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diyerek o günlerin ne kadar zorlu ve çetin geçtiğini de ortaya koymuştur.

Akif, yaşadığı dönemin zorluklarına rağmen değerlerine ve davasına bağlılığıyla, yaşamı ve mücadelesiyle her zaman örnek şahsiyetlerden biri olarak Milletimizin gönlünde müstesna yerini almıştır ve almaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Merhum İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 80. Yıldönümünde saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.