VATANDAŞ ŞİKAYET ETTİ, ZABITA HAREKETE GEÇTİ

GÜNDEM 05.10.2018 - 14:40, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2260+ kez okundu.
 

VATANDAŞ ŞİKAYET ETTİ, ZABITA HAREKETE GEÇTİ

Burdur Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, vatandaşların 'usulsüz fiyat artışı yapıldığı' şeklinde şikâyetler üzerine marketleri ve kırtasiyeleri denetledi.
ülkemizde yaşanan son Dolar kurunda ortaya çıkan yükselişi fırsata dönüştürmek isteyen market ve kırtasiyecilerdeki yüksek fiyat etiketlerinin önüne geçmek için vatandaşın şikaletleri üzerine kolları sıvayan Burdur Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri vatandaşların şikâyetleri doğrultusunda, market, bakkal ve kırtasiyecilerde değerinin üzerinde ürün satışı yapıldığı yerlerden başlayarak iddia edilen marketlere ve kırtasiyelere yönelik denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde ürünlerin etiketleri kontrol edilirken, geçmişe yönelik olarak fiyat dalgalanması olup olmadığı denetlendi. Ürün etiketlerinin üzerinde, yerli üretim logosu, birim fiyatı, üretim yeri, üretim tarihi ve raf ömrü süresinin yazılıp  yazılmadığı kontrol edildi. Ayrıca ürünlerin reyon etiketi  fiyatları ile kasa fiyatları karşılaştırıldı. Denetimlerin rutin olarak devam edilerek şikâyetler doğrultusunda gerekli denetimleri yapılmaya devam edileceği yapılan açıklamalarla belirtildi. .  
Burdur Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, vatandaşların 'usulsüz fiyat artışı yapıldığı' şeklinde şikâyetler üzerine marketleri ve kırtasiyeleri denetledi.

ülkemizde yaşanan son Dolar kurunda ortaya çıkan yükselişi fırsata dönüştürmek isteyen market ve kırtasiyecilerdeki yüksek fiyat etiketlerinin önüne geçmek için vatandaşın şikaletleri üzerine kolları sıvayan Burdur Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri vatandaşların şikâyetleri doğrultusunda, market, bakkal ve kırtasiyecilerde değerinin üzerinde ürün satışı yapıldığı yerlerden başlayarak iddia edilen marketlere ve kırtasiyelere yönelik denetim gerçekleştirdi.

Denetimlerde ürünlerin etiketleri kontrol edilirken, geçmişe yönelik olarak fiyat dalgalanması olup olmadığı denetlendi. Ürün etiketlerinin üzerinde, yerli üretim logosu, birim fiyatı, üretim yeri, üretim tarihi ve raf ömrü süresinin yazılıp  yazılmadığı kontrol edildi. Ayrıca ürünlerin reyon etiketi  fiyatları ile kasa fiyatları karşılaştırıldı. Denetimlerin rutin olarak devam edilerek şikâyetler doğrultusunda gerekli denetimleri yapılmaya devam edileceği yapılan açıklamalarla belirtildi. .

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.