VEYSEL EROĞLU BURDUR’A HEYBESİ DOLU GELİYOR

GÜNDEM 03.05.2018 - 11:56, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4406+ kez okundu.
 

VEYSEL EROĞLU BURDUR’A HEYBESİ DOLU GELİYOR

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof Dr. Veysel Eroğlu Burdur da 151 milyon TL yatırım bedelli 12 adet tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Burdur’da tesis edilen 12 tesisten 7 adet tesisin açılışını gerçekleştirecek, 5 adet tesisin ise temelini atacak. Açılışı gerçekleştirilecek tesislerin 6 adedi Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ve 1 adedi de Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından Burdur’a kazandırılacak. Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan 4 adet ve Orman Genel Müdürlüğü’nce yapılacak 1 adet tesisin de temelini atacak. Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 4 Mayıs Cuma günü saat 11.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek olan toplu temel atma ve açılış merasimi ile 151 milyon TL yatırım bedelli 12 adet tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek. Burdur’a 151 Milyon TL’lik 12 Tesis Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, düzenlenecek toplu açılış ve temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Ağlasun Mamak Kurtuluş Barajı, Bucak Taşyayla Barajı, Altınyayla Barajı ve Çavdır Küçükalan Barajı Sulamasının temelini atacak. Ayrıca, Prof. Dr. Veysel Eroğlu ağaçlandırma ve ormancılık projelerini içeren çalışmalarında temellerini atacak. Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, aynı merasimde DSİ Genel Müdürlüğü’nce yapımı tamamlanan Çavdır Küçükalan Barajı, Merkez Aziziye Kocapınar Barajı Sulaması, Çeltikçi Bağsaray Barajı Sulaması ile 3 adet sulama yenileme işinin ve DKMP Genel Müdürlüğü’nce tamamlanan 1 adet tesisin de açılışını gerçekleştirecek. Temeli atılacak ve açılışı yapılacak 12 tesisin maliyeti ise 151 milyon TL. Ayrıca, Burdur’da düzenlenecek merasimde 6 aileye gelir getirici tür, 8 aileye de ORKÖY sertifikası verecek olan Prof. Dr. Eroğlu ceviz, badem, lavanta, mahlep, sedir, dut, zerdali, iğde ve biberiye fidan türlerinden oluşan toplam 3.000 adet fidanı da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak. Burdur’un Münbit Toprakları Suya Kavuşuyor Temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesislerle 9.690 dekar zirai alan suya kavuşacak. Sulama sistemi yenilenen 23.350 dekar arazi modern sulama sistemine kavuşacak. 3 milyon 300 bin metreküp su biriktirilecek. Ayrıca ormanların gençleştirilmesi, bakımı ve iyileştirilmesi ile orman köylülerinin desteklenmesi sağlanacak.  
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof Dr. Veysel Eroğlu Burdur da 151 milyon TL yatırım bedelli 12 adet tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Burdur’da tesis edilen 12 tesisten 7 adet tesisin açılışını gerçekleştirecek, 5 adet tesisin ise temelini atacak. Açılışı gerçekleştirilecek tesislerin 6 adedi Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ve 1 adedi de Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından Burdur’a kazandırılacak. Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan 4 adet ve Orman Genel Müdürlüğü’nce yapılacak 1 adet tesisin de temelini atacak.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 4 Mayıs Cuma günü saat 11.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek olan toplu temel atma ve açılış merasimi ile 151 milyon TL yatırım bedelli 12 adet tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek.

Burdur’a 151 Milyon TL’lik 12 Tesis

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, düzenlenecek toplu açılış ve temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Ağlasun Mamak Kurtuluş Barajı, Bucak Taşyayla Barajı, Altınyayla Barajı ve Çavdır Küçükalan Barajı Sulamasının temelini atacak. Ayrıca, Prof. Dr. Veysel Eroğlu ağaçlandırma ve ormancılık projelerini içeren çalışmalarında temellerini atacak.

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, aynı merasimde DSİ Genel Müdürlüğü’nce yapımı tamamlanan Çavdır Küçükalan Barajı, Merkez Aziziye Kocapınar Barajı Sulaması, Çeltikçi Bağsaray Barajı Sulaması ile 3 adet sulama yenileme işinin ve DKMP Genel Müdürlüğü’nce tamamlanan 1 adet tesisin de açılışını gerçekleştirecek.

Temeli atılacak ve açılışı yapılacak 12 tesisin maliyeti ise 151 milyon TL.

Ayrıca, Burdur’da düzenlenecek merasimde 6 aileye gelir getirici tür, 8 aileye de ORKÖY sertifikası verecek olan Prof. Dr. Eroğlu ceviz, badem, lavanta, mahlep, sedir, dut, zerdali, iğde ve biberiye fidan türlerinden oluşan toplam 3.000 adet fidanı da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak.

Burdur’un Münbit Toprakları Suya Kavuşuyor

Temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesislerle 9.690 dekar zirai alan suya kavuşacak. Sulama sistemi yenilenen 23.350 dekar arazi modern sulama sistemine kavuşacak. 3 milyon 300 bin metreküp su biriktirilecek. Ayrıca ormanların gençleştirilmesi, bakımı ve iyileştirilmesi ile orman köylülerinin desteklenmesi sağlanacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.