VOLKARN MENGİ,” ÇANAKKALE SAVAŞI YIL DÖNÜMÜ MESAJI”

GÜNDEM 17.03.2020 - 10:32, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3348+ kez okundu.
 

VOLKARN MENGİ,” ÇANAKKALE SAVAŞI YIL DÖNÜMÜ MESAJI”

AK Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi’nin 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümü mesajı:
Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi; vatan topraklarını korumak hürriyet ve istiklal için canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmeyen aziz milletimizin kahramanlık destanından biridir. Çanakkale Deniz Zaferi, Türk milletinin var olma mücadelesindeki en önemli kırılma noktalarından biridir. Kazanılan savaş bağımsızlık ruhunun yeniden yeşermesine ve Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasına zemin hazırlayan Çanakkale Zaferi, bizim tarihimizin önemli savaşlarından biri olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, bir ulusun, bir coğrafyayı nasıl vatan yaptığının, aziz milletimizin sahip olduğu ve özünde var olan kahramanlık duygularının bir ifadesidir. Sonuçları itibarıyla, dünya tarihini de etkileyen bir dönüm noktası olmuştur. Dünyanın farklı milletlerinin karşı karşıya geldiği Çanakkale, bugün dünya milletlerinin barış, kardeşlik duygularını pekiştiren milletimiz için de ayrıca bir onur, gurur ve şeref abidesidir. Çanakkale, bu vatanın canı pahasına nasıl korunduğunun, bu ülkenin nasıl kurulduğunun en müstesna örneklerinden birini oluşturmaktadır. Aziz şehitlerimiz, vatan için canlarını seve seve vermiş, makamların en yücesine erişmişlerdir. Bu toprakların her karışı şehit kanlarıyla sulanmış, ülkemizin bu günlere ulaşması için sayısız zorluklara göğüs gerilmiştir. Milletimizin her ferdi, şehitlerimizin bıraktığı emanetin değerinin şuuru içindedir. Milletçe, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emaneti, her geçen gün aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşıyacağız. Bu inançla, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. yıldönümünü kutluyor, bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle ve şükranla anıyorum.  
AK Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi’nin 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümü mesajı:

Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi; vatan topraklarını korumak hürriyet ve istiklal için canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmeyen aziz milletimizin kahramanlık destanından biridir.

Çanakkale Deniz Zaferi, Türk milletinin var olma mücadelesindeki en önemli kırılma noktalarından biridir. Kazanılan savaş bağımsızlık ruhunun yeniden yeşermesine ve Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasına zemin hazırlayan Çanakkale Zaferi, bizim tarihimizin önemli savaşlarından biri olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, bir ulusun, bir coğrafyayı nasıl vatan yaptığının, aziz milletimizin sahip olduğu ve özünde var olan kahramanlık duygularının bir ifadesidir. Sonuçları itibarıyla, dünya tarihini de etkileyen bir dönüm noktası olmuştur. Dünyanın farklı milletlerinin karşı karşıya geldiği Çanakkale, bugün dünya milletlerinin barış, kardeşlik duygularını pekiştiren milletimiz için de ayrıca bir onur, gurur ve şeref abidesidir. Çanakkale, bu vatanın canı pahasına nasıl korunduğunun, bu ülkenin nasıl kurulduğunun en müstesna örneklerinden birini oluşturmaktadır.

Aziz şehitlerimiz, vatan için canlarını seve seve vermiş, makamların en yücesine erişmişlerdir. Bu toprakların her karışı şehit kanlarıyla sulanmış, ülkemizin bu günlere ulaşması için sayısız zorluklara göğüs gerilmiştir. Milletimizin her ferdi, şehitlerimizin bıraktığı emanetin değerinin şuuru içindedir. Milletçe, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emaneti, her geçen gün aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşıyacağız.

Bu inançla, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. yıldönümünü kutluyor, bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle ve şükranla anıyorum.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.