Wang Yi: DAHA GÜÇLÜ BİR BM'YE İHTİYAÇ VAR.

DÜNYA 27.11.2018 - 10:44, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3076+ kez okundu.
 

Wang Yi: DAHA GÜÇLÜ BİR BM'YE İHTİYAÇ VAR.

Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi, dün Beijing'de Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyesi ülkelerin daimi temsilcilerinden oluşan heyeti kabul etti.
Wang Yi görüşmede yaptığı konuşmada, uluslararası toplumun BM Tüzüğü dâhil uluslararası kurallar doğrultusunda hareket etmesi halinde çok taraflılığın sağlıklı gelişebileceğine işaret ederek, dünyanın orman kanununa dönmesinin engellenmesi gerektiğini söyledi. Tek taraflılığın baş gösterdiği bir dönemde uluslararası toplumun daha güçlü bir BM'ye ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken Wang Yi, çok taraflılığın ve uluslararası kuralların korunması, insanoğlunun ortak kader topluluğunun oluşturulması için BM Güvenlik Konseyi'nin, ömzündaki özel sorumluluğu daha etkili şekilde hayata geçirmesi gerektiğini söyledi. Çin'in BM Güvenlik Konseyi'nin çalışmalarına yaklaşırken BM Tüzüğü'nü hep ön plana aldığını ve tutumunu gerçekler temelinde objektif olarak belirlediğini kaydeden Wang Yi Güvenlik Konseyi'ne üye ülkeler arasında dayanışmaya önem verdiklerinin altını çizdi. Wang Yi, Çin'in adalet ilkesinde ısrarlı olduğuna dikkat çekerek, küresel barış ve güvenliğin korunması için yapıcı rol oynamayı sürdürmeye hazır olduğunu vurguladı. Bu ziyaretle Çin'in reform ve dışa açılmada kaydettiği başarılara yerinde tanıklık ettiklerini vurgulayan heyet üyeleri, çok taraflılığın korunması, barışı koruma dâhil BM'nin tüm çalışmalarının iyi yürütülmesi ve küresel kalkınmanın hızlandırılması için sağladığı desteklerden dolayı Çin'e teşekkür etti.  
Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi, dün Beijing'de Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyesi ülkelerin daimi temsilcilerinden oluşan heyeti kabul etti.

Wang Yi görüşmede yaptığı konuşmada, uluslararası toplumun BM Tüzüğü dâhil uluslararası kurallar doğrultusunda hareket etmesi halinde çok taraflılığın sağlıklı gelişebileceğine işaret ederek, dünyanın orman kanununa dönmesinin engellenmesi gerektiğini söyledi.

Tek taraflılığın baş gösterdiği bir dönemde uluslararası toplumun daha güçlü bir BM'ye ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken Wang Yi, çok taraflılığın ve uluslararası kuralların korunması, insanoğlunun ortak kader topluluğunun oluşturulması için BM Güvenlik Konseyi'nin, ömzündaki özel sorumluluğu daha etkili şekilde hayata geçirmesi gerektiğini söyledi.

Çin'in BM Güvenlik Konseyi'nin çalışmalarına yaklaşırken BM Tüzüğü'nü hep ön plana aldığını ve tutumunu gerçekler temelinde objektif olarak belirlediğini kaydeden Wang Yi Güvenlik Konseyi'ne üye ülkeler arasında dayanışmaya önem verdiklerinin altını çizdi. Wang Yi, Çin'in adalet ilkesinde ısrarlı olduğuna dikkat çekerek, küresel barış ve güvenliğin korunması için yapıcı rol oynamayı sürdürmeye hazır olduğunu vurguladı.

Bu ziyaretle Çin'in reform ve dışa açılmada kaydettiği başarılara yerinde tanıklık ettiklerini vurgulayan heyet üyeleri, çok taraflılığın korunması, barışı koruma dâhil BM'nin tüm çalışmalarının iyi yürütülmesi ve küresel kalkınmanın hızlandırılması için sağladığı desteklerden dolayı Çin'e teşekkür etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.