XİJİNPİNG, PUTİN'LE GÖRÜŞTÜ

DÜNYA 01.12.2018 - 12:02, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3251+ kez okundu.
 

XİJİNPİNG, PUTİN'LE GÖRÜŞTÜ

G20 Zirvesi'ne katılmak üzere Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te bulunan Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping dün, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.
Xi Jinping görüşmede, Çin ile Rusya ilişkilerinin gelişmesinin, çağdaş akım ile iki ülke halklarının ortak isteklerine uyduğuna ve büyük bir potansiyele sahip olduğuna işaret etti. Xi, iki tarafın ortak çabalarıyla bütün alanlardaki işbirliğinde yılın başından bu yana yeni ve zengin sonuçlar alındığına dikkat çekti. Gelecek yılın Çin ile Rusya arasında diplomatik ilişki kurulmasının 70. yıldönümü olduğunu hatırlatan Xi, bu çerçevede bir dizi renkli etkinlik düzenlenerek, iki ülke arasındaki somut işbirliğinde verimli sonuçlar alınmasını hızlandıracağını ifade etti. Çin ve Rusya liderleri arasındaki karşılıklı yıllık ziyaret geleneğinin sürdürülmesi gerektiğini vurgulayan Xi, Çin ile Rusya arasındaki ilişkilerin iki ülkenin liderleri önderliğinde, canlı bir şekilde gelişebileceğine inandığını söyledi. Xi, Kuşak ve Yol inisiyatifinin Avrasya Ekonomik Birliği'yle kenetlenmesinin güçlendirilmesi ve ekonomi, ticaret, finans, enerji, bilim ve teknoloji gibi alanlardaki işbirliğinin pekiştirilmesi gerektiğini belirtti. Xi ayrıca, iki ülkenin, G20 ve BRICS gibi çok taraflı mekanizmalar çerçevesindeki eşgüdümü güçlendirmesi, Dünya Ticaret Örgütü'nün çekirdek değerleri ile temel ilkelerini savunması, ticaretin serbestleştirilmesini ve kolaylaştırılmasını destekleyerek, korumacılığa ve tek taraflılığa karşı çıkması gerektiğini sözlerine ekledi. Vladimir Putin ise, Rusya ile Çin arasında sıkı üst düzey temasların korunmasının büyük önem taşıdığına işaret etti. Şu an Rusya ile Çin arasında bütün alanlardaki işbirliğinde göze çarpan sonuçlar alındığını aktaran Putin, iki taraflı ticaretin hızla büyüdüğünü, imalat, yüksek bilim ve teknoloji ile tarım alanlarında işbirliğinin istikrarlı şekilde ilerlediğini vurguladı. Putin, Rusya ile Çin arasında ayrıca önemli projelerin pürüzsüz şekilde hayata geçirildiğini ve iki tarafın uluslararası ve bölgesel konularda verimli eşgüdümde bulunduğunu söyledi. Putin, Çin'le bütün alanlarda somut işbirliğini derinleştirmek, sıkı eşgüdümü sürdürmek, küresel barış ile güvenliği savunmak ve açık dünya ekonomisi inşa etmek için çaba harcamaya hazır olduklarının altını çizdi.
G20 Zirvesi'ne katılmak üzere Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te bulunan Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping dün, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.

Xi Jinping görüşmede, Çin ile Rusya ilişkilerinin gelişmesinin, çağdaş akım ile iki ülke halklarının ortak isteklerine uyduğuna ve büyük bir potansiyele sahip olduğuna işaret etti.

Xi, iki tarafın ortak çabalarıyla bütün alanlardaki işbirliğinde yılın başından bu yana yeni ve zengin sonuçlar alındığına dikkat çekti.

Gelecek yılın Çin ile Rusya arasında diplomatik ilişki kurulmasının 70. yıldönümü olduğunu hatırlatan Xi, bu çerçevede bir dizi renkli etkinlik düzenlenerek, iki ülke arasındaki somut işbirliğinde verimli sonuçlar alınmasını hızlandıracağını ifade etti.

Çin ve Rusya liderleri arasındaki karşılıklı yıllık ziyaret geleneğinin sürdürülmesi gerektiğini vurgulayan Xi, Çin ile Rusya arasındaki ilişkilerin iki ülkenin liderleri önderliğinde, canlı bir şekilde gelişebileceğine inandığını söyledi.

Xi, Kuşak ve Yol inisiyatifinin Avrasya Ekonomik Birliği'yle kenetlenmesinin güçlendirilmesi ve ekonomi, ticaret, finans, enerji, bilim ve teknoloji gibi alanlardaki işbirliğinin pekiştirilmesi gerektiğini belirtti.

Xi ayrıca, iki ülkenin, G20 ve BRICS gibi çok taraflı mekanizmalar çerçevesindeki eşgüdümü güçlendirmesi, Dünya Ticaret Örgütü'nün çekirdek değerleri ile temel ilkelerini savunması, ticaretin serbestleştirilmesini ve kolaylaştırılmasını destekleyerek, korumacılığa ve tek taraflılığa karşı çıkması gerektiğini sözlerine ekledi.

Vladimir Putin ise, Rusya ile Çin arasında sıkı üst düzey temasların korunmasının büyük önem taşıdığına işaret etti.

Şu an Rusya ile Çin arasında bütün alanlardaki işbirliğinde göze çarpan sonuçlar alındığını aktaran Putin, iki taraflı ticaretin hızla büyüdüğünü, imalat, yüksek bilim ve teknoloji ile tarım alanlarında işbirliğinin istikrarlı şekilde ilerlediğini vurguladı.

Putin, Rusya ile Çin arasında ayrıca önemli projelerin pürüzsüz şekilde hayata geçirildiğini ve iki tarafın uluslararası ve bölgesel konularda verimli eşgüdümde bulunduğunu söyledi.

Putin, Çin'le bütün alanlarda somut işbirliğini derinleştirmek, sıkı eşgüdümü sürdürmek, küresel barış ile güvenliği savunmak ve açık dünya ekonomisi inşa etmek için çaba harcamaya hazır olduklarının altını çizdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.