YAPTIRIM ANLAŞMAZLIĞI

EKONOMİ 31.08.2019 - 12:00, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4480+ kez okundu.
 

YAPTIRIM ANLAŞMAZLIĞI

Bank Mellat’ın 18 Haziran’da yaptığı açıklamaya göre, dava açılmayan bir meblağ için dava açılmadan önce Londra Yüksek Mahkemesi nezdinde karar verildi.
İngiltere, İran Mellat Bank ile Yaptırım Anlaşmazlığı Yaptı LONDRA. İngiliz Hükümeti, İran’ın en büyük özel bankasından 1,25 milyar Sterlin (£) ‘lik tazminat talebini, bir yıl süren yaptırımlar konusundaki anlaşmazlığın ardından, mahkeme dışı bir uzlaşma ile sonuçlandırdı ve Reuters’in bildirdiğine göre, İran nükleer programına bağlantılar olduğu iddia edildi. Bank Mellat’ın 18 Haziran’da yaptığı açıklamaya göre, dava açılmayan bir meblağ için dava açılmadan önce Londra Yüksek Mahkemesi nezdinde karar verildi. Birleşik Krallık Yüksek Mahkemesi’nin 2009 yılında bankaya uygulanan yaptırımların yasadışı olduğuna karar vermesinden altı yıl sonra hükümetin davranışının “irrasyonel” ve “orantısız” olduğunu söyledi. Banka bu bağlamda, yaptırımların itibarını zedelediğini ve ciddi kayıplara yolaçtığını iddia etti. Yüzde 20’sine İran Hükümeti’nin ve yüzde 80’ine Özel Sermaye’nin sahip olduğu Bank Mellat, şu anda İngiltere ya da AB yaptırımlarına tabi değildir. Ancak ABD’nin ikincil yaptırımlarının tehdidi altında bulunmaktadır.  
Bank Mellat’ın 18 Haziran’da yaptığı açıklamaya göre, dava açılmayan bir meblağ için dava açılmadan önce Londra Yüksek Mahkemesi nezdinde karar verildi.

İngiltere, İran Mellat Bank ile Yaptırım Anlaşmazlığı Yaptı

LONDRA. İngiliz Hükümeti, İran’ın en büyük özel bankasından 1,25 milyar Sterlin (£) ‘lik tazminat talebini, bir yıl süren yaptırımlar konusundaki anlaşmazlığın ardından, mahkeme dışı bir uzlaşma ile sonuçlandırdı ve Reuters’in bildirdiğine göre, İran nükleer programına bağlantılar olduğu iddia edildi.

Bank Mellat’ın 18 Haziran’da yaptığı açıklamaya göre, dava açılmayan bir meblağ için dava açılmadan önce Londra Yüksek Mahkemesi nezdinde karar verildi. Birleşik Krallık Yüksek Mahkemesi’nin 2009 yılında bankaya uygulanan yaptırımların yasadışı olduğuna karar vermesinden altı yıl sonra hükümetin davranışının “irrasyonel” ve “orantısız” olduğunu söyledi. Banka bu bağlamda, yaptırımların itibarını zedelediğini ve ciddi kayıplara yolaçtığını iddia etti.

Yüzde 20’sine İran Hükümeti’nin ve yüzde 80’ine Özel Sermaye’nin sahip olduğu Bank Mellat, şu anda İngiltere ya da AB yaptırımlarına tabi değildir. Ancak ABD’nin ikincil yaptırımlarının tehdidi altında bulunmaktadır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.