YAŞLILAR FZİKSEL VE ZİHİNSEL EGZERSİZ EĞİTİMİ ALIYOR

YAŞAM 26.02.2019 - 12:33, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3864+ kez okundu.
 

YAŞLILAR FZİKSEL VE ZİHİNSEL EGZERSİZ EĞİTİMİ ALIYOR

Yaşlılarda Fiziksel ve Zihinsel Egzersiz Programı” Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı koordinesinde Sağlıklı Hayat Merkezinde devam ediyor.
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının 2016 yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında hazırlanan Burdur İl Sağlık Müdürlüğü’nün yürüttüğü “Evimde Sağlıklı ve Güvendeyim” projesi ile başlatılan, “Yaşlılarda Fiziksel ve Zihinsel Egzersiz Programı” Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı koordinesinde Sağlıklı Hayat Merkezinde devam ediyor.  Devam eden proje ile fiziksel ve zihinsel egzersiz programı uygulanacak yaşlı vatandaşlarımızın sağlıklı yaşlanma ve yaşlılık süreçlerinde karşılaştıkları kronik hastalıklarla mücadele edilmesi amaçlanıyor. Her üç yaşlıdan birinin yılda en az bir kez düşme deneyimi yaşadığı ve yaş arttıkça bu oran daha da yükseldiği günümüzde, fiziksel egzersizlerin düşmelerden korunmada önemli bir yerinin olduğu bilinmektedir. Yaşlı vatandaşlarımızın giderek daha az hareket etmeleri, evden dışarıya daha az çıkmalarına, ayrıca psikososyal yönden de olumsuz etkilemelerine sebep olmaktadır. Ayrıca çağın en yaygın görülen yaşlılık hastalıklarının başında gelen Alzheimer’da gün geçtikçe artmakta, yaşlı vatandaşlarımızın ve ailelerinin yaşam alanlarını kısıtlamaktadır. Fiziksel egzersizin yanında uygulanan zihinsel aktivite programı ile de Alzheimer hastalığının ortaya çıkışının engellenmesi, hasta olanlarda hastalığın ilerleyişinin yavaşlatılması amaçlanmaktadır. Yaşlılarımıza yönelik sağlıklı yaşlanma ve sosyalleşmenin sağlanması amacıyla başlatılan bu önemli proje kapsamında, spor eğitmeni ve fizyoterapist eşliğinde Salı ve Perşembe günleri olmak üzere haftanın 2 günü yaşlı vatandaşlarımıza yönelik egzersiz programı uygulanmakta, ayrıca akıl oyunları ile zihinsel egzersizler gerçekleştirilmektedir.                        PROJE’DE 55 YAŞLI KATILARAK EĞİTİM YAPIYOR    “yaşlı vatandaşlarımızın ulaşımı konusunda Valiliğimiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının katkılarıyla bir araç temin edildiğini, ulaşım sıkıntısı olan yaşlılarımızın evlerinden transferlerinin sağlandığını” ifade etti. Sağlıklı yaşam ve yaşlanma için hareketli yaşamın önemine vurgu yapan Valimiz; “yaşlı vatandaşlarımızı Halk Sağlığı Merkezinde devam eden fiziksel ve zihinsel aktivitelere katılmaya davet etti.”  
Yaşlılarda Fiziksel ve Zihinsel Egzersiz Programı” Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı koordinesinde Sağlıklı Hayat Merkezinde devam ediyor.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının 2016 yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında hazırlanan Burdur İl Sağlık Müdürlüğü’nün yürüttüğü “Evimde Sağlıklı ve Güvendeyim” projesi ile başlatılan, “Yaşlılarda Fiziksel ve Zihinsel Egzersiz Programı” Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı koordinesinde Sağlıklı Hayat Merkezinde devam ediyor. 

Devam eden proje ile fiziksel ve zihinsel egzersiz programı uygulanacak yaşlı vatandaşlarımızın sağlıklı yaşlanma ve yaşlılık süreçlerinde karşılaştıkları kronik hastalıklarla mücadele edilmesi amaçlanıyor.

Her üç yaşlıdan birinin yılda en az bir kez düşme deneyimi yaşadığı ve yaş arttıkça bu oran daha da yükseldiği günümüzde, fiziksel egzersizlerin düşmelerden korunmada önemli bir yerinin olduğu bilinmektedir. Yaşlı vatandaşlarımızın giderek daha az hareket etmeleri, evden dışarıya daha az çıkmalarına, ayrıca psikososyal yönden de olumsuz etkilemelerine sebep olmaktadır.

Ayrıca çağın en yaygın görülen yaşlılık hastalıklarının başında gelen Alzheimer’da gün geçtikçe artmakta, yaşlı vatandaşlarımızın ve ailelerinin yaşam alanlarını kısıtlamaktadır. Fiziksel egzersizin yanında uygulanan zihinsel aktivite programı ile de Alzheimer hastalığının ortaya çıkışının engellenmesi, hasta olanlarda hastalığın ilerleyişinin yavaşlatılması amaçlanmaktadır.

Yaşlılarımıza yönelik sağlıklı yaşlanma ve sosyalleşmenin sağlanması amacıyla başlatılan bu önemli proje kapsamında, spor eğitmeni ve fizyoterapist eşliğinde Salı ve Perşembe günleri olmak üzere haftanın 2 günü yaşlı vatandaşlarımıza yönelik egzersiz programı uygulanmakta, ayrıca akıl oyunları ile zihinsel egzersizler gerçekleştirilmektedir.

                       PROJE’DE 55 YAŞLI KATILARAK EĞİTİM YAPIYOR

 

 “yaşlı vatandaşlarımızın ulaşımı konusunda Valiliğimiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının katkılarıyla bir araç temin edildiğini, ulaşım sıkıntısı olan yaşlılarımızın evlerinden transferlerinin sağlandığını” ifade etti.

Sağlıklı yaşam ve yaşlanma için hareketli yaşamın önemine vurgu yapan Valimiz; “yaşlı vatandaşlarımızı Halk Sağlığı Merkezinde devam eden fiziksel ve zihinsel aktivitelere katılmaya davet etti.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.