YAVUZ KAYA OTOPARK İÇİN RADİKAL ÇÖZÜMLER İSTEDİ

DİĞER 04.10.2017 - 16:35, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2460+ kez okundu.
 

YAVUZ KAYA OTOPARK İÇİN RADİKAL ÇÖZÜMLER İSTEDİ

Yavuz Kaya, Hızla artan otomobil sayısı, adeta pimi çekilmiş patlamaya hazır bir bomba olarak elimizde duruyor.
Burdur Belediye Meclisi Bağımsız Meclis Üyesi M. Yavuz Kaya Belediye Meclisinin Ekim Ayı olağan toplantısında otopark sorununa dikkat çektiği konuşmasında şunları söyledi. İlimizde malumunuz üzere büyük bir otopark sorunu bulunmaktadır. 2013 yılı sonunda 21.302 olan otomobil sayısı 2017 yılı Ağustos ayı itibarı ile 4737 adet artış ile 26.039 otomobil olmuştur. Toplam motorlu araç sayısındaki artış ise 8478 araçtır. Her yıl Belediyenin ve yeni inşaat yapanların 1.400 otomobillik otopark yapma zorunluluğu bulunmaktadır. Hızla artan otomobil sayısı, adeta pimi çekilmiş patlamaya hazır bir bomba olarak elimizde duruyor. İlimizde büyük bir otopark sorunu ile karşı karşıyayız. Otomobil sayısındaki artış oranı %23 tür.     Diğer yandan zabıta ekiplerinin birçok asli görevleri bulunmaktadır. Bunlardan bazıları da kaçak yapı, kaçak kaldırım yapılaşmaları, işgaliyeler, gıda ve sağlık işletmeleri, ruhsat kontrolü vb. işler 450 sayfalık zabıtanın görev ve yetkilerini açıklayan cep kitaplarında anlatılmakta iken, otopark ve ne şekilde ceza yazacakları konusu 4-5 sayfada anlatılmıştır. Zabıtalar her gün Gazi Caddesine ağırlık vererek,adeta trafik polisi gibi çalışırken, diğer yandan 445 sayfalık bölüm ile ilgili görev ve yetkilerini yerine getiremediklerini görüyoruz.   Belediyenin en büyük karar organı Belediye Meclisidir. Siz de icra makamındasınız. Burdur Belediyesi vatandaşın otopark sorununu çözmek zorundadır. Bu sorun çözüldükten sonra usulsüz park ile ilgili araçlara yasal işlemlerin uygulaması arzu edilen bir yönetim şeklidir. Bu konuda zabıtaların kestiği bazı cezaların encümence uyarı şekline çevrilip postaya verildiği, bazılarının da zabıtalarca sahiplerine ceza olarak tebliğ edildiği uyumları davardır. Zabıtalar trafik polisi değildir, başkaca görevleri olduğu da malumlarınızdır.   Yukarıdaki sorunun çözülmesi için varsa alınmış tedbirlerinizi meclisimizde paylaşmanızı, yoksa meclis gündemine alınarak ilimizdeki otopark sorununun görüşülmesini ve radikal çözümler alınmasını talep ederim.  
Yavuz Kaya, Hızla artan otomobil sayısı, adeta pimi çekilmiş patlamaya hazır bir bomba olarak elimizde duruyor.

Burdur Belediye Meclisi Bağımsız Meclis Üyesi M. Yavuz Kaya Belediye Meclisinin Ekim Ayı olağan toplantısında otopark sorununa dikkat çektiği konuşmasında şunları söyledi. İlimizde malumunuz üzere büyük bir otopark sorunu bulunmaktadır. 2013 yılı sonunda 21.302 olan otomobil sayısı 2017 yılı Ağustos ayı itibarı ile 4737 adet artış ile 26.039 otomobil olmuştur. Toplam motorlu araç sayısındaki artış ise 8478 araçtır. Her yıl Belediyenin ve yeni inşaat yapanların 1.400 otomobillik otopark yapma zorunluluğu bulunmaktadır. Hızla artan otomobil sayısı, adeta pimi çekilmiş patlamaya hazır bir bomba olarak elimizde duruyor. İlimizde büyük bir otopark sorunu ile karşı karşıyayız. Otomobil sayısındaki artış oranı %23 tür.  

 

Diğer yandan zabıta ekiplerinin birçok asli görevleri bulunmaktadır. Bunlardan bazıları da kaçak yapı, kaçak kaldırım yapılaşmaları, işgaliyeler, gıda ve sağlık işletmeleri, ruhsat kontrolü vb. işler 450 sayfalık zabıtanın görev ve yetkilerini açıklayan cep kitaplarında anlatılmakta iken, otopark ve ne şekilde ceza yazacakları konusu 4-5 sayfada anlatılmıştır. Zabıtalar her gün Gazi Caddesine ağırlık vererek,adeta trafik polisi gibi çalışırken, diğer yandan 445 sayfalık bölüm ile ilgili görev ve yetkilerini yerine getiremediklerini görüyoruz.

 

Belediyenin en büyük karar organı Belediye Meclisidir. Siz de icra makamındasınız. Burdur Belediyesi vatandaşın otopark sorununu çözmek zorundadır. Bu sorun çözüldükten sonra usulsüz park ile ilgili araçlara yasal işlemlerin uygulaması arzu edilen bir yönetim şeklidir. Bu konuda zabıtaların kestiği bazı cezaların encümence uyarı şekline çevrilip postaya verildiği, bazılarının da zabıtalarca sahiplerine ceza olarak tebliğ edildiği uyumları davardır. Zabıtalar trafik polisi değildir, başkaca görevleri olduğu da malumlarınızdır.

 

Yukarıdaki sorunun çözülmesi için varsa alınmış tedbirlerinizi meclisimizde paylaşmanızı, yoksa meclis gündemine alınarak ilimizdeki otopark sorununun görüşülmesini ve radikal çözümler alınmasını talep ederim.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.