YELKENLİ OKUL GEMİSİ

DÜNYA 02.07.2019 - 12:46, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3708+ kez okundu.
 

YELKENLİ OKUL GEMİSİ

Elsflether Tersanesi’nin iflasının ardından, Bredo Tersanesi artık finansal sorunlarla karşı karşıya – ve şimdi Federal Hükümet’ten 4,3 milyon Euro talep ediyor.
Bremerhaven – Yelken Eğitim Gemisi “Gorch Fock” un rehabilitasyonu hakkında ödenmemiş faturalar konusundaki anlaşmazlıkta, bir Bremerhaven Tersanesi, yaklaşmakta olan bir iflastan kaçınmak amacıyla gemiyi, rehin olarak kullanmak istiyor. “Spiegel – Ayna” Dergisi, bugünkü sayısında, Bredo Tersanesi’nin toplam 4,3 milyon Euro talep ettiğini yazmaktadır. Gemi şu anda, iflas eden Elsflether Tersanesi adına tamir edildiği Bremerhaven Limanı’nda bulunmaktadır. Federal Hükümet ödeme yapmadığı takdirde tersane, 21 Haziran’da geminin planlı sökülmesini önlemek istemektedir. Elsflether Tersanesi’nin iflası nedeniyle, Bredo Tersanesi şimdiye kadar faturalarının üstünde konmaktaydı. Bremen Ekonomi Senatosu’ndan bir Sözcü Martin Günthner (Sosyal Demokrat Parti – SPD) Cumartesi günü verdiği demeçte, şirket iflastan önce ödenmemiş faturalardan dolayı, iflasta olduğunu belirtti. Bredo Tersanesi, başlangıçta konuyla ilgili herhangi bir karara varamadı. Günthner de Federal Hükümeti, tersaneye şartsız Üç milyon Euro ödemeye çağırıyor. Bir Sözcü, geçen hafta Bredo Tersanesinin İflası’nın, ancak hissedarların yeniden tamamlanmasıyla önlendiğini açıkladı. Bu bağlamda Tersanede 500 istihdam alanı tehlikede bulunmaktadır. Dolayısıyla tedarikçiler ve taşeronlar açısından bunun anlamı yaklaşık 1.000 istihdam alanı anlamına gelmektedir. Bremen Ekonomi Senatosu Sözcüsü, Federal Savunma Bakanlığı’nın “Yerel Konum Politikası’ndan” sorumlu olmadığını savunarak, mali katılım talebini reddettiğini eleştirmektedir. “Tabiri caizse, ayakkabılarımızı çıkardı, ayaklarımızı yere değdirdi”, ve devamla: “Senatör bunu ‘aşırı kibirli’ bir davranış olarak nitelendirdi” açıklamasında bulundu.
Elsflether Tersanesi’nin iflasının ardından, Bredo Tersanesi artık finansal sorunlarla karşı karşıya – ve şimdi Federal Hükümet’ten 4,3 milyon Euro talep ediyor.

Bremerhaven – Yelken Eğitim Gemisi “Gorch Fock” un rehabilitasyonu hakkında ödenmemiş faturalar konusundaki anlaşmazlıkta, bir Bremerhaven Tersanesi, yaklaşmakta olan bir iflastan kaçınmak amacıyla gemiyi, rehin olarak kullanmak istiyor. “Spiegel – Ayna” Dergisi, bugünkü sayısında, Bredo Tersanesi’nin toplam 4,3 milyon Euro talep ettiğini yazmaktadır. Gemi şu anda, iflas eden Elsflether Tersanesi adına tamir edildiği Bremerhaven Limanı’nda bulunmaktadır.

Federal Hükümet ödeme yapmadığı takdirde tersane, 21 Haziran’da geminin planlı sökülmesini önlemek istemektedir. Elsflether Tersanesi’nin iflası nedeniyle, Bredo Tersanesi şimdiye kadar faturalarının üstünde konmaktaydı. Bremen Ekonomi Senatosu’ndan bir Sözcü Martin Günthner (Sosyal Demokrat Parti – SPD) Cumartesi günü verdiği demeçte, şirket iflastan önce ödenmemiş faturalardan dolayı, iflasta olduğunu belirtti.

Bredo Tersanesi, başlangıçta konuyla ilgili herhangi bir karara varamadı. Günthner de Federal Hükümeti, tersaneye şartsız Üç milyon Euro ödemeye çağırıyor. Bir Sözcü, geçen hafta Bredo Tersanesinin İflası’nın, ancak hissedarların yeniden tamamlanmasıyla önlendiğini açıkladı. Bu bağlamda Tersanede 500 istihdam alanı tehlikede bulunmaktadır. Dolayısıyla tedarikçiler ve taşeronlar açısından bunun anlamı yaklaşık 1.000 istihdam alanı anlamına gelmektedir.

Bremen Ekonomi Senatosu Sözcüsü, Federal Savunma Bakanlığı’nın “Yerel Konum Politikası’ndan” sorumlu olmadığını savunarak, mali katılım talebini reddettiğini eleştirmektedir. “Tabiri caizse, ayakkabılarımızı çıkardı, ayaklarımızı yere değdirdi”, ve devamla: “Senatör bunu ‘aşırı kibirli’ bir davranış olarak nitelendirdi” açıklamasında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.